perjantai 17. huhtikuuta 2009

ylä- ja alamäkeä

Eilen puolen päivän aikoihin kuumetta oli 39,7. Darra oli kuitenkin pirteä voinniltaan joten laitoin hormonipiikin, mutta mätää ei tullut yhtään ulos. Varasin kivuttomalta ajan kohdun ultraukseen ja niinhän siinä sitten kävi, että kohdussa on edelleen mätää ja kohdunsuu on umpeutunut. Martina eläinlääkäri ehdotti vielä yhtä mahdollisuutta ennen kohdun poistoa. Alizin hormonipiikin laittoa, joka pitää kohdunsuun auki ja samalla poistaa mätää. Nuo Dinolytic-piikit, joita olen laittanut pelkästään poistaa mätää, mutta ei pidä kohdunsuuta auki. Kyllä harmittaa, kun jos olisi alussa tiennyt eri mahdollisuuksista olisi varmasti aloittanut tuolla Alizinilla. Päätettiin vielä kokeilla Alizin-hoitoa ja jos vuoto ei ala viimeistään tänään ennen klo 15 niin silloin leikataan kohtu pois. Pistos annettiin eilen n. klo 15.30 eikä vuotoa alkanut iltaan mennessä tulla. Koko eilisen päivän Darra oli onneksi pirtsakka ja ruokahalu valtava. Aloin jo henkisesti valmistautua kohdun poistoon. Yöllä klo 1.15 alkoikin sitten vuoto ja siitä asti sitä onkin riittänyt jatkuvalla vuodolla. Tänään käytiin kivuttomalla ja Martina oli oikein iloinen kuultuaan, että koira vuotaa kuin seula :) Annettiin vielä toinen Alizin pistos ja nämä kaksi pistosta pitäisi kuulema riittää kohdun tyhjentymiseen. Otettiin samalla vuodosta näyte jolle tehdään viljely ja varmistetaan, että nykyinen antibiootti Baytril varmasti puree tulehdukseen. Katsotaan missä vaiheessa kohtu sitten poistetaan. Parempi se on terveeltä koiralta leikata niin ei olisi iso riski leikkauksessa mihinkään komplikaatioihin. Jos pentuja meinasi vielä saada pitäisi Darra astuttaa jo heti seuraavista juoksuista. Ihana oli kuulla Martinan sanat lähtiessä, että nyt pitäisi olla kaikki jo parhain päin! Tietysti koiran vointia ja lämpöä tarkkaillaan jatkuvasti. Pari tuntia sitten lämpöä oli 37,8 eli ei kuumetta :D Maanantaina on kontrollikäynti, jolloin ultrataan kohtu ja tarkastetaan viljelynäyte. Darra on hyvävointinen ja ruoka maistuu. Kivuttomalla apuhoitaja tuumasi, että voisi harkita bullmastiffin ottoa, jos saisi yhtä pienen ja eloisan tapauksen, kuin Darra. Näkisipä tämän tytön terveenä millainen vauhtimimmi silloin on.

Kännykameralla napsaistu huono kuva pikku toipilaasta

7 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Ihana lukea, että pahin näyttäisi olevan takana jo! :-) Enkä ihmettele yhtään, että Darra on hurmannut hoitajan, on se vaan niin hieno koira!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu, että uusi hoito puree sittenkin! Toivottavasti Darra nyt viimein tervehtyy, eikä tule enää takapakkia.

Ja kukapa nyt ei Darrasta tykkäisi, kun on semmonen reipas mussukka. ;)

Sanna kirjoitti...

hyvä juttu!!!!

Sini Backholm kirjoitti...

Ihana kuulla että pahin on ohi. Pirteän kuuloinen ja suloinenhan tuo neiti on, vaikken ole koskaan livenä tavannutkaan :)

Gala kirjoitti...

me tykätään täällä hyvistä uutisista !!

Aija kirjoitti...

Kiva kuulla hyviä uutisia Darran voinnista!

Annika Mikkola kirjoitti...

Voi teitä! Voimia Darralle, sekä koko perheelle! Toivotaan, että Darra tulee nopeasti kuntoon. :)