lauantai 25. huhtikuuta 2009

Kesää kohti ja saatiin yövieras

Alkaa totisesti olla ihka oikea kevät! Halusin blogin ulkoasuun hieman vaihtelua ja löytyi tällainen ihana pinkkikuosi :) Vaihdoin otsikkoon myös viime kesänä otetun kuvan ruttusista tulevaa kesää odotellessa. Tokoiltiin tänään raviradalla Satun ja sakemannien kanssa ihanassa auringonpaisteessa.

Turbo
Seuraaminen. Satu käskytti pienen kaavion. Täyskäännöksissä otti taas väljyyttä ja juoksussa jätätti. Muuten teki ok. Käännökset oikealle ja vasemmalle liikkeessä sekä paikallaan hyvät ja myös peruutus toimi. Kokeilin eri variaatioita täyskäännöksestä. Ollaan tehty täyskäännös aina niin, että ohjaaja kääntyy vasempaan ja koira kiertää selän takaa vastasuuntaan ympäri. Nyt kokeilin, että itse käännyn vasemmalle ja koira pysyy kokoajan vasemmalla tehden paikallaan täyskäännöksen. Tuli ihan hyvin mukana. Tätä pitää alkaa työstää enemmän jotta saa käännöksestä näyttävän ja nopean ja tämä tapa on siitä hyvä, kun koira pysyy jatkuvasti näkösällä. Yksi vaihtoehto täyskäännökseen on tehdä vain nopea u-käännös oikeaan koiran pysyessä vasemmalla kokoajan, mutta se on hieman tylsän näköistä.. ;) Paikallaan täyskäännöksen Turbo tekee peruuttamalla pysyen vasemmalla kokoajan.
Ruutu. Ensin ilman ruutua pari maasta seuraamaan kutsua. Annan vielä melko voimakkaan vartaloavun suullisen lisäksi, jotta tulisi vauhdilla luokse. Sitten pari lähetystä reilusta 10m:stä ilman targettia. Ekalla tarvitsi kaksi lisäkäskyä ruudussa ennen kuin oli oikealla paikalla, mutta toisella lähetyksellä upposi hyvin takamerkeille ja jäi hyvään kohtaan seisomaan.
Liikkeestä istuminen. Pari liikkeestä istumista, joissa Satu vahti, että istuu kunnolla ja nopeesti jolloin heitän palkan taakse. Molemmat onnistui hyvin.
Kaukokäskyt. Ensin noin 5m:stä seisomasta maahan ja maasta seisomaan vaihtoja..huippu! Sitten 10m:stä samoja vaihtoja eikä liikkunut milliäkään :) Takajalan asentoa saattaa korjata, jos jää ns. "sakemanni-seisontaan" maasta seisomaan vaihdossa, mutta etujalat pysyy paikallaan. En vielä puutu tuohon jalan korjaukseen, kun ei kuitenkaan liiku paikallaan. Läheltä sitten seisomasta maahan vaihtoja. Alkaa toimia 1m:stä melko varmasti.

Kaikki muut voittajan liikkeet alkaisi olla ihan hyvällä mallilla kisoja ajatellen, mutta se pirun tunnari..täytyy nyt oikeasti alkaa jotain sille liikkeelle tekemään.

Darralle pientä kontaktiharjoitusta liikkeelle lähdössä. Ja yksi liikkeestä seisominen, joka hieno.

Treenin jälkeen Darra heitettiin kotiin ja käytiin Turbon, Katjan ja Töpö-ranskiksen kanssa jamiksella tunnin lenkki kummipoika-Roopen matkustaessa kelkassa. Kohta ei enää pääse kelkan kanssa, kun lumet sulaa. Darran kanssa käydään sitten illemmalla pienellä hihnalenkillä. Töpö tuli meille nyt kyläilemään yhden yön ajaksi. Vielä ei Töpö ole ollut moksiskaan vieraasta paikasta ja asettui hienosti taloksi. On Töpö meillä muutaman kerran käynyt, mutta ei yökylässä.

Töpö the ranskanbulla

3 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Huih kun oikeen säikähdin uutta taustaa! Piti tsekata osoite uudelleen, että meninkö nyt oikeaan paikkaan. Mutta totta vie, ihanan pirtsakka ja keväinen ja toi otsikon taustakuva on aivan mahtava!

Pusuja koiruuksille!

Sanna kirjoitti...

tutun värinen tausta... =D pinkki on pop! mitenkäs töpö viihtyi hoidossa?

Jenna kirjoitti...

Viivi, pusuja myös sinne koko ruttutriolle!

Sanna, ai perhana sullahan se olikin samanlainen ulkoasu! Juup pinkki on pop ;) nyt on niin helpottunut ja iloinen olo kun Darran tilanne on parempi ja kevät tulee ja aurinko paistaa :) Huomaa, että on kaivannut valoa.

Töpötti viihtyi (kai) ihan kivasti hoidossa. Saa kyllä mun puolesta tulla toistekin :) Enimmäkseen makoili omassa häkissään. Nää isommat ei juurikaan välittäneet yövieraasta. Tulipahan kokeiltua millaista on jos olisi kolme koiraa.. Ja siis EI meille ei tule kolmatta! Nämä kaksi vievät jo ihan kiitettävästi kaiken vapaa-aikani :)