tiistai 3. maaliskuuta 2009

Koemaiset treenit ja videointia

Toissapäivänä treenattiin Satun ja Typyn kanssa tokoa kentällä ja otettiin videokuvaa treeneistä. Laittelen tänne videoita myöhemmin.
Turbo
Ruutu. Rajasin ruudun joka sivun hihnoilla ja liinoilla, jotta on helpompi hahmottaa kauempaa koiran paikka ruudussa. Nyt oikea paikka löytyi melko hyvin. Jos jäi huonosti, tajusi itse korjata paikan paremmaksi, kun naksua ei kuulunut. Tehtiin targetilla ja lopuksi muutama kerta ilman. Kerran käskin maahan ja kävelin siitä palkkaamaan. Tehtiin ilman ruutu merkkejä ruudun loppuosan harjoituksia eli jätin Turbon maahan ja kutsuin siitä seuraamaan. Ensin ei oikein tajunnut mitä pitää tehdä. Minä hölmö jätin koiran vain maahan, kävelin hieman kauemmaksi ja annoin käskyn "seuraa".. Eihän se sieltä maasta mihinkään noussut. Helpotin hieman ja kävelin Turbon vierestä ja samalla käskin seurata, jolloin lähti seuraamaan. Sitten hieman kauempaa kutsuin seuraamaan, yms.
Luoksetulo. Ensin seisomaan jääminen, joka aika hyvä. Sitten otettiin kokonainen luoksetulo. Seisominen ok, maahanmeno hyvä. Maahanmenon jälkeen kutsuin "tule", kun piti sanoa "tänne" ja kiersikin suoraan sivulle. Lopuksi lyhyeltä matkalta pysäytys seisomaan, joka tosi säpäkkä.
Hyppynouto. Pari hyppynoutoa, jotka molemmat meni hyvin. Ei yrittänytkään kiertää estettä takasintullessa. Ekalla kerralla palauttaessa kapulaa sivulle pudotti jostain syystä kapulan suustaan, mutta poimi välittömästi kapulan takaisin suuhun.
Seuraaminen. Liike päin p....! No siis kyllähän toi seuraa.. hyvä kontakti ja tulee melko tiiviisti vierellä, muttakun se edistää ja poikittaa ja .. pitäisköhän rakentaa koko seuruu uudestaan ja uudella käskyllä..Voi apua..
Kaukoja. Kaikkia vaihtoja. Seisomasta maahanmeno alkaa olla valmis, mutta maasta seisomaan noustessa voi ottaa pari askelta. Läheltä jankattiin seisomasta istumaan vaihtoja.

Darra
Darralle otettiin kaikki liikkeet koemaisesti, lukuunottamatta paikallaoloa, enkä palkannut juuri ollenkaan liikkeiden välillä. Noudosta sai erillisen palkan ja lopuksi sai herkkupalkan.
Seuraaminen. Toivottavasti näyttää videolla yhtä hyvältä, kuin miltä tuntui! Kaikki toimi aika mukavasti, eikä juuri lainkaan edistänyt.
Liikkeestä maahanmeno. Nopea maahanmeno ja koko liike kunnossa.
Luoksetulo. Hyvä pysähtyminen ja vauhtia kivasti koko liikkeen ajan.
Liikkeestä seisominen. Tosi hyvä. Ei ennakoinut perusasennon ottamista. Tosin nyt ei ollut ketään huutelemassa "käsky"-sanaa.
Nouto. Heitin aika lähelle kapulan, josta taisi johtua, että palautti ravilla. Kapula oli hieman vinossa suussa, muuten ok suoritus.
Kaukot. Pidin aika pitkän tauon vaihtojen välillä. Toimii!
Hyppy. Hyvä hyppy, eikä kolauttanut estettä paluuhypyssä. Eteenistuminen hieman vino, muuten ok.

Ei kommentteja: