tiistai 10. maaliskuuta 2009

Hormonit hyrrää..

Pidettiin pienet tokotreenit tänään täällä Lehmossa koulun pihassa Piian ja Urhon kanssa. Treenattiin vuorotellen koiria.

Turbo
Ruutu. Tänään tuli tosi hyviä ruutuun lähetyksiä ja hienosti hakeutui keskelle. Pari kertaa käskin maahan. Viimeinen lähetys noin 20m päästä, joka oli mahtava!
Seuraaminen. Ajattelin opettaa Turbolle sivulle tulon etukautta, jos sen avulla saisi perusasennon paremmalle kohdalle. Seisoin paikalla ja pidin vasenta kättä ojennettuna sivulle. Nopeasti äijä hokasi pakittaa vierelle etukautta. Heti, kun oli oikea paikka -naksu ja palkka. Näitä toistoja muutama ja kotona otettiin vielä lisää toistoja ja nyt lisäsin sivu-käskyn. Käskysana on sama, kuin sivulle tulo takaa kiertämällä. Katsotaan, kuinka hyvin 4,5-vuotias koira oppii uuden sivulletulo tyylin ;) Liikettä oli siinä mielessä helppo lähteä tekemään, kun olen korjaillut vinoja perusasentoja sivulle ojennetulla kädellä.
Nouto. Tasamaa nouto, jossa mukava vauhti ja hyvä luovutus.
Luoksetulo. Ensin läpijuoksu ja sitten pari pysäytystä seisomaan. Pysäytykset hyviä, mutta Turbo sai hetken tehdä töitä etsiessään heitettyä palkkaa lumihengesta.. Se siitä oikea-aikaisesta palkkauksesta..
Kaukoja. Seiso-istu liikerataa hinkattiin.

Olin erittäin tyytyväinen Turbon työskentelyyn, eikä äijän motivaatiota haitannut, vaikka joutui istumaan väliajat auton takapenkillä ja haistella takakontista leijailevia sulotuoksuja.

Darra
Seuraaminen. Ipanalla oli kyllä ihan muut jutut mielessä, kuin tokoilu.. Nyt on juoksun 3. pvä, jolla vissiin vaikutusta tekemiseen. Kontakti katkeili, seuruupaikka seilasi, yms.. Tehtiin hirmu paljon pelkkiä liikkeelle lähtöjä, joissa kontakti pysyisi katkeamatta.
Liikkeestä maahanmeno. Ensin meinasi mennä maahan, mutta nousikin seisomaan.. Toinen yritys ja nyt toimi jo ok. Tää liike on ollut aika varmaa tekemistä ennen..
Liikkeestä seisominen. No sentäs tämä liike edes toimi, kun ei tarvinnut torttua lumeen iskeä :P
Luoksetulo. Ensin läpijuoksu ja sitten pysäytys seisomaan. ok pysähtyminen. Vauhtia olisi saanut olla hieman enempi.
Olisi pitänyt jättää Darralta koko treenit välistä..

Ei kommentteja: