torstai 19. helmikuuta 2009

Noutopainotteinen treeni

Tänään koulutuskentällä treenaamassa Satun, Typyn ja Faldon kanssa. Tällä kertaa treeneistä tulikin aika noutopainoitteinen.
Darra
Paikallaolo. Otin pienen paikallaolon n. 1,5min samalla, kun Satu treenasi Faldon kanssa. Menin auton taakse piiloon ja Satu kävi vielä lopussa kävelemässä Darran ympäri, kun oli vienyt Faldon autolle. Hyvin kesti häiriöt.
Nouto. Voiha noutokapula, kun se ei meinaa pysyä likan suussa.. Ekassa ja tokassa noudossa tiputti tuodessa kapulan maahan ja toisella kerralla näin tehdessä ärähdin Darralle. Otettiin sitten liike ihan alusta asti ja enää ei mennytkään kapulalle asti. Huoh.. nollattiin koko tilanne ja sai kantaa kapulaa vierellä kävellessä ja jätin Darraa istumaan kapula suussa, josta kutsuin luokse. Nyt ei tiputtanut kapulaa. No tehtiin sitten nouto ihan lyhyeltä matkalta ja toi kerralla kapulan perille asti. Siitä ihan hirmu palkka ja bileet pystyyn ja likka oli innoissaan. Kokeilin seuraavaksi noutoa pitemmältä matkalta, mutta taas pudotti kapulan. Vein likan (=raahasin) autolle jäähytauolle miettimään kuinka se kapula oikein noudetaan.
Satu treenasi Typyä välissä ja otin sitten uudestaan Darran kanssa noutoa. Nyt en muista tarkkaan kuinka jatkui.. Kyllä vieläkin taisi tiputtaa, mutta saatiin tehtyä yksi tosi hyvä nouto, josta superpalkka. Johtuukohan tämä nouto ongelma kapulaan tarttuvasta lumesta vai missä mättää?? Kuitenkin lähtee aina innolla kapulaa hakemaan. Lainattiin vähän aikaa sitten kapulaa kaverille ja kaverin koira oli pureskellut pito-osaa ja siitä törrötti tikkuja. Olisiko Darra voinut saada jossain vaiheessa tikun kieleen, josta nyt seurasi pito-ongelmia. Aiemmin on myös pudottanut kapulan, jos on ollut paljon lunta kapulan ympärillä, mutta nyt on alkanut tekemään sitä joka kerta.
Hyppy. Tehtiin yksi avoimen hyppy, joka muuten tosi hyvä, mutta kolautti etujalat takasin hypyssä.. Se kun pitää tulla istumaan kiinni siihen esteeseen ja Darra ei paljoa katsele mistä/ miten hyppää.

Turbo
Ruutu. Targetti oli lähellä ruudun oikeaa takamerkkiä. Lähetyksiä noin 10m:stä. Hienosti hakeutui ruutuun ja targetille, mutta jäi seisomaan ruudun oikeaan reunaan. Toisella lähetyksellä meni niin vauhdilla ruutuun, että targetti luisui ruudun ulkopuolelle. Silti hakeutui merkkien väliin. Teimme vielä muutaman lähetyksen ilman targettia ja kyllä se osaa aika hyvin hakeutua merkkien sisälle, mutta kauempaa katsottuna en ollut aina varma onko täysin ruudun sisällä. Pitää alkaa käyttämään jotain nauhaa, joka kiertäisi ruudun ympäri, jotta hahmottaisi helpommin paikan.
Ohjattu nouto. 1xoikea, 1xvasen. Kapula suoraan sivulla noin viiden metrin päässä. Katseltiin kauempana, kun Satu vei kapulan ja sitten siirryttiin merkin taakse. Molemmat suunnat toimi hyvin.
Hyppynouto. Ekalla teki jo niin loistavan suorituksen, että jätin siihen ja tehtiin palloleikkiä lopuksi.

Illemmalla Darralle noutoharjoitus sisällä ennen ruoan saamista. Nyt oli eri kapula välineenä, jossa melko paksu pito-osa ja painavempi, kuin meidän normaalisti käyttämämme. Ei tiputtanut kertaakaan ja toi perille asti. Sisällä on hankala heittää kapulaa, joten kävin vain viemässä kapulan lattialle ja käskin tuomaan. Hmm.. pitäisikö alkaa antamaan ruoka ulkona ja vasta hyvän noudon jälkeen?

Ei kommentteja: