keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Tokoa tihkusateessa

Eilen olimme raviradalla tokoa ottamassa Satun ja sakemannien, Aulin ja Hyrrä-belgin, sekä Katjan ja Töpön kanssa. Töistä päästyä kävin nopsaan kaupoilla ja hain lisää ruutumerkkejä. Tokmannilla oli 4kpl törppöjä 3,99 euroa! *vink, vink* (kuka olikaan merkkien tarpeessa) samoin ostin kaikkea treenikamaa mm. lisää pakasterasioita hakumetsään, urheilujuomapullon (helppo juottaa pullosta kesken treenin) ja grillipihdit tunnarin opetusta varten (selitän myöhemmin ;)). Piti ostaa oikein koko grillaussarja, jotta sain ne pihdit..
Turbo
Paikallaolo. Paikallaolossa Turbo ja Hyrrä. Kesto yht. 3min. Ei välipalkkausta. Ei lonkka-asentoa, mutta etujalan oli kiepsauttanut syliin ja pää oli alhaalla piilosta tultua.
Seuraaminen. Satu sai kommentoida seuruu suorituksen pienen itsenäisen kaavion jälkeen. Seuraaminen huomattavasti parempaa, kuin aiemmin. Jopa itse sen nyt huomaan. Ennen edisti, oli melko tiivis ja poikitti, josta tuli vinoja perusasentoja. Varsinkin hitaassa kävelyssä edisti paljon. Nykyisin seuruupaikka hyvä ja suora, mutta ei niin tiivis, kuin ennen. Nyt pitää pientä väliä seuratessa, mutta tokossahan se on toivottuakin. Perusasennot paljon suorempia, kuin ennen ja sivuaskeleissa huomattavaa parannusta. Hitaassa kävelyssäkään ei juuri edistä. Vitsit, kun oon tyytyväinen! Ja kaikki korjaantui sillä, kun vaihdoin sivulletulon etukautta tapahtuvaksi. Ollaan tehty paljon liikkeitä, joissa joutuu käyttämään takapäätään. Turbo has found his back ;)
Ruutu. Rakennettiin kolmet ruudut alueelle, joista yksi merkattu reunanauhoilla. Ensin lähetys n.5m:stä vasemmalla olevaan nauharuutuun, joka ok. Seuraavaksi lähetys oikealla olevaan ruutuun. Hyvin se hakeutui ruutuun, mutta taas sai muutaman kerran korjata paikkaa ruudussa ennenkuin hyväksyin. Hakeutuu melko usein juuri ruudun (edestä päin katsottuna) vasempaan reunaan. Uudella ruutu-käskyllä pyörahtää vain paikallaan ympäri, mutta paikka ei parantunut. Siispä apuun targetti, jolla paikka saatiin paremmaksi. Viilaan välillä liikaa pilkkua, että paikan täytyy olla mahdollisimman keskellä, mutta parempi niin.
Ohjattu nouto. Tein liian vaikean treenin ottaen huomioon, ettei olla tehty ohjattua vähään aikaan. Kapulat merkistä taempana n. 1-2m ja keskimmäinen kapula kauempana. Katsottiin kapuloiden viennit, vein koiran merkille ja lähetin vasenta hakemaan, mutta meneekin suoraan oikealle. Kielsin ottamasta suuhun väärää, vein merkille ja uusi haku vasemmalta ja nyt haki hyvin. Uusi vasemmalta haku perään ja taas lähtee oikealle..eikun koira takas merkille, sivulla olevat kapulat laitettiin suoraan merkin molemmin puolin ja nyt toi hyvin vasemman. Olisi pitänyt nyt alussa pitää kapulat vain merkin suuntaisesti molemmin puolin. Epävarmuus johtui ehkä siitä, kun merkillä seisoessa kapulat jäi koiran taakse näkökentän ulkopuolelle ja tämä oli vasta toinen kerta, kun kapulat olivat noin paljon taempana merkistä. Ensikerralla paljon helpotusta liikkeeseen eli kapulat merkin suuntaisesti ja ei kovin kauas.

Darran kanssa ei tehty mitään, mutta illalla sohvalla CSI:tä telkusta katsellessa tuli änkeämään päätään syliin ja kerjäämään rapsutuksia. Yritti kaikkensa, että ei lopettaisi hänen huomointiaan ja huitoi tassulla. Tein parilla esineellä pelkkää pito-harjoitusta, ensin kännykällä ja sitten lusikalla. Intoa kun likalla tuntui olevan niimpä tein myös pienen tokotreenin keittiön pöydän ympärillä. Muutama pelkkä sivulle tulo, jotka mukavan nopsia. Sitten muutama liikkeelle lähtö harjoitus, jossa kontakti pysyisi katkeamattomana ja liikkeessä oikealle ja vasemmalle käännökset ja kontaktin pito. Yksi kapulan tuontiharjoitus, jossa jätin kapulan mun ja Darran väliin ja pyysin tuomaan. Hyvin otti kapulan suuhun ja toi perille. Ensin toi hieman vinoon, josta korjasi. Kivasti teki töitä. Loppuun pienet rättileikit ja likka taisteli melko innolla. Sitten iltaruoka. Enää pari päivää olisi antobioottikuuria jäljellä ja sitten kontrollikäynti ja ultrataan kohtu, joko olisi tyhjä. Enää ei ole limaakaan valunut.

Ei kommentteja: