keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Tunnaria ja ruutua

Tänään piti olla treeneistä vapaa päivä, mutta.. Tehtiin kuitenkin Turbon kanssa pienet tunnari ja ruutu harjoitukset etupihalla.

Tunnari. 15kpl hajustamatonta kapulaa kasassa ja Turbo kävi kolme kertaa oman etsimässä. Oman piilotuksen ajan oli Turbo joka kerta auton takana odottamassa, ettei nähnyt oman viemistä. Annoin aina ensin haistaa omaa kapulaa kädessä ennen vientiä. Nyt ei yrittänytkään ottaa kasasta kapulaa vaan etsi aina oman. Oma oli piilotettuna noin puolenmetrin päähän kasasta lumihankeen. Kolmannella kerralla oma oli jo n. 20cm päässä kasasta ja Turbo etsi pitkään ennenkuin löysi oman. Kerran kävi kasalla nuuhkaisemassa, mutta jatkoi sitten etsimistä :) Nyt nenä teki töitä jo aika lähellä maata :) Mietittiin Satun kanssa eilen, että hakukoirana Turbo saattaa etsiä ilmavainun perusteella. Pitää nyt yrittää joka päivä ottaa tunnaria, jos se siitä pikkuhiljaa alkaisi edistymään. Omaa palauttaessa pyöritteli kapulaa suussa, mutta "nätisti" käskyllä lopetti pyörittelyn.
Ruutu. Aika monta lähetystä targetin kanssa ja ilman. Lähetysmatkaa 3-10m. Aina hakeutui kyllä ruudun sisälle, mutta liian paljon vasempaan laitaan, mutta korjasi hienosti paikan itse. Satu ehdotti ratkaisuksi tähän, että veisi targetin ruutuun lähemmäksi oikeaa takamerkkiä, kun isona koirana Turbolla menee enemmän tilaa kääntyessä ympäri, koska Turbo hakeutuu melko hyvin ensin ruudun keskelle, mutta ympäri kääntyessään onkin sitten jo liian reunassa. Nyt ei voitu oikein kokeilla tätä, kun etupihalle oli satanut lunta ja targetti hautautui lumeen helposti.
Lopuksi pallon perässä juoksemista ja äijällä oli kivaa! Nyt tunnarikapuloiden keittoon ja lenkille.

Ei kommentteja: