maanantai 23. helmikuuta 2009

Tokoa

Kentällä Satun, Typyn ja Faldon kanssa.
Darra
Seuraaminen. Satu treenasi saalista Faldon kanssa samaan aikaan, kun tein seuraamista Darralle. Pääpäino oli käännöksissä ja hallituissa liikkeelle lähdöissä. Hyvä keskittyminen oli Darralla, eikä juurikaan huomioinut pallon perässä juoksevaa Faldoa. Aina ennen käännöstä otin muutaman hitaamman askeleen ja hitaat liikkeelle lähdöt, ettei lähde edistämään.
Liikkeestä maahanmeno. Loistava, josta suora palkka.
Liikkeestä seisominen. Maahanmenon perään heti seisominen, joka myös huippu ja suora palkka.
Luoksetulo. Pelkästään pysäytys pitemmältä matkalta, joka tosi hyvä ja heti palkka lensi.
Nouto. Tehtiin yksi nouto ja kapula tuli kerralla perille ja molempiin suuntiin hyvä vauhti.
Darralla on nyt ainakin treeneissä avoimen luokan liikkeet hyvin hallussa, joten pitäisi päästä nopeasti kokeisiin. Ensikuussa olisi pari kokeet, mutta on kaksi jossia matkassa.. Kisoihin päästään JOS Darralla ei ala juoksut ja JOS saan vaihdettua työvuoroja. No, jokatapauksessa ilmoittautumiset lähtee ainakin.

Turbo.
Ohjattu nouto. Satu vei merkin molemmille puolille kapulan ja teki "valejätön" merkin taakse. Ensin oikealta nouto. Oikea kapula oli n.6 askeleen päässä merkistä ja vasen kapula n. puolet kauempana 12 askeleen päässä merkistä. Hieno haku oikealta. Seuraava nouto vasemmalta ja nyt vasen kapula oli lähempänä, kuin oikea. Katseltiin kauempaa, kun Satu vei kapuloita ja sitten vein Turbon merkin taakse seisomaan. Tosi hyvä nouto vasemmalta. Ei epäröinyt suuntia ollenkaan. Sitten seuraavaksi kapulat saman matkan päässä merkiltä n.6 askelta ja ensin käskin hakemaan oikealta ja seuraavan vasemmalta. Äijä kuuntelee suuntaohjeita tosi hyvin ja aina meni suoraviivaisesti siitä suunnasta hakemaan, mistä käskin. Viimeinen vasemmalta haku arvelutti, kun kapuloita viedessä Turbo merkkasi aika vahvasti oikean kapulan, mutta silti toi oikein :D
Liikkeestä istuminen. Satu vahti palkkauksen, että heti, kun Turbo istui hyvin lensi pallo palkaksi taakse. Kaksi istumista otettiin ja kuulema molemmat meni aika kivasti.
Hyppynouto. Tehtiin pari hyppynoutoa. Pikkueste on laitettu kentän auraamisen helpottamiseksi kahden metrin esteen väliin. Vauhdikkaat noudot ja hyvät hypyt. Ekalla kerralla toi suoraan eteen kapulan, josta pyysin sivulle. Toisella kerralla toi suoraan sivulle.
Kaukot. Tehtiin kaikkia vaihtoja. Istumasta seisomaan siirryttäessä tuli nyt pientä edistämistä ja tehtiin sitten läheltä muutama toisto. Myöskin seisomasta istumaan tulee vaatimaan tosi paljon toistoja ennenkuin liikerata on varma. Muut vaihdot alkaa olla ihan ok pitemmältäkin matkalta.
Luoksetulo. Ensin pysäytys seisomaan, joka ok. Seuraava luoksetulo melkein kokonaisena eli ensin pysäytys seisomaan, joka hyvä ja maahanmeno, joka myös ok. Vapautin suoraan maasta heittämällä palkan Turbon taakse. Seuraavaksi "yritin" käyttää palloa apuna seisomaan pysäytyksessä, mutta ohjaajan tunaroinnin vuoksi ei oikein onnistunut. Tehtiin sitten seisomaan pysäytys lyhyeltä matkalta ja makupala lensi heti pysähtymisen jälkeen.
Ruutu. Rakensin ruudun avaralle paikalle niin, ettei takana eikä ympärillä ollut seinää, yms. lumivallia. Liekö se vaikuttanut vai mikä, kun ensin Turbo ei millään meinannut hahmottaa koko ruutua ja minä hölmö tein vielä ensimmäisen lähetyksen ilman targettia.. No laitettiin sitten targetti paikalleen ja mitä tekee äijä..meinaa TUODA targetin mulle! voi huokaus..sotkeekohan nyt jotenkin ohjattuun noutoon..? Kielsin ottamasta targettia suuhun, mutta ei edes yrittänyt käydä tassulla koskettamassa (pitäisiköhän tehdä palkkää alusta kosketustreeniäkin välillä..?). Otin targetin pois ja tehtiin ihan läheltä n.3m:n päästä ruutuun lähetyksiä, jolloin alkoi paikka ruudussa pikkuhiljaa parantua, mutta vieläkin sai korjata keskemmälle.

Ei kommentteja: