perjantai 20. helmikuuta 2009

Päivän tokot

Reeniä koulutuskentällä. Menossa mukana ryhmärämä eli Satu ja Typy, Aija ja Rini, Tuija ja holskut, sekä Elli karjisten kanssa.
Turbo
Paikallaolo. Aloitettiin taas paikallaololla Turbo, Rinin, Mion ja Typyn kanssa. Tänään aurinko lämmitti jo mukavasti, joten otettiin 4min paikallaoloa ja mentiin A-esteen taakse piiloon. Pienenä häiriönä olivat Tuija ja Vilu tottistelemassa kauempana. Takasin koirien luo mentäessä oli Turbo kääntänyt toisen etujalan koukkuun ja hieman kääntynyt lonkalleen, mutta ei ollut siirtynyt paikaltaan. Hyvin kesti maassa, kun kävin Turbon takana kääntymässä ja palasin sitten vasta viereen ja palkkasin.
Ohjattu nouto. Ensin pari oikealta noutoa. Satu vei kapulan oikealle merkin suuntaisesti ja taakse laitettiin hieman kauemmaksi metallikapula. Teki molemmilla tosi hyvät noudot oikealta. Sitten vasemmalta hakua samalla tyylillä ja aivan mahtava ukko oli :) Seuraavaksi vietiin kolme kapulaa. Ensin oikealle, sitten taakse ja lopulta vasemmalla. Vasemmalla oleva kapula oli hieman kauempana, kuin oikealta noudettava kapula. Ei epäröinyt suunnissa ollenkaan ja hienosti toi oikealta. Vielä yksi kolmella kapulalla ja merkille viedessä Turbo merkkasi selvästi vasemman kapulan. Silti toi oikealta minkä käskin hakemaan. Hienosti äijä kuuntelee ohjeita.
Seuraaminen. Satu toimi liikkurina ja teki seuraamiskaavion. Kontakti oli loistava koko ajan ja käännökset sujui. Huonoa silloin tällöin edistys ja perusasentoa sai korjata pysähdyksissä. Peruutuksessa jäi ensin eteen, mutta peruutti sitten sivulle. Oikealle sivuaskeleet hyvät, kuten myös paikallaankäännökset oikeaan ja vasempaan. Paikallaan täyskäännöksessä meinasi tehdä käännöksen pakittamalla, mutta kiersikin sitten sivulle. Vasemmalle sivuaskeleet ei tahtoneet sujua ja kompuroin Turbon jalkoihin. Nämä pitää ottaa nyt treenin alle sisällä kotona.
Ruutu. Tehtiin ruutua ensin omilla oransseilla kartioilla targetin kanssa ja ilman. Kaikki lähetykset suoraan ruutuun ja hyvin merkkasi ruudun, kun kysyin "missä ruu?". Välillä sai korjata paikkaa ruudussa, mutta hyvin meni aina ruutuun sisälle. Yhdessä vaiheessa katsoin, että jäi takamerkkien väliin, mutta mennessä palkkaamaan näin, että koira onkin keskellä ruutua. Ne reunanauhat olisi hyvä olla.. Otettiin pari ruutuun lähetystä Rinin tummilla kukkaruukuilla targetin kanssa. Ensimmäisessä lähetyksessä kävi haistelemassa joka merkin ennenkuin hakeutui keskelle. Toinen oli jo paljon parempi ja siitä palkaksi palloleikkiä. Täytynee alkaa treenaamaan erilaisilla merkeillä.
Kaukot. Parin metrin etäisyydellä kaikki muut vaihdot paitsi seisomasta istumaan läheltä. Seisomasta maahan teki joka kerta niiaamalla. Kerran sai palauttaa takasin maasta seisomaan nousussa, kun otti askeleita.

Darra
Nouto. Halusin neuvoa toisilta mitä tehdä Darran noudon kanssa, kun tiputtaa kapulan, mutta nyt ei likka tiputtanutkaan vaan toi kerralla perille. Tehtiin vielä toinen nouto ja sekin onnistui :) Jes! Muuta ei sitten kerettykään tekemään, kun tuli kiire yhdistyksen vuosikokous papereiden monistustalkoisiin.

Kuvaaja Aija Tanskanen

Ei kommentteja: