perjantai 3. huhtikuuta 2009

kilpailevat tokopienryhmän treenit

Tänään treenattiin kilpailevat tokopienryhmän kanssa rantakylän koululla. Ensin otettiin paikallaolot ja sitten treenattiin kukin koira yksitellen ja toiset seurasivat vierestä ja antoivat vinkkejä liikkeiden ongelmakohtiin.
Turbo
Paikallaolo. Mukana Demi, Vanja-labbis, Typy ja Turbo. Paikallaolon kesto yhteensä vajaa 5min. Ensin Vanjan ohjaaja Jonna jäi näkösälle katsomaan koiria ja toiset ohjaajat menivät piiloon. Puolessavälin palkkaus ja vaihdettiin, että minä jäin näkösälle ja Jonna pääsi piiloon. Hyvin koko rivi makasi paikallaan. Turbo laski melko alussa pään alas ja piti sitä melkein kokoajan alhaalla. Toisen etutassun oli laittanut koukkuun, mutta muuten asento pysyi suorana.
Ruutu. Ruudussa vieraat ruutumerkit (oranssit kartiot) ja jälkiliinalla merkattu ruudun sivut. Kolme lähetystä n. 7m:stä. Ensimmäinen rätti-targetilla, joka oli ok. Hieman haki paikkaa ja haisteli vieraita hajuja. Toisella lähetyksellä ilman targettia ja pysähtyi vasta etumerkkien väliin, josta korjasi uudella ruutu-käskyllä oikealla paikalle ja käskin maahan. Kävelin pikkukierroksen, jonka jälkeen kävin palkkaamassa. Kolmas lähetys onnistui kerralla ja pysähtyi oikeaan paikkaan. Mietittiin, jos en erikseen pysäyttäisi Turboa seisomaan, vaan käskisin suoraan maahan, kun on itse hakeutunut oikeaan paikkaan.
Luoksetulo. Aluksi läpijuoksu hyvällä vauhdilla. Sitten luoksetulo pysäytyksellä seisomaan, jossa eteni noin mittansa. Lopuksi vielä läpijuoksu. Vauhti pysyi hyvänä kokoajan. Läpijuoksussa meinasi ennakoida lopussa sivulle siirtymistä ja hetken aikaa sai hioa asentoa suoraksi edessä.

Darra
Luoksetulo. Eka läpijuoksulla, jossa vauhti säilyi hyvänä. Seuraavalla pysäytys seisomaan, joka näytti minusta venyvän, mutta toiset sanoivat, että eteni vain noin oman mitan verran. Tehtiin vielä yksi pysäytys merkin kanssa, jotta pystyisin hahmottamaan paremmin, kuinka paljon etenee pysäytysmerkin jälkeen. Annoin hieman liian myöhään käsimerkin, kun hankala seurata kohti juoksevaa koiraa ja merkkiä milloinka koira on merkin kohdalla. Pysähtyminen itsessään oli hyvä. Loppuun vielä läpijuoksu, joka muuten hyvällä vauhdilla, mutta muutamaa metriä ennen vaihtoi raville.
Nouto. Pari noutoa. Kapula tuli tiputtelematta perille. Hyvä vauhti kapulalle ja laukalla palautti, mutta siirtyi raville muutamaa metriä ennen luovutusta.
Hyppy. Hyppäsi ekalla käskyllä, istui hyvin, mutta kolautti takasin hypyssä.

Turbolle vielä lopuksi kaukoja ja sitten lähdettiin lenkille. Nyt saakin haudata haaveet Darran TK2:sesta ennen mammalomaa.. Darra sai pari päivää sitten 10pv:n antibioottikuurin emätintulehdukseen ja kokeeseen jää vain 4 päivää, kun kuuri loppuu. Kyllä harmittaa..koira tuntui melko valmiilta kisoihin.

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

voi harmi, teillä on huonoa tuuria kisojen osallistumisen suhteen :(
sitten mammaloman jälkeen uudella innolla ;)

Jenna kirjoitti...

Päästään sittenkin ehkä osallistumaan vielä yhteen kisaan ennen mahdollista mammalomaa, jos vain likan työskentelymotivaatio säilyy. Kisoihin ei saa enää osallistua, kun on n. 30vrk laskettuun aikaan.. Olisihan noita kisoja vielä muutama, mutta koska asutaan täällä peräkylässä niin lähin taisi olla n. 300-400km päässä. Katsotaan nyt.. ;)