maanantai 16. helmikuuta 2009

Jäätymistä tokotreenissä

Tänään oltiin raviradalla tokotreeneissä Satun ja Typyn, sekä Faldon kanssa. Treeni kesti 2h. Olihan neljä koiraa treenattavana. Oli aikas kylmä treenien loputtua. Onneksi koirilla oli ne uudet manttelit päällä, joten hyvin tarkenivat autossa.
Turbo
Tunnari. Pitkästä aikaa tehtiin tunnaria. Otettiin kotona pihalla tunnari ennen treeniin lähtöä. Tein nyt niin, että vein hajustamattomia kapuloita 15kpl kasaan, annoin Turbon haistaa omaa kädessä ja sanoin "missä oma". Vein oman kapulan oikealle puolelle noin metrin päähän kasasta ja piilotin osaksi lumen peittoon. Turbo meni ensin kapulakasan luo haistelemaan, jolloin ärähdin ja lähtikin sitten haistelemaan ympäristöä ja löysi oman :) Tehtiin vielä pari toistoa ja toisella kerralla piilotin oman kasan oikealle puolelle takaviistoon. Nyt ei käynyt ollenkaan kasan luona, vaan etsi suoraan oman ja toi luokse. Kolmannella kerralla oma oli kasan takana metrin päässä piilotettuna ja nyt Turbo etsi hieman pitempään, mutta löysi viimein oman. Palautuksissa korjasi kapulan paikkaa suussa, jolloin pureskeli. No puututaan tuohon puru ongelmaan sitten, kun saadaan jotenkin muuten liike toimimaan.
Kaukot. 5m:n matkalta kaikkia muita vaihtoja, paitsi seisomasta istumaan tehtiin läheltä.
Ruutu. Lähetys noin 20m:stä targetin kanssa. Ensimmäinen lähetys meni pieleen, kun Turbo katselikin ruudun vieressä olevaa autoa ja jäi ruudusta noin parin metrin päähän. Tajusi itse kuitenkin korjata ruutuun ilman käskyä oikealle paikalle. Jes! Toinen lähetys myös targetin kanssa ja hyvä ruutuun meno, pysäytys olisi saanut olla nopeampi, mutta pysyi ruudun sisällä. Kävelin pienen kierroksen ja sitten vasta kävin palkkaamassa. Kolmas lähetys ilman targettia. Hyvin meni ruutuun, mutta pysähtyi ihan ruudun vasempaan laitaan. Uusi ruutu käsky ja hienosti haki oikean paikan.
Ohjattu nouto. Ensin oikealta. Satu vei kapulan suoraan oikealle ja tuli hyvä suoraviivainen nouto. Seuraava haku myös oikealta, mutta Satu käveli ensin vasemmalla ja sitten vei oikealle puolelle. Hyvin meni. Otettiin myös vasemmalta haku samalla tavalla, että ekassa Satu vei kapulan suoraan vasemmalle ja seuraavalla kerralla käveli ensin oikealla puolella ja vei sitten kapulan vasemmalle. Nämä meni myös hyvin ja lähti suoraan vasemmalta hakemaan.
Tehtiin vielä myöhemmin Turbolle ohjattu nouto oikealle ja nyt oli myös vasemmalla puolella kapula. Ensin nouto oikealta ilman vasenta kapulaa ja Satu vei kapulan suoraan oikealle. Sitten vietiin molemmat kapulat, mutta oikea kapula jätettiin lähemmäksi, kuin vasen. Turbo meni suoraan oikealle kapulalle ja pallo bileet alkoi :) (hieman epäselvästi kirjoitettu..) Ei olla vielä opeteltu merkkiä, joten vein aina liikkeen alussa Turbon seisomaan merkin taakse.
Hyppynouto. Parissa ekassa kiersi esteen takasin tullessa. Seuraavat kaksi tosi hyvät ja suora perusasento sivulle.
Kuvaaja Aija Tanskanen
Darra
Seuraaminen. Satu toimi liikkurina ja tehtiin aika pitkä seuraamiskaavio. Alueella oli joku pystyyn nostettu tynnyrihärveli (liikenteen ohjaamiseen) ja Darra paineistui siitä kesken seuruun. Itse en tajunnut tätä, mutta onneksi Satu huomasi. Kauempana tynnyriä Darra seurasi ihan mukavasti, mutta lähemmäksi mennessä keskittyminen herpaantui, kontakti katosi ja otti väljyyttä.
Luoksetulo. Eka luoksetulo meni läpijuoksuksi, vaikka annoin pysäytysmerkin ja samoin meni toinen. En tajunnut, että luoksetulon reitti meni sen tynnyriviritelmän läheltä vierestä. Tehtiin sitten liikettä toiseen suuntaan ja johan alkoi toimia. Väliin tehtiin läpijuoksuja ja väliin pysäytyksiä, jotka kaikki oli melko hyviä.
Hyppy. Tehtiin vain yksi hyppy, kun ekalla onnistui niin hyvin. Hyppäsi ekalla käskyllä, istui hyvin, mutta liimautui taas kiinni esteeseen istumaan. Ei kuitenkaan osunut esteeseen takaisin hypyssä.
Nouto. Ensimmäisessä noudossa meni vauhdilla kapulalle, mutta tiputti pari kertaa maahan palautuksessa. Taisi olla taas lunta kapulassa.. Pari seuraavaa noutoa oli ok.

Vielä unohtui mainita, että nyt ei Turbo ole ollenkaan oireillut mitään autoon hypätessä/ kiivetessä edes mantteli päällä. Luultavasti reväytti jonkin sisimmän lihaksen (ehkä nivusista?) silloin pallon perässä kurvaillessa. Myöskään tänään hyppynoutoja tehdessä ei ollenkaan varonut hyppyjä, tms. Kylläpä helpotti :)

Ei kommentteja: