perjantai 24. huhtikuuta 2009

Tokotreeniä

Tänään käytiin tokoilemassa Inca-rotikan ja Nitya-hoffin kanssa raviradalla. Keli oli upea aurinkoinen, mutta onneksi pieni tuulen vire kävi, ettei ollut liian lämmin. Tehtiin yksitellen liikkeitä ja välissä otettiin ryhmäpaikallaolo.
Paikallaolo 3min. Turbo pääsi neitosten väliin paikkamakuuseen ja me ohjaajat piilouduttiin mun auton taakse. Tarkoitus oli käydä välillä palkkaamassa Turbo, koska viimeksi tehtiin ilman välipalkkaa, mutta jostain syystä se taas jäi. Ensikerralla on sitten pakko käydä. Välipalkkauksella saa koiralla pidettyä hyvää virettä yllä paikkamakuussa, eikä ihan nukahtaisi, kun odottaa milloin tulee taas palkkaa. Pään laittoi alas melko alussa ja piti sitä siellä kunnes tultiin piilosta pois. Asento pysyi suorana. Kävelin ensin suoraan Turbon taakse ja pysähdyin sitten sivulle ja jatkoin pari askelta eteenpäin. Ei aikomustakaan nousta maasta. Vapautus suoraan maasta.
Ruutu. Ruudussa nauhat ympärillä ja aluksi targetti. Lähetykset n. 10m:stä. Ensimmäisellä lähetyksellä jäi ilman käskyä seisomaan ruudun oikeaan reunaan, josta korjasi oikealla paikalle uudella ruutu-käskyllä. Toinen lähetys parempi, pysäytin ja käskin maahan ja käveli pienen kierroksen. Sitten pari ruutuun lähetystä ilman targettia lähempää. Ensimmäisellä jäi liian eteen ja toisella pysähtyi oikealle paikalle.
Seuraaminen. Seuraamispaikka alkaa olla taempana, eikä enää niinkään edistä. Eli etukautta sivulletulo on auttanut. Nyt uusi ongelma on, että perusasennossa Turbo on oikealla paikalla, mutta takapää kaartuu vinoon mun taakse. No pienempi haitta, kuin edistys. Täyskäännökset oli väljät, mutta sivuaskeleet pelitti molempiin suuntiin, sekä paikallaankäännökset. Paikallaantäyskäännöstä täytyy erikseen harjoitella kuinka olisi koiran paras tulla käännöksessä mukana. En ole vielä osannut päätää ;)
Luoksetulo. Tein pelkät kolmet läpijuoksut, kun vauhti puuttui alusta asti. Laukalla lähti, mutta n. 5m ennen siirsi raville.
Kaukot. Ensin parista metristä maasta seisomaan ja maahan. Huippu! Ei liikuttanut yhtään jalkoja. Sanoin käskyn mahdollisimman rauhallisesti, ettei edistäisi. Seuraavaksi ma-se-ma-is-se-ma n.5m:stä ja toimi loistavasti. Vielä läheltä seisomasta istumaan vaihtoja ja liikerata pysyi oikeana. Jipii!
Hyppynouto. Muuten hyvä, mutta kiersi esteen takasintullessa. Uusi yritys ja nyt toimi hyvin, paitsi luovutusasentoa edessä täytyy alkaa kunnolla hinkaamaan suoraksi ja tiiviiksi. Sain hyvän vinkin kokeilla käyttää kujaa apuna suoraan luovutuksessa.

Darran otin treeniin autoon mukaan, että saisi moikata treenikavereita. Likalla oli sen verta intoa ja virtaa päällä, että otin sille yhden avoimen hypyn, joka oli melkein kympin suoritus :)
Käytiin eläinkauppa Mustissa ja Mirrissä tarkoituksena ostaa metallinoutokapula hävinneen tilalle ja kankainen frisbee. Tipufestareilla Turbo tykästyi kaverin kankaiseen frisbeehen, kun sitä voi saalistaa ja sillä voi taistella. Metskukapulat oli loppu, eikä uusia enää tilata..täytyy jostain netistä sitten yrittää etsiä. Käytin samalla puntarissa molemmat ja Turbo painoi n.52kg ja Darra n.45kg. Darralta on muutama kilo tippunut nyt sairastamisen myötä. Ajatella, että Turbo painoi valioituessaan 29.4.2007 n.62kg! Nyt on äijä oikein sporttisessa ja hyvässä lihaskunnossa, mutta näyttelyistä varmaan lennettäisiin kehästä melko nopeaan ulos ;)

Ei kommentteja: