tiistai 3. helmikuuta 2009

Häiriötokoilua

Tänään pienet häiriötreenit kentällä. Vihdoin koulutuskenttä oli siinä kunnossa, että pääsi siellä taas treenaamaan :)
Darra
Seuraaminen. Kentällä oli monia muita koirakoita treenaamassa, joista tuli mukavasti häiriötä. Alussa muutaman askeleen seuruuta, jotta alkoi keskittymään. Muuten meni seuruu kivasti ja kontakti piti ja paikka. Käännökset onnistui hyvin ja sivuaskeleet. Darra oli hirmu jännittyneessä vireessä kokoajan ja vaikutti siltä, että kohta sinkoaa johonkin suuntaan kavereita moikkaa, mutta silti malttoi tehdä hyvin töitä.
Paikallaolo. Inca rotikan kanssa yhteensä noin minuutti-puolitoista. Menin auton taakse piiloon. Darra tähyili aika paljon ympärilleen ja seuraili kentällä tapahtuvaa toimintaa. Muuten ok.
Liikkeestä maahanmeno. Vauhdikas ja nyt kiersin taakse ja sivulle josta sivulle perusasentoon ja vapautus.
Liikkeestä seisominen. Tosi hyvä seisahtuminen ja kiersin takaa sivulle, josta vapautus. Nyt kävelin ihan Darran vierestä ja hyvin malttoi seisoa paikallaan.
Nouto. Loppuun yksi nouto, joka oli täydellinen. Vauhtia piisasi molempiin suuntiin ja kerralla toi kapulan tiiviiseen suoraan asentoon eteen. Ei mitään korjattavaa :))
Turbo
Seuraaminen. Äijällä oli kunnon vire päällä seuruussa ja nyt pysyi seuruupaikka hyvänä lukuunottamatta hidasta kävelyä, jolloin edisti ja poikitti. Pysähdyksissä tuli hyvin mukana ja aika kivasti pysyi perusasentokin suorana. Sivuaskeleet hyvät ja suorat perusasennot. Peruutuksessa alkoi jo itse pakittamaan, kun edes aloitin sanomaan "peruu" ;)
Kaukot. Taas jankattiin seiso-maahan-seiso vaihtoja. Välimatkaa noin metrin verran. Maahanmenot hienosti hissillä ja seisomisessa tarvis vain kerran huomauttaa etenemisestä. Otti toisella etujalalla askeleen eteen, mutta haluan, että kaikki jalat pysyy liikkumatta.
Luoksetulo. Ensin läpijuoksu, jossa hyvä vauhti, mutta kiersikin jostain syytä suoraan sivulle. Seuraavassa luoksetulossa pysäytys seisomaan, joka oli tosi hyvä, josta lensi heti palkka. Kolmannessa myös pysäytys seisomaan, jossa myös vauhti ja pysäytys hyvät.
Rättileikkiä otettiin aina välistä ja voi, että äijä tykkäsi taistella rievusta! Emäntää riepoteltiin ihan kunnolla ympäri kenttää rievun perässä :D

Ei kommentteja: