perjantai 27. maaliskuuta 2009

Naperoita ja tokottelua

Eilen olimme Darran kanssa edustamassa meidän palveluskoirayhdistystä Naperokarkelot- tapahtumassa. Tapahtuma oli suunnattu lapsille ja siellä oli kaikennäköistä puuhaa ja katseltavaa tarjolla. Darra ja kolme muuta koiraa olivat paikalla rapsuteltavina ja välillä pidettiin pieniä tottisnäytöksiä ja kerrottiin yhdistyksen toiminnasta. Darra nautti olostaan, kun joku oli kokoajan hoivailemassa ja hellimässä häntä. Kerran säikähdin, kun ympärille yhtäkkiä pölähtää kymmenkunta naperoa ilmapalloinen ja huitovine käsineen, mutta onneksi Darra ei juuri ollut moksiskaan.
Tänään kokoontui ensimmäistä kertaa meidän kilpailevat tokopienryhmä. Treenattiin rantakylän koulun pihassa. Aluksi sovittiin treeni käytännöistä ja mietittiin seuraavia treenejä. Treenattiin vuorotellen yksi koira kerrallaan ja pari liikettä per koira.
Darra
Paikallaolo. Mukana paikallaolossa Demi, Rini, Darra ja Typy. Yhteensä noin 2min. Virve toimi tuomarina ja tarkkaili vierestä, kun ohjaajat olivat piilossa. Käskettiin koirat yksitellen maahan ja Darra ei ennakoinut ollenkaan maahan-käskyä :) Itse maahanmeno oli hieman hidas, kun taisi hieman sekoittaa yksitellen annettavat maahan-käskyt. Darra jäi myös hieman vinoon asentoon maahan. Itse paikallaolossa hieman ympärille pälyilyä, muuten ok.
Luoksetulo. Darralla on ollut nyt ongelmana, ettei pysähdy kunnolla. Ekassa luoksetulossa ei pysähtynyt ollenkaan. Uusi luoksetulo ja nyt pysäytysmerkkiä antaessa otin askeleen eteenpäin ja tein liioitellut käsimerkin. Johan likka pysähtyi hienosti. Samanlainen luoksetulo perään ja loistava pysäytys.
Hyppy. Viime treeneissä ei hypännyt ekalla, eikä vielä toisellakaan käskyllä. Nyt tehtiin pari hyppyä ja hyppäsi ekalla käskyllä molemmilla kerroilla. Toisessa hypyssä kolautti esteeseen takasin hypyssä. Muuten hyvät hypyt.
Turbo
Ruutu. Turbo oli viimeisenä treenivuorossa ja samaan aikaan alkoi koulun piha täyttyä autoista. Yksi auto melkein ajoi ruudun päälle.. Kerettiin ottaa pari ruutua ja lopetettiin treenit siihen. Sain Sadulta merkkausnauhaa, jolla merkkasin ruudun. Ruudussa myös kosketusalustana tiskirätti. Ekalla kerralla löysi hienosti ruudun, mutta otti askeleita pysäytyskäskyn jälkeen ja oli liikaa ruudun edessä. Ei kylläkään etumerkkien välissä, mutta haluan Turbon joka kerta olevan mahdollisimman keskellä. Uudella ruutu-käskyllä haki hienosti oikean paikan. Toisella lähetyksellä paikka löytyi nopeammin. Mukavaa häiriötä saatiin ohikulkevista ihmisistä.

Kotiin päin ajellessa kävin ottamassa vielä pikkutreenin meidän vieressä olevan Lehmon koulun pihassa ja sitten iltalenkille.
Turbo
Kaukot. Seiso-istu vaihtoja läheltä. Maasta seisomaan n.5m:n etäisyydeltä ja jalat pysyivät liimattuna paikallaan :) Myös seisomasta maahan n.10m:n matkalta toimi oikein hyvin.
Luoksetulo. Parit läpijuoksut ja sitten pysäytys seisomaan, joka aivan älyttömän hyvä.
Seuraaminen. Tehtiin vasemmalle käännöksiä ja muutaman askeleen seuruutusta. Vasemmalle käännökset tosi tiiviitä ja käännöksessä heitti takamustaan liikkeen mukaan :D Sivuaskeleet molempiin suuntiin, paikallaan käännökset molempiin suuntiin ja peruutus toimi! Seuruupaikka pysyi melko hyvänä ja perusasento suorana. Vitsit, kun olisi joku ollut vierestä katsomassa ja sanomassa näyttikö se oikeasti yhtä hyvälle miltä tuntui. Loppuun kunnon rätti taistelut.
Darra
Seuraaminen. Pikkupätkä seuruuta, jossa paljon vasemmalle käännöksiä. Muutaman käännöksen jälkeen ei tarvinnut enää "potkia" pois edestä. Palkkasin myös heti liikkeelle lähdössä, kun kontakti säilyi katkeamattomana.
Liikkeestä maahameno. Superhyvä, josta heti vapautus takapalkalle.
Liikkeestä seisominen. Tämäkin superhyvä, josta palkka lensi heti taakse. Ei vain ensin millään meinannut löytää palkkaa maasta. Tehtiin perään vielä toinen seisominen ja palasin heti käveltyäni muutaman askeleen Darran viereen ja palkkasin monella lihapullan palalla.
Loppuun kokeilin kiinnostuisiko Darra rättileikistä ja kiinnostuihan se! Taisteltiin pikkuhetki rätillä ja heti, kun koira alkoi olla intopinkeenä lopetin leikin ja käskin autoon, jossa tehtiin vaihtokauppa makupalaan. Nyt pitää pikkuhiljaa rakentaa tuota leikkiä Darralle.

Ei kommentteja: