tiistai 17. helmikuuta 2009

Päivän tokoilut

Ihanaa, kun nyt lomalla pystyy käymään melkein jokapäivä treenaamassa ja ainakin vielä toistaiseksi on koirilla pysynyt treeni-into hyvänä. Tänään käytiin tokoilemassa raviradalla. Treenikavereina Aija ja Rini, Elli ja Mio, sekä Tuija holskujen Vilun ja Roihun kanssa.
Darra
Paikallaolo. Mukana paikallaolossa Darra, Rini ja Mio. Ohjaajat auton takana piilossa ja paikallaolo aika n. 1-1,5min. Asento pysyi kokoajan suorassa ja häiriötä tuli Tuijasta ja Roihusta, jotka treenasivat samaan aikaan lähistöllä.
Seuraaminen. Tehtiin sivuaskeleita, peruutuksia, paikallaankäännöksiä, yms. Kaikki toimi melko kivasti.
Liikkeestä maahanmeno. Tosi hyvä, josta heti palkka.
Liikkeestä seisominen. Maahanmenon jälkeen heti seisominen. Ennen liikettä valmistelin Darraa taputtamalla rintakehään ja sanomalla "tehdään seisominen". Likka ennakoi seisomaan jääntiä ja otettiin liike uudelleen, jolloin teki tosi hyvän stopin. Katsoin eka, että menikin maahan, kun pysähdys oli niin nopea.
Luoksetulo. Ensin läpijuoksu ja perään pari luoksetuloa pysäytyksellä, jotka ok.

Turbo.
Seuraaminen. Paikoitellen edisti, mutta muuten käännökset ja pysähtymiset hyviä. Tehtiin myös paikallaankäännökset vasempaan ja oikeaan, jotka ok. Paikallaan täyskäännös tosi hyvä. Myös peruutus ja sivuaskeleet oikealle toimi, mutta sivuaskeleissa vasemmalle meinasin kompuroida Turbon jalkoihin, kun ei tullut mukana, vaan oli eteenpäin menossa. Pitäisiköhän tähän ottaa ihan eri käsky, jos tulisi sitten paremmin mukana..?
Ohjattu nouto. Elli toimi liikkurina ja nyt en vienytkään Turboa valmiiksi merkille, vaan sai katsoa kauempaa kapuloiden viennin ja sitten vasta vein merkille. Ensin yhdellä kapulalla oikealta noutoa. Seuraavaksi vietiin matallinoutokapula häiriöksi taakse keskelle ja hienosti empimättä haki oikealta kapulan. Vasemmalta nouto pari kertaa yhdellä kapulalla, eikä epäröinyt suunnissa juuri ollenkaan. Kapulat oli sijoitettu taaemmaksi, kun ennen ovat olleet suoraan Turbon sivuilla.
Metallinouto. Ekalla kerralla muuten ok, mutta palautus olisi saanut olla nopeampi. Toisella kerralla lähdin juoksemaan taaksepäin palautuksessa ja siten saatiin vauhtia palautukseen.
Ruutu. Lähetys n. 15m:stä. Ensin targetin kanssa ja taas eka lähetys meni pieleen, eikä ollenkaan hahmottanut minne pitäisi mennä. Kutsuin takasin ja uudelle lähetyksellä meni hienosti targetille. Seuraavassa lähetyksessä jäi ensin liian paljon ruudun vasempaan laitaan, mutta hakeutui siitä itse targetille. Pari ruutua ilman targettia, jolloin ensin meinasi taas jäädä vasempaan laitaan, mutta korjasi sitten keskelle. Viimeinen ruutu oli tosi hyvä ja pysähtyi keskelle.
Lopuksi ensin taisteltiin rätillä ja sitten viskattiin palloa. Turbo vei herrasmiehenä palloa aina vuorotellen jokaiselle, jotta kaikki saivat heitellä hänelle palloa :P
Tunnari. Kotipihassa tehtiin vielä tunnaria. 15kpl hajustamattomia kasaan ja omaa piilottelin lumeen kasan lähistölle vähän joka puolelle. Ekalla kerralla etsi hetken omaa, mutta menikin kasalle, levitti sen ja poimi sieltä yhden suuhunsa. Otin sen tyynesti pois ja kävin kasaamassa kapulat uudelleen ja toin oman kapulan haisteltavaksi ennenkun kävin piilottamassa. Nyt löysi oman helposti. Tehtiin muutama kerta, että vein aina Turbon auton taakse istumaan, ettei nähnyt oman viemistä ja sitten lähetin omaa etsimään. Välillä joutui etsimään pitemmänkin aikaa, mutta enää ei yrittänyt ottaa kasasta, vaan etsi oman.

Kuvaaja Aija Tanskanen

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Toivottavasti minusta tulee yhtä hyvä tokoilija kuin Turbo ja Darra ovat :)