maanantai 2. helmikuuta 2009

Eilistä häiriötokoa

Eilen oli tokotreenit rantakylässä koulun pihassa. Treenikavereina paikalla Saija ja weimari Jeri, sekä Sirpa Ja tervu Demi.

Darra
Seuraaminen. Iipalla oli mahottomasti virtaa ja otinkin heti seuraamista liian innon pois saamiseksi. Alussa meinasi edistää ja kyttäillä kavereita, mutta tehtiin paljon käännöksiä ja pysähtymisiä niin jo alkoi keskittyminen löytymään. Sivuaskeleet vasemmalle ja oikealle, sekä paikallaan käännökset tosi hyvät ja vauhdikkaat.

Liikkeestä maahanmeno. Loistava. Heti maahanmenosta palkka ja vapautus.
Luoksetulo. Ensin läpi, toisella pysäytys joka venyi oman mitan verran, mutta ihan ok. Perään toinen luoksetulon pysäytys, joka oli parempi.

Liikkeestä seisominen. Tarjosi ensin istumista..? Otettiin uudelleen ja nyt pysähtyi seisomaan hyvin, josta palkka ja vapautus. Saatoin sanoa ensimmäisessä seisomisessa top-käskyn liian korkealta, jolloin tarjosi istumista. Jep, pitää muistaa olla tosi tarkka äänenpainosta..

Hyppy. Hyppäsi hyvin, mutta meinasi takasin tullessa kiertää esteen. Vein takasin istumaan esteen taakse ja nyt hyppäsi takaisin. Uudelleen koko liike alusta ja nyt toimi hyvin, lukuunottamatta kolautusta takasin hypyssä. Perusasento eteen alkaa tulla kerralla suoraan ja tiiviisti.

Turbo
Seuraaminen. Äijällä oli myös mahottomasti ylimääräistä virtaa ja seuraamisesta ei meinannut aluksi tulla yhtään mitään, kun jätkä edisti valtavasti ja poikitti ihan kunnolla.. pikkuhiljaa seuruu paikka parani, kun otettiin paljon liikkelle lähtöjä ja pysäytyksiä. Kylläkin sivuaskeleet oikealle ja peruutus toimi tällä erää oikein loistavasti ja perusasento pysyi suorana :)

Kaukot. Seisomasta maahan ja toisinpäin. Välimatkaa 1-2m. Maahanmeno toimi nyt joka kerta, mutta maasta seisomaan vaihdossa otti pari kertaa askeleita ylös noustessa.

Ruutu. Tehtiin ihan läheltä ruutuun lähetyksiä ja naksu oikeasta paikasta. Ruudussa ei palkkaa valmiina. Välillä joutui korjaamaan paikkaa ruudussa keskemmälle, mutta aika hyvin jo hakeutui merkkien sisälle. Loppuun saatiin pari tosi loistavaa lähetystä ja pysäytystä, josta paljon palkkaa ja rättileikkiä.

Käytiin lenkki jaamankankaalla treenin jälkeen ihan omalla jengillä, kun ei saatu lenkkiseuraa. Kauhunhetkiä koettiin heti lenkin alusta, kun moottorikelkan valot yllättäen nakyi mutkan takaa ja emäntä pomppasi vauhdilla penkan puolelle ja kiljui koirat luokse. Onneksi tulivat heti ja vauhdilla. Kylläpä säikäytti. Silloin oli vielä sen verran valoisaa, ettei kelkan valoja nähnyt tarpeeksi ajoissa ja nuo nyky kelkatkin on pitäny tehdä niin hiljaisiksi, ettei niitä pirulaisia kuule, kun vasta lähellä.

Daadaa starttaakin nyt kaksi avointa luokkaa tässä kuussa. Ensin tokokisat Pieksämäellä 14.2 ja sitten Tuusniemen ryhmis 22.2. Siinäpä se mun talvilomakin sitten menee. Ihanaa, kun lomaa on melkein 14 päivää, kun vapaat sattui ennen ja jälkeen lomaviikon! Sitä odotellessa ;)

6 kommenttia:

Sini Backholm kirjoitti...

Miten pitää aloittaa liikkeestä maahanmenon opetus? Siis että alkaisin opettelemaan oikein. Capolle 7kk alkaisin opettamaan mutta se ei osaa edes mennä maahan jos en ole sitä kohti. Osaatko neuvoa vinkkejä miten kannattaa aloittaa??

Sari kirjoitti...

Lueskelemassa kuulumisianne!

Tuusniemellä törmäillään! :)

Jenna kirjoitti...

Sini, vastailin tuonne teiän blogiin :)

Jenna kirjoitti...

Sari, kiva! Tuusniemellä nähdään :)

Linkitänkin teiän kotisivut suoraan tuohon blogiluetteloon, kun miekin käyn tasaisin väliajoin kurkkimassa teiän kuulumuksia.

Sini Backholm kirjoitti...

Joo kiitos paljon! Huomasin vasta nyt :) Koitan aloittaa noin treenaamisen. Toivottavasti sulle on ihan ok että kyselen välillä vinkkejä, sulla kun tuntuu olevan hommat hyvin hallussa ! =)

Jenna kirjoitti...

Sini, tottakai on ok :) Mielelläni yritän antaa koulutusvinkkejä.
Toivottavasti mun antamista neuvoista on hyötyä. Ainakin ne on näiden omien kohdalla yleensä toiminut.

Suosittelen muuten hankkimaan Salme Mujusen kirjan -Tie tottelevaisuusvalioksi.
Kirjassa käydään läpi tarkkaan joka tokoluokassa olevat liikkeet ja neuvot liikkeiden opettamiseen. Itse olen saanut paljon apua kirjasta.