sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Ruutua, tunnaria ja kaukoja

Eilen oltiin työporukan kanssa islanninhevos-vaelluksella, joka kesti n. 4h. Olipa ihanaa taas pitkästä aikaa ratsastaa! Puolessävälin oli tauko ja kotapaikalla grillattiin makkaraa ja vaahtokarkkeja. Mulla oli aivan ihana Viiksu issikka, joka meni automaattisesti pelkkää tölttiä ja kyllä olikin tasainen kyyti. Mukavan reipas ja kuunteli hyvin apuja. Mukana oli Karjalaisen toimittaja joten parin viikon päästä lehdessä on pieni juttu issikkavaelluksista :) Koirien kanssa käytiin vain reilu tunnin pyörälenkillä illalla ennen yövuoroon lähtöä. Tänään otettiin sitten Turbon kanssa hieman tokoa pihalla.

Viiksu

Turbo
Ruutu. Ruudussa targetti ja lähetys n. 20m:stä. Valmistelin kysymällä "missä ruu?" ja Turbo näytti katsovan ruutua kohti, mutta ruutuun lähetyksessä menikin vieressä vähän matkan päässä olevan tunnarikapuloita sisältävän rasian luo. Kutsuin luokse ja kysyin uudelleen missä ruuuuu (oikein venytettynä.. :D ) ja nyt ampaisi suoraan ruutuun ja pysähtyi hyvälle paikalle, johon käskin maahan. Kävelin pienen kierroksen ja kutsuin seuraamaan. Heti lähti tulemaan, mutta ravilla. Tähän pitäisi saada vauhtia jostain. Jos lähden juoksemaan niin silloin tulee laukalla, mutta muuten ei. Otin vielä ruutuun lähetyksiä ilman targettia n. 10m:stä.
Tunnari. Eilen sain vihdoin aikaiseksi keitellä kapuloita ja nyt on n.80 kapulaa keitettynä. 4 väärää ja oma ympyrän muodostelmassa. Oma klo 9. Asettelin grillipihdeillä kapulat ja ennen oman viemistä annoin Turbon taas haistaa kapulaa kädestä ja samalla sanoin oma. Turbo ei nähnyt oman viemistä, enkä nyt käyttänyt sylkeä apuna. Kävin Turbon nurkan takaa ja "oma"-käskyllä meni ensin vieressä maassa olevan targetin luo..pitää muistaa jatkossa kaikki häiriötekijät poistaa näkyvistä. Kutsuin takaisin ja nyt meni oma-käskyllä kapuloille. Haisteli kaikki hajustamattomat kapulat läpi ja viimeisenä oman, jonka toi luokse. Hieman korkeassa vireessä etsi omaa, mutta ei voinut olla kuin tyytyväinen. Vääriä ei nostellut ja lisäksi samaan aikaan tuli kunnon tuulenpuuska ja vesikuuro :)
Liikkeestä istuminen. Tehtiin pienen seuruupätkän yhteydessä liikkeestä istuminen, joka ok, vaikka oli märkä nurmikko. Palkkasin heti istumisesta.
Kaukokäskyt. n.10m:stä. ma-se-ma-is-se-is. Liikkui himpun verran eteenpäin seisomasta istumaan vaihdossa, mutta muuten hienot vaihdot. Läheltä naksuteltiin muutama se-is vaihto.

Ei kommentteja: