sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Koirapiikana

Olin porukoilla melkein kokopäivän koiravahtina, kun vanhemmat olivat reissussa. Katsoin Pirrin perään josko alkaa pukertamaan vauvoja, mutta ei tuo vielä ollut yhtään sen oloinen, että alkaisi synnyttämään. Maha on kyllä valtava! Kun silittelin Pirrin mahaa pystyi välillä tuntemaan vauvelien liikkeitä :) Enää vajaa viikko laskettuun aikaan..

Illalla kotiin tultua otin Turbolle pientä treeniä kotipihassa.
Tunnari. 3 väärää ja oma. Sähläsi minkä kerkesi kapuloilla ja kahta väärää tarjoili ennen omaa. Oman tuotuaan en edes palkannut muuten, kuin hieman kehumalla. Toisessa tunnarissa 2 väärä ja oma. Meni melkeinpä suoraan omalle, haisteli ja toi luokse. Tästä sai lihapullan palasen. Tein vielä kolmannen jossa 3 väärää ja oma puoliympyrässä. Oma n. klo 9. Haisteli pari väärää ja oman. Oman jälkeen haisteli vielä väärää, siirtyi omalle ja toi luokse. Tämä meni jo hyvin. Alussa Turbo taisi olla liian kiihtynyt haistellakseen kunnolla kapuloita. Täytynee varmaan tehdä aina jotain muuta pientä ennen tunnaria.
Liikkeestä istuminen. Melko hyvä istuminen. Kävin kiertämässä Turbon takaa sivulle ja hyvin pysyi paikalla.
Seuraaminen. Pientä seuruupätkää tehtiin. Käännöksiä liikkeessä ja paikallaan. Kiva vire.
Kaukot. Maasta seisomaan ja seisomasta istumaan vaihto n. 5m:n etäisyydeltä. Oikea liikerata istumaan menossa, vaikka jäi seisomisessa hieman etupainoitteiseen asentoon :)

Lenkillä tehtiin molempien kanssa keppitunnaria ja Darralle sain loppuun tehtyä tosi kivan 3 väärää ja oma keppi I O I I. Haisteli kaksi oikean puolimmaista ja sitten oman, jonka toi luokse. Lenkillä ollessa säikähdin, kun yhtäkkiä kuuluu läheisestä pusikosta rapinaa ja näkyy vain joku tumma hahmo, joka liikkui jotenkin oudosti. Otin koirat kiinni ja lähdettiin varovasti kävelemään pois päin. Kohta kuuluu rapinaa toisesta suunnasta ja sitten huomaan, että armeijapoijjat ne siellä vain ryömivät menemään pusikoissa. Niitä alkoikin sitten näkymään jo useampia lähiställä. Hih, on ne voinut katsoa mitä tuo eukko touhuaa, kun kyykkii maassa ja siirtelee kepeillä toisia keppejä eri asetelmiin ja syleksii välillä keppeihin :D Kerkesin nimittäin tehdä muutaman keppitunnarin, kun kuulin rapinaa ja veikkaan, että pojat olivat olleet maastoutuneina jo jonkin aikaa samassa kohtaa.

Turbo mussukka

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Nuo teidän tunnarijutut saavat masentumaan jo tässä vaiheessa. Oon varma, etten saa koskaan opetettua sitä koiralle. x)

Jenna kirjoitti...

Elähän nyt ;) varmasti saat opetettua. Varmasti joka koiralle saa opetettua tunnarin kunhan löytyy koiralle sopiva opetustapa. Myö taidetaan tehdä se vaan mahdollisimman vaikean kaavan kautta..niinkuin kaikkien liikkeiden kanssa :P aluksi Turbo vain otti pelkkänä noutoliikkeenä tunnarin, mutta nyt tuntuu, että sillä saattaa jonkinlainen "haju" jo olla liikkeestä :) keppitunnarista löytyi meille se apu!