maanantai 4. toukokuuta 2009

Lätkähehkutusta ja tokoa

Ensiksikin.. hyvä Suomi!!! Huh, kyllä oli jännä peli Kanadaa vastaan. Vaikka ei lohkovoittoa tullut niin oli upea peli Leijonilta!
Tämän päivän treenikertomuksiin. Ennen iltavuoroa käytiin Satun ja Typyn kanssa pienet tokot ottamassa linnunlahden koulutuskentällä.

Turbo
Keppitunnari. Ennen treeniin lähtöä tein Turbolle meidän lähimetsässä pari keppitunnaria. Grillipihdeillä asettelin ensin pari hajustamatonta keppiä riviin ja oman kepin niiden väliin I O I. Keppien ympärillä ei ollut nyt muita keppejä. Oma keppi oli 10cm pitkä ja hajustin sitä jonkun 20sek kädessä, sylki apuhajuna. Annoin Turbon haistaa omaa ja samalla sanoin oma. Vein oman riviin ja lähetin Turbon etsimään. Ensin haisteli keppien ympäriltä, mutta sitten siirtyi oikealla olevan kepin luo, haisteli kepin ja jatkoi seuraavalle kepille, joka oli oma. Haisteli, otti suuhun ja toi luokse :)) Seuraavassa keppitunnarissa kolme vierasta ja oma I O I I. Meni ensiksi toinen oikealla olevan kepin luo, haisteli ja jatkoi viereiselle, joka oma ja haisteli myös sen ja toi luokse.
Ohjattu nouto. Vasen ja oikea kapula merkin suuntaisesti ja keskimmäinen kapula kaempana takana. Ensin vasemmalta haku, joka loistava. Seuraava oikealta, mutta lähtikin vasemmalle. Vein Turbon takaisin merkin taakse ja uusi lähetys ja hyvä haku oikealta. Tässä välin koira autoon ja tehtiin Typylle treeni. Tauon jälkeen jatkettiin ohjatulla. Kapulat hieman taempana merkistä. Ensin oikealta haku ja sitten vasemmalta. Molemmat onnistui hienosti. Tajusin, että Turbo tottelee käsimerkkejä tarkemmin, kuin suullista käskyä. Toisella harjoituksella annoin käsimerkin hieman ennen suullista, eikä suunnissa ollut enää mitään epäselvää.
Ruutu. Lähetys n. 20m:stä targetilla. Lähti hyvin kohti ruutua, mutta koukkasi vasemmalle linjassa ennen ruutua. Meni kuitenkin etumerkkien välistä sisään, ruudussa pysäytys ja maahan. Paikka jäi aika eteen. Olisiko ollut n. 10cm etutassuista välimatkaa reunanauhaan. Kävelin kierroksen ja kutsuin seuraamaan. Seuraamaan tulo olisi saanut olla nopeampi, mutta tultuaan sivulle seurasi ihan kivasti hetken aikaa. Sitten lähetys ruutuun n. 10m:stä ja meni suoraviivaisesti hyvällä vauhdilla ja nyt paikka ruudussa oikea.
Luoksetulo. Eka läpijuoksu laukalla koko matka. Seuraavassa pysäytys seisomaan, joka venyi yli kaksi omaa mittaansa. Uusi yritys lyhyemmältä matkalta ja nyt pysäytys tosi hyvä ja myös vauhti ok.

Ja meillähän koirat ei saaneet kanniskella keppejä luvatta.. ;)

Ei kommentteja: