keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Treenipäivitys alkuviikolta

Maanantaina oltiin hakutreeneissä ja meidän ryhmä oli yhtä koirakkoa vaille täysi. Turbolle kaksi ukkoa valmiina molemmissa etukulmissa maastokankaan alla n.50m:ssä. Maalimiehellä suora palkka. Ekalla ukolla pelkkä ruoka, mutta toisella ukolla oli myös pallo loppupalkaksi. Tavoitteena jatkaa pistot suoriksi-harjoitusta. Turbo hakeutui keskilinjalle mennessä selvästi oikealle puolelle, joten otettiin ensin se puoli. Lähetyksessä lähti ensin suoraan, mutta kaartoi sitten vasemmalle ja kävi pienen kierroksen tekemässä. Kutsuin takasin tulemaan, mutta ei taaskaan heti tullut. Uusi lähetys maalimiehelle ja nyt onnistui suora pisto hyvin. Ensimmäisessä lähetyksessä Turbo katseli vasemmalle päin ennen lähetystä, vaikka vaihdettin lähetyspaikkaa ja kokeilin jopa mennä Turbon vasemmalle puolelle lähettämään. Mietin jälkeenpäin olisiko tuossa tilanteessa ollut hyvä ottaa ukolla haamu, mutta tultiin siihen tulokseen, että hyvä harjoitus oli silti, kun koira sai kuitenkin palkan vasta suoran piston tehtyään. Vasemmalle puolelle toiselle ukolle sai jo selkeästi hajun keskilinjalle ja teki hienon suoran piston.

Ennen hakua Tubolle tunnari kotipihassa. 3 väärää ja oma sekaisessa muodostelmassa. 2 väärää haisteli, jonka jälkeen oma löytyi :))

Haun jälkeen Darralle pientä tokoa pihassa. Liikkeestä maahan ja seisomaan hyvät ja hieman seuraamista.

Eilinen oli aika kiirus päivä. klo 14 pääsin töistä ja siitä nopeasti kotia, Darra kyytiin ja kontrolliaika Kivuttomalle oli varattuna klo 14.45. Ensin Valiolta kotiin n.13km ja kotoa Kivuttomalle n. 20km.. mutta kerettiin just oikeaan aikaan silti. Olin toiveikas, että josko vihdoin saataisiin terveen paperit. Saatiin me "melkein terveen"- paperit kuitenkin. Tulehdusarvot näytti 12,05, kun 6-12 on koiran normaalitila, joten ei tarvinnut enää jatkaa antibioottia!! :) joillakin koirilla saattaa normaaliarvot olla jo lähemmäs 12. Katsotaan noin kuukauden päästä mitkä Darran ns. normaaliarvot ovat. Saatiin nyt lupa alkaa aloittaa rasituslenkit ja lihaskunnon kasvatus.

Klinikan jälkeen pikapyörahdys kotona ja sitten alkoikin meidän hakuryhmän tottis koulutuskentällä. Paikalla oli Sonja ja Essi, Eve ja Bono, sekä hoffi Sulo ja Jani. Hyvä tilaisuus saatiin testata ryhmän koirille ampumista, kun tutulla oli kentällä ase mukana. Ase oli kuulema 6 millinen(?), joka on terävämmän kuuloinen, kuin luonnetestissä käytettävä, jos nyt oikein ymmärsin. Ammuttiin n.5m:n etäisyydeltä. Ensimmäisen laukauksen aikana seisoin vain Darran vieressä ja otettiin kontaktiharjoitusta. Darra käänsi päätä laukauksen kuultua ja luimisti korvia, mutta ei muuten reagoinut. Toinen laukaus paikallaolon aikana. Seisoin muutaman metrin päässä Darraan päin. Reagoi laukaukseen vetämällä korvat taakse, mutta ei juuri muuta. Palkkasin heittämällä makupalan koiran taakse. Kolmas laukaus seuraamisen yhteydessä. Laukauksen kuultua kadotti hetkeksi kontaktin, mutta jatkoi sitten kuitenkin hienosti seuraamista :) Syksyllä on sitten luonnetesti edessä ja kiva oli todeta, että melko laukausvarma tuo taitaa olla.

Darra
Paikallaolo. n. 1,5min. Bono istui hihnassa vierellä häiriönä. Olin auton takana piilossa. Yhdessä vaiheessa haisteli hetken maata ja nyt jälkeenpäin harmittaa, etten silloin puuttunut siihen. Palattuani vierelle oli likka kääntynyt lonkalleen. Korjasin asennon suoraksi ja menin muutaman metrin päähän seisomaan hetkeksi ja asennon pysyttyä suorana palasin palkkaamaan. Tokossa ei tule pistevähennyksiä lievästä lonkka-asennosta, mutta haluan itse asennon olevan jatkuvasti suora. Lonkalta voi helposti köllähtää vaikka kyljelleen.
Seuraaminen. Sonja käskytti pienen kaavion. Alussa otti hieman väljyyttä, mutta paransi melko nopeaan ja välillä sitten ihan painoi seuratessa. Hyvä vire ja kontakti. Täyskäännökset onnistui tänään hyvin.
Liikkeestä maahanmeno. Hieno! Kävin Darran takana kävelemässä, eikä edes ennakoinut sivulle nousua liikkurin käsky-sanalla. Vapautus maasta.
Luoksetulo. Hyvä vauhti ennen pysäytystä ja hyvä pysäytys. Loppupätkä ravilla.. ja minä hölmö jäin vain seisomaan paikalle enkä innostanut kiihdyttämään vauhtia. Noo tuli kuitenkin suoraan eteen istumaan. Tehtiin perään pelkkä läpijuoksu, joka laukalla koko matka. Darran edessä istuminen on nykyään parantunut ja tulee melko tiiviisti eteen ja painaa leuan mahaa vasten.
Kaukokäskyt. Darran takana ja molemmilla puolilla seisoi ihminen häiriönä. Ma-is-ma-is n. 10m:n etäisyydeltä. Upeat vaihdot! Ei ottanut yhtään häiriötä.
Hyppy. Hyppäsi ekalla, teki pienen kierroksen esteen takana, mutta istui heti käskystä ja hyvä hyppy takasin. Hieman vinoon tuli eteen, mutta korjasi itse.

Turbo
Tunnari. Kotipihassa tunnari ennen tottistreenejä. 4 väärää ja oma ympyrän muodostelmassa. Oma n. klo 13. Haisteli kolme väärää ja sitten löysi oman. Nyt huomasi omaa haistellessa selvästi pienen välähdyksen Turbon pääkopan päällä, että "tämä se on!" :D Hitto, kun hermostuttaa tehdä tätä liikettä, kun ei tiedä aina mitä tapahtuu. Nyt on tullut parina päivänä onnistumiset, mutta katsotaan taas seuraava päivä.. alkaa taas hajuttomat kapulat loppumaan. Vaihdan joka treeniin aina uudet kapulat, ettei vahingossakaan ole jäänyt mitään hajuja aiemmista treeneistä, vaikka Turbo ei olisi koskenut koko kapulaa. Nyt en kuitenkaan ole enää varonut haiseeko käsi, jossa omaa kapulaa pitelen esim. lihapullalle tai jollekkin muulle. Kisoissa sitä ihan varmasti käsitellyt lihapullia ja vaikka mitä ennen liikkeiden alkua.
Ruutu. Tein taas aluksi liian vaikean. Ruutu nurmikolla ja lähetys n. 20m:stä ilman targettia. meni ruutuun, mutta juoksi ruudusta ohi. Palasi sivusta ruutuun, kaatoi merkin ja jäi haahuilemaan omiaan ruudun sisälle. Otettiin lähetys lähempää ja nyt jäi seisomaan takamerkkien väliin. Uudella ruutu-käskyllä vain pyörähti ympäri pysyen takamerkkien välissä. Ja meillä on ennen ongelma ollut, että jää liian eteen.. Kävin viemässä sitten targetin ruutuun ja lähetys n. 5m:stä. Nyt teki hienon ruudun ja pysäytin seisomaan. Vielä lähetys n. 10m:stä ja pysäytys ensin seisomaan ja sitten maahan. Hyvin teki. Ei olla pitkään aikaan treenattu ruutua vihreällä nurmikolla, joten voisiko siitä johtua alun epävarmuus..? Tiedä häntä..
Seuraaminen. Pikkupätkä käännöksiä liikkeessä ja paikallaan. Sivuaskeleita ja juoksuosuus. Juoksussa jouduin antamaan lisäkäskyn, kun otti liikaa väljyyttä.

Ei kommentteja: