keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Lauma kasassa ja tokoilua

Päivitykset on nyt hieman jäänyt, mutta eilen haettiin likka takaisin kotiin reissusta. Taisi emännällä olla ikävempi koiraa, kuin koiralla emäntää ;) huomaa, että bullmastiffit ovat hyvin itsenäisiä, eivätkä itke oman lauman perään. Mitä tuloksia reissusta tulee, sen näkee sitten muutaman viikon päästä, jolloin palataan asiaan uudelleen. Tänään käytiin treenaamassa Satun ja sakemannien kanssa koulutuskentällä. Kentällä oli pari muutakin koirakkoa samaan aikaan tekemässä. Darralle ajattelin kokeilla kaikki avon liikkeet ihan vain varmistaakseni vieläkö reilun viikon treenitauon jälkeen onnistuu ;)

Turbo
Seuraaminen. Satu käskytti pienen kaavion. Alkaa seuruupaikka olla ehkä hieman parempi. Kyllä se sivulletulo edestä päin näyttää auttavan. Ollaan tehty paljon pelkkiä sivulle tuloja eri kulmista ja yhden askeleen seuruutuksia.
Liikkeestä istuminen. Liikkurin avustuksella. Hyvä istuminen, mutta jäi sellaiseen "narttujen kusemisasentoon" takajalat levälleen, kun palleja piti varoa maahan osumasta. Uusi yritys ja nyt samalla, kun annoin istu-käskyn otin pienen askeleen taaksepäin. Teki hyvän istumisen, josta heti vapautus.
Luoksetulo. Ensin läpijuoksu ihan ok vauhdilla. Vaihtoi raviin muutamaa metriä aikaisemmin. Seuraavassa pysäytys seisomaan, joka oli huippuhyvä!
Ruutu. Ruudussa kosketusalustana punainen siivouspyyhe. Pysyy paljon paremmin paikallaan, kuin liukuva muovikansi. Pari ruutuun lähetystä, jotka ok. Muistaakseni kävi molemmilla kerroilla ensin ruudun ulkopuolella, mutta hakeutui sitten hyvin keskelle.
Ohjattu nouto. Välissä treenattiin Typy ja Darra ja otin lopuksi vielä ohjattua Turbolle. Ensin haku oikealta, joka tosi hyvä. Seuraava vasemmalta onnistui hienosti. Sitten oikea, mutta nyt tajusin kiinnittää huomion Turbon kapulan käsittelyyn. Noutaessa jarruttaa kapulan kohdalla, jolloin kapula liikkuu eteenpäin. Kokeiltiin laittaa jälkipaalu kapulan taakse, että kun Turbo sukeltaa kapulalle ei kapula siirry paikaltaan, vaan joutuu ottamaan hallitusti suuhunsa. Turbo ei ensin millään meinannut lähteä oikealta hakemaan, vaan yritti vasemmalta. Kävi paalun luona pyörimässä, mutta ei jotenkin hahmottanut kapulaa maassa paalun vierellä. Lopulta kuitenkin hokasi kapulan ja toi. Seuraavalla kerralla toi kerralla oikealta kapulan paalun viereltä.

Darra
Seuraaminen. Satu käskytti seuruu kaavion. Vasemmalle käännöksissä sai töniä edestä ja liikkeen pysähtyessä ei oikein ollut mukana, mutta muuten ok.
Liikkeestä maahanmeno. Koemaisesti, paitsi vapautus suoraan maasta. Älyhyvä maahanmeno! Kiersin takaa Darran sivulle ja Satun sanottua käsky, vapautin maasta. Ei yrittänytkään ennakoida perusasentoa.
Luoksetulo. Ensimmäisessä pysäytys venyi luvattoman paljon ja vauhti ei ollut hyvä. Tein läpijuoksun ja perään uudelleen pysäytyksen, joka oli hieman parempi, mutta ei Darraa parhaimmillaan.
Liikkeestä seisominen. Hyvä seisomaan jääminen. Takaa kiertäessä sivulle korjasi toisen takajalan asentoa, mutta ei muuten liikkunut. Satu sanoessa käsky vapautin ilman perusasennon ottamista.
Nouto. Pari noutoa, jotka muuten hyvät, mutta palautti ravilla.
Kaukokäskyt. Satu heilutteli käsiä Darran takana häiriönä. Yhdessä istumaan nousussa joutui antamaan lisäkäskyn.
Hyppy. Ei hypännyt ekalla käskyllä. Annoin käsiavun suullisen lisäksi, jolloin hyppäsi. Hyvä istuminen ja takasin hyppy.

Sitten lenkille metsään. Vuoron perään pidin toista vapaana ja toista hihnassa, kun Turbo tuntui olevan vieläkin kovin Darran perään, vaikka juoksut ovat jo lopuillaan. Lenkin jälkeen tein vielä Turbolle ruudun ilman targettia. Pari lähetystä noin viidestä metristä. Hyvin ruutu löytyi. Tehtiin myös kaukkareiden seisomasta istumaan vaihtoja muutama toisto.

Ei kommentteja: