sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Sunnuntain tokoilua

Tänään tokoilemassa raviradalla Incan, Nityan ja Ficon kanssa. Tehtiin taas koirakko kerrallaan liikkeitä.

Turbo
Paikallaolo n.3min. Palkkaus puolessavälin. Ficon ohjaaja Asta jäi ensin näkösälle seuraamaan koiria ja sitten vaihdettiin, että minä jäin näkösälle ja Asta pääsi piiloon. Ei lonkka-asentoa ja pää taisi pysyä kokoajan ylhäällä.
Luoksetulo. Ensin parit läpijuoksut, kun vauhti meinasi taas uupua. Otin toisen läpijuoksun ns. oikealla luoksetulon käskyllä "tänne" niin jopas tuli vauhdilla luo. Sitten yksi pysäytys seisomaan ja teki hyvän pysäytyksen hyvästä vauhdista. Oisko noin puolet mittaansa edennyt käskyn jälkeen.
Ruutu. Ilman targettia. Lähetys noin 15-20m:stä. "Missä ruu?"- käskyllä heti otti suunnan ruutuun ja hyvin upposi suoraan ruutuun, vaikka ruudun vieressä muutaman metrin päässä seisoi treenikavereita. Pysäytys seisomaan, ok. Uusi lähetys yhtä kaukaa ja ensin pysäytin ja komensin maahan, mutta jäi liian lähelle etumerkkejä. Oli kylläkin täysin sisällä, mutta käskin uudelleen hakeutumaan ruutuun ja nyt paikka oli hyvä. Vielä hieman lähempää yksi lähetys seisomaan ja kerralla tuli oikea paikka. Nyt alan pikkuhiljaa uskomaan, että se varmasti on jo hokaissut mitä ruutu tarkoittaa :) nyt alkaa kunnolla vahvistamaan oikeaa paikkaa ruudussa läheltä lähetyksillä joissa itse näkee paremmin koiran paikan ruudussa. Kauempaa on niin hankala hahmottaa. Tämäkin oli aluksi niin hankala liike, eikä yhtään tiennyt miten saisi koiralle opetettua.

Ei kommentteja: