perjantai 13. helmikuuta 2009

Turbon kanssa laatuaikaa

Tänään puuhattiin vain Turbon kanssa kahdestaan Darran jäädessä kotiin vaille aktiviteettia huomista kisaa ajatellen ;) Käytiin tokoilemassa, lenkillä, lemmikkitarvikeliike Parhaassa kaverissa visiitillä ja porukoitteni luona.
Ensin kuitenkin tarinaa päivän tokoilusta.
Raviradalla kera Aija ja Rinin, Ellin ja Katla-karjisneidin, sekä Tuijan ja holskujen kanssa. Aija otti kameran mukaan ja saatiin kerrankin kunnon treenikuvia :) Kiitos tuhannesti Aija jo etukäteen!! Kuvia odotellessa..
Paikallaolo. Paikallaolossa mukana Rini, Turbo ja Katla. Mentiin Aijan kanssa piiloon yhden rakennuksen nurkan taakse. Paikallaoloa otettiin noin 3,5min. Upi makasi rauhallisena paikallaan, eikä ollut kääntynyt edes lonkalleen.
Ruutu. Ensin kolme lähetystä noin 10m:stä targetin kanssa. Ensimmäisessä lähetyksessä jäi haistelemaan ruutuun, mutta pysähtyi kuitenkin ruudun sisälle. Muilla kerroilla meni hyvin targetille ja pysähtyi heti seis-käskyllä seisomaan. Sitten yksi lähetys ilman targettia, joka oli superi! Pysähtyi keskelle ruutua, jäi kylläkin hieman vasemmalle puolelle (edestäpäin katsottuna), mutta ei nipoteta siitä. Pääasia, että on täysin ruudun sisällä. Siitä sitten superpalkka.
Seuraaminen. Tehtiin normaalia, juoksu ja hidasta kävelyä seuraamisessa. Paikallaan käännökset oikeaan ja vasempaan, sivuaskeleet oikealle ja peruutus. Aija ja Elli saivat arvostella seuruun jälkeen mitä korjattavaa oli. Omasta mielestäni melkein kaikki.. Kontakti oli kuitenkin kuulema pysynyt kokoajan ja seuruupaikka oikeana. Hitaassa kävelyssä tuli edistämistä ja poikittamista ja väliin vinoja perusasentoja, mutta muuten oli mennyt hyvin. Pitänee taas ottaa videotreeniä, niin itse näkee suorituksen.
Kaukot. Tehtiin kaikkia vaihtoja. Seisomasta istumaan läheltä, jonka teki oikein. Parissa maasta seisomaan vaihdossa otti askeleita, josta palautus ja uusi yritys. Kokonaisuutena oli kuulema mennyt ihan kivasti.
Hyppynouto. Kolme hyppynoutoa. Ekassa meinasi kiertää esteen takasin tullessa, mutta hyppy käskyllä hyppäsi esteen ja palautti sivulle. Myös muissa hyppynoudoissa palautti kapulan suoraan sivulle. Otetaan sitten suoraan sivulle palautus, kun sujuu kerta luontevammin.

Turbo tykästyi Tuijalla olevaan palloon ja käytiin sitten meillekin hakemassa samanlainen. Onneksi vielä yksi oli jäljellä liikkeessä. Turbo kävi moikkaa liikkeen omistajia sisällä ja syömässä herkkuja. Seuraavaksi tunnin lenkille jamikselle ja otettiin uusi pallo messiin. Äijä kantoi koko lenkin ajan ylpeänä palloa suussaan ja välillä heittelin/ potkin palloa ja Upi saalisti innoissaan palloa. Yhdessä vaiheessa Turbo teki aika vauhdikkaan kaarroksen pallon perään ja ulahti. Juoksutin Turboa, eikä se ontunut tai aristanut mitään paikkaa ja sama pallon perässä juoksu jatkui. Autolle mentäessä puin manttelin päälle ja Turbo nosti takakontin reunalle etujalat (manttelin kanssa on hankala hypätä) ja ulahti taas :( Ajoin porukoilleni ja äiti katsoi vierestä, kun juoksutin Turboa, eikä ontunut/ varonut mitään ja riekkui äidin kanssa ihan normaalisti. Käytiin samalla kotikotona sisällä pyörähtämässä ja Turbo seurasi vierestä, kun leikkasin bichonien kynnet. Jännä ettei ne edes haukkuneet Turboa pahemmin tai vierastaneet. Siitä on aikaa, kun Turbo viimeksi kävi kylässä. Sain samalla mukaan n. 30 uutta tunnarikapulaa :) Kiitti iskä!
Pois lähtiessä Turbo yritti kiivetä takakonttiin mantteli päällä ja taas ulahti kyytiin noustessa. Kotona kokeilin hyppyyttää Turboa kyytiin ja pois (ilman manttelia), eikä ollut mitään ongelmia. Toivottavasti vain venäytti jonkun paikan lenkillä pallon perässä singotessa, eikä olisi mitään pahempaa. Täytyy seurata viikonlopun yli ja käyttää kuvissa alkuviikosta, jos vielä jotain oireilee. Päivällä hyppynoutoa tehdessä ei kuitenkaan varonut hyppäämistä ja kävi estettä hyppimässä "vapaa-ajallakin".

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ihana Turbo, se tosiaan ihastui palloleikkeihin. :D Toivottavasti ei käynyt hullummin!

Jenna kirjoitti...

Miekin yllätyin, kuinka kovasti se innostui pallosta :) toivotaan, että pikku venähdyksellä selvitään! Nyt pitää se hieroja viimeistään Turbolle varata, mitä oon miettinyt jo kauan aikaa, mutta ei oo saanut aikaiseksi.