tiistai 24. helmikuuta 2009

päivän tokoilut

Tänään oli tokotreenit sovittu päivällä kentälle. Paikalle saapui Tuija Vilun ja Roihun kanssa ja Tuijan kaveri ihastuttavan Manta-seropin kanssa. Treenattiin kaikki yhtäaikaa koiria. Meillä oli tälläkertaa treenimusiikkiakin, kun kentän vieressä oli joku liikuntatapahtuma, jossa soittivat musiikkia :) Naksua ei nyt voinut juurikaan käyttää, kun käskysanatkin sai sanoa aika kovalla äänellä.
Darra
Seuraaminen. Pikkupätkä seuruuta ja yllättävän vähän otti häiriötä toisista koirakoista, kun Mantakin oli uusi tuttavuus. Tehtiin paljon käännöksiä ja kivasti tuli mukana.
Liikkeestä seisominen. Huippu! Kävelin pari askelta Darran taakse ja heti palkkasin. Olen alkanut tässä liikkeessä valmistella Darraa ennen liikettä taputtamalla rintakehään ja sanomalla "tehdään seisominen".
Kaukot. 15m etäisyydellä ma-is-ma-is ja palasin palkkaamaan. Hienot vaihdot.
Hyppy. Omaa estettä ei ollut mukana, joten tehtiin hyppyä kentän pikkuesteeellä. Pari hyppyliikettä ja molemmat hyvät.
Nouto. Parilla ekalla kerralla tiputti kapulan takasin tuodessa. Maassa oli kerros lunta ja kapula hautautui lumeen ja eihän sellaista lumista kapulaa suussa voi kantaa! Tehtiin nouto sitten kentän vieressä polulla, missä oli vähemmän lunta ja nyt teki hyvän noudon.

Turbo
Seuraaminen. Aika pitkä seuraaminen normaalissa ja hitaassa kävelyssä ja juoksussa. Kaikissa nopeuksissa käännökset oikeaan ja vasempaan ja täyskäännökset. Hitaassa kävelyssä edisti paikoitellen, mutta muuten olin tyytyväinen. Loppuun vielä sivuaskeleet oikeaan ja vasempaan ja nyt vasemmallekkin askeleet toimi (koiralla ja ohjaajalla). Vielä täyskäännös paikallaan ja paikallaan käännökset vasempaan, oikeaan ja peruutus. Hienosti tuli mukana ja perusasento pysyi melko suorana.
Liikkeestä istuminen. Hyvä, josta pallo palkaksi.
Ruutu. Tänään hahmotti ruudun paremmin, kuin eilen. Targetti ruudussa kokoajan. Lähetykset noin 10m:stä. Välillä piti korjata paikkaa keskemmäksi, mutta muuten ok.
Luoksetulo. Ensin pysäytys seisomaan, joka oli ihan napakka. Seuraavassa luoksetulossa pysäytys maahan. Nopea maahanmeno, mutta ei heti reagoinut maahanmeno-käskyyn. Seuraava otettiin läpijuoksuksi ja sitten pysäytys seisomaan, joka tosi hyvä.

Tehtiin nopeat mukavat iloiset treenit. Treenin jälkeen 1,5h lenkille Katjan ja Töpötin kanssa. Loma alkaa olla lopussa ja torstaina pitäisi taas töihin mennä..nyyh.

Ei kommentteja: