tiistai 12. toukokuuta 2009

Hakua ja vähän tokoakin

Pikapäivityksiä eilisen treeneistä yövuoron jälkeen ennen nukkumaan käyntiä. Eilen korkattiin meidän hakukausi tältä vuodelta. Meidän ryhmäläisiä ei ollut paikalla kuin Sonja ja Essi ja Eveliina ja Bono-rotikka. Turbo oli vain mukana, koska Josepalle tuli nyt uusi sääntö, ettei haussa saa olla kuin 1 koira per ohjaaja. Vuorottelen sitten molempien kanssa ja Darralle olen nyt suunnitellut painottavani enempi tuota jälkipuolta.

Otettiin varman päälle, että tulisi suoria pistoja ja tehtiin kunnon suunnitelmat ennen treeniä. Pari lähetystä niin, että koira näkee ukon keskilinjalta, jonka jälkeen ukko maastoutuu. Tehtiin vuoron perään Bonolle ja Turbolle kahdet lähetykset. Äijä ei meinannut pysyä nahoissaan, kun tajusi mitä ollaan menossa tekemään :) Lähetys keskilinjalla mahdollisimman helposta kohdasta, josta koiran on helppo edetä suoraan. Matkalla oli kylläkin polun ylitys alkuvaiheessa ja ukko mäen harjun takana n. 70m:n syvyydessä. Ekassa lähetyksessä Turbo eteni suoraan melkein ukolle asti, mutta jostain syystä kaartoi hieman ennen ukkoa jolloin meni ohi ja juoksi hetken jossain mäen päällä, jonne keskilinjalta ei nähnyt. Kutsuin Turboa takasin, mutta ei heti tullut. Kävi sitten ukon luona pyörähtämässä ja sitten tuli kutsulla luokse. Uusi lähetys, joka oli nyt suora ja hyvä pisto. Suora palkkaus maalimiehen luona. Bonolle tehtiin treeni välissä ja sitten Turbolle toinen lähetys. Samasta kohtaa ja ukko samassa paikassa piilossa. Hyvä suora pisto ukolle. Näitä tehdään nyt muutama päivä putkeen, jos saataisiin tällä vahvistettua suoria pistoja. Turbolle jäi pekotreeneistä niin hyvin se partiointi etsintä-tapa päälle, että nyt ei oikein meinaa luonnistua nuo suorat pistot.

Keppitunnari. Hakutreenin jälkeen jäätiin juttelemaan hetkeksi autojen luo ja Sonja teki Essille tunnariharjoitteita. Tein myös Turbolle keppitunnarin O I I. Keppiä hajustin jonkun 15sek. Meni kepeille ja haisteli molemmat väärät vuoron perään ja lähti kauemmaksi etsimään. Palasi sitten hetken päästä kepeille, haisteli taas molemmat väärät ja sitten oman, jonka toi luokse :))
Metallinouto. Sonjalla oli mukana metskukapula ja käytin tilannetta hyväkseni ja otin Turbolle pari metallinoutoa, koska se oma metsku on edelleen teillä tietämättömillä ja uutta en ole saanut aikaiseksi hankkia. Pari noutoa, jotka muuten ok, mutta palautti sellaisella ravilaukka sekoituksella. Toisella heitolla kapula jäi maahan pystyyn, mutta onneksi ei Turboa haitannut vaan kaatoi kapulan oikein päin ja otti suuhun.
Kaukokäskyt. Ma-se-ma-is-se-is n. 5m:n etäisyydellä. Huiput vaihdot!! Seisomasta istumaan teki oikealla liikeradalla.

Tunnari. Kotipihaan ajaessa alkoi taas syyhyttää ja piti tehdä oikeilla tunnarikapuloilla pari noutoa. Asettelin grillipihdeillä kapulat ensin I O I I riviin. Haisteli oikean puolimmaisen, otti suuhun, mutta pudotti heti ja jatkoi seuraavalle, haisteli ja jatkoi omalle, jonka toi luokse. Toisessa kapulat O I I haisteli oikean puolimmaisen, jatkoi seuraavalle, jonka otti suuhun ja toi luokse. Sanoin Turbolle ettei ole oma ja lähetin uudelleen omaa etsimään, joka löytyi hieman hutiloiden, eikä haistellut. Vielä kolmas tunnari kapulat edelleen O I I haisteli molemmat väärät, siirty omalle, haisteli ja toi luokse!!! eikä edes käyttänyt muita kapuloita suussa!!! Lihapullabileet :D

Hymy korvissa mentiin sisälle, mutta kyllä hymy sitten hyytyi..Darra oli kehitellut itselleen puuhaa, kun ei päässyt treeniin mukaan ja oli availlut keittiössä vetokaappeja. Oli löytänyt raketti-glukoosi paketin ja paketti ja sen sisällä olleet pussit oli revitty ja levitelty ympäri kämppää. Likka pyöri onnesta soikeena (ja sokerihumalassa..) ja minä paniikissa soittelemaan ihmisiä läpi onko rakettiglukoosi myrkyllistä koirille. Selvisi ettei se ole kuin pääasiassa sokeria. Darralla oli kauluri päässä juuri sen takia ettei pääsisi omia aktivointejaan tekemään sillä aikaa, kun ollaan treenissä. Darraa ei pysty vielä kunnolla liikuttamaan eikä rasittamaan antibiootin ja hieman koholla olevien tulehdusarvojen takia, joten pidän sillä kauluria, jos joutuu yksin jäämään ettei purkaisi energiaa ei toivottuun.. yleensä meillä on aina jompikumpi kotona, kun Harrikin on nyt välillä lomautettuna pitempiä jaksoja ja työvuorot sattuu limittäin. Minkähän kuonokoppa-tsydeemin sitä tuolle kakaralle oikein kehittelisi..

Ei kommentteja: