keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Vesisade tokoa

Tuli kerrankin treenattua oikein kunnon vesisateessa. Tänään tokoiltiin raviradan parkkiksella ja mukana oli Jonna ja Vanja, sekä Piia ja Urho. Vaatteet oli litimärät parin tunnin treenin loputtua ja käytiin vielä Piian ja Urhon kanssa jamiksella lenkki. Lenkin jälkeen koirat oli sitten yltäpäältä kurassa ja sai pestä melkein kokonaan molemmat. Harri oli autotallin varastohuonetta penkoessaan löytänyt meidän kadonneen metallinoutokapulan! Eilen molemmat saivatkin sitten noutaa metskun ennen iltaruokaa.

Darra
Paikallaolo. Vanjan kanssa n. 3min. Piiloteltiin auton takana, josta ei nähnyt koirien suoritusta. Darra oli kuulema kerran haistellut maata ja katsellut ympärilleen, mutta muuten ok. Darra oli kääntynyt lonkka-asentoon, jolloin käskin vielä suoraan asentoon makaamaan ja otin vielä lyhkäsen paikkamakuun.
Hyppy. Liikkurin kanssa. Hyppäsi vasta toisella käskyllä. Meinasi ennakoida liikkurin "käsky"sanaa paluuhypyssä ja pari kertaa liikkuri hoki "käsky" Darran istuessa esteen takana ja kävin palkkaamassa, kun pysyi paikalla. Toisessa hypyssä hyppäsi ekalla käskyllä. Molemmilla kerroilla kolautti estettä paluuhypyssä. Pitääkö se perhana liimautua istumaan kiinni esteeseen!?

Turbo
Ruutu. Kokeiltiin miten sujuu koemaisesti koko ruutu. Lähetys n. 20m:stä. Valmistelin kysymällä "missä ruu" ja Turbo katseli vieressä olevaa puskaa.. Kysyin uudelleen missä ruu ja nyt näytti katsovan ruutua päin. Hyvä suora ruutuun meno. Otti askeleita pysäytyskäskyn jälkeen ja jos ruudussa olisi ollut reunanauhat olisi etutassut olleet n. 10cm etureunanauhoista. Kuitenkin koko piski ruudussa :) Seuraa-käskyyn reagoi nopeasti, mutta tuli ravilla viereen.
Luoksetulo. Koemaisesti. Seisomaan jäänti venyi aivan liikaa. Maahanmeno hyvä. Tulipa mieleen, ettei olla seisomaan pysäytystä tehty noin pitkältä matkalta.. ja tässä tulee palkkaus ongelma kuinka saa palkan lentämään tarpeeksi kauas koiran taakse..
Kaukot. Koemaisesti. Tosi hienot vaihdot, vaikka kylläkin hieman hitaat. Kaikki vaihdot onnistui. Jopa seisomasta istumaan :) Yhdessä maasta istumaan vaihdossa lisäkäsky.
Tunnari. Juu aattelin etukäteen, että ei varmaan vielä kannattaisi treenata tunnaria, kuin omassa kotipihassa, mutta pitäähän se vieraan haju jossain vaiheessa mukaan ottaa. 3 vieraan hajuista. Omaa puristelin hetken kädessä ja Jonna vei kapulat riviin. Käännyin Turbon vierellä ennen kapulan luovutusta. Hyvin pysyi paikallaan. Meni vauhdilla kapuloille ja hyöri hetken niiden ympärillä. Meinasi ottaa vieraan, haisteli lisää ja lopulta nappasi kaksi kapulaa suuhun ja toi luokse. No, oli niistä toinen sentään oma.. En palkannut tästä suorituksesta, vaan tehtiin toinen tunnari, jossa 2 vierasta ja oma. Vauhdilla kapuloille ja nappasi väärän suuhun. Otin sen pois Turbolta ja olin vähän, että mitäs nyt.. silloin äijä pyörähtikin ympäri ja kävi oman hakemassa. No sai sitten palkkansa. Kyllä sillä jonkinlainen ymmärrys jo on, että omaa pitää etsiä, mutta vire on saatava tosi alas, että etsisi rauhallisesti. Kotona tehtiin lenkin jälkeen sisällä tunnari I I O I. Vein Turbon toiseen huoneeseen, asettelin kapulat ja kävin Turbon hakemassa. Hirveellä loikalla kapuloille, jolloin kapulat lensi ympäriinsä :\ oma sieltä kuitenkin nousi ilman väärien nostelua.

Ei kommentteja: