perjantai 30. lokakuuta 2009

Tokoa ja lenkkiä

Ja töitä..näiden merkeissä kuluu päivät. Eilinen päivä hujahti pikaisesti. Yövuorosta herättyä joskus iltapäivällä ja hetken kotona palloiltua lähdettiin bullmastiffitrion (omat+Urho) kanssa lenkille. Mukava, kun ei tarvii yksinään tuolla pimeessä liikuskella. Käppäiltiin pari tuntia lentokentän takaisissa metsissä milloin eksyneenä umpimetsään ja milloin rämmittiin pellonlaitaa tietämättä tarkkaan minne suunta pitäisi mennä ;) Oltiin me Piian kanssa kuitenkin kokoajan kartalla missä suunnilleen ollaan, mutta pimeys tekee välillä kepposet. Oltiin aivan kiitotien vieressä, kun iso finnairin kone laskeutui. Kone lensi aika matalalta ylitse. Koirat ei ollu siitä moksiskaan, vaikka kovaa ääntä piti. Hetken päästä perästä tuli ilmavirtaus. Se tuntui hurjalta, kun se pyyhkäisi ohi ja puun latvat ujelsi. Autoille päin kävellessä saatiin vielä nähdä läheltä potkurikoneen laskeutuminen. Hienon näköinen valoshow tuli kiitotien ja letsikan valoista pimeässä illassa. Lenkin jälkeen kotona pihassa tunnaria molemmille koirille. Turbolle kapulat riviin I I O I I I. Hyvin ja pitkään haisteli ja oma löytyi. Darralle olen tehnyt nyt tunnaria laittamalla pari hajustamatonta kapulaa riviin ja oman niiden viereen. Oma kapula on maustettu lihapullalla ja pieni lihapullan nokare oman kapulan vieressä. Ensin Darra syö lihapullan ja alkaa haistella lisää ruokaa maasta ja haistaa oman kapulan, joka haisee myös herkulle, nappasee sen suuhun ja tuo luokse.

Tänään tokoiltiin parkkihallissa. Mukavaa vaihtelua ja hyvää harjoitusta viikon päästä oleviin kisoihin, jotka pidetään hallissa. Turbolle parkkihalli ei olut juttu eikä mikään, mutta Darran annoin käydä ensin tutkimassa paikkoja, jotta malttoi keskittyä töihin.

Turbo
Ruutu. Eka lähetys n. 20m:stä. Hakeutui vauhdilla ruutuun, mutta jäi haistelemaan ruudussa ollutta vierasta targettia ja maata, eikä noudattanut seiso-käskyä. Lopulta karjaisin Turbon seisomaan ja silloin lamppu syttyi böllvästiffin avoissa, että jotain tässä oltiin muuten tekemässä.. Toinen lähetys nappiin. Ajattelin vielä tehdä kokonaisen ruutuliikkeen lopuksi, kun loppukävelyä ollaan tehty harvakseltaan. Turbo varastikin sivulle tulon! Juuri, kun käännyin takasin kohti lähtöpaikkaa sinkosi ukko ruudusta.. Tätä ei Turbo ole vielä ikinä tehnyt! Eikun piski takasin ruutuun makaamaan ja kävelin liikkurin käskyttäessä edestakas ruudun ympäri. Lopuksi tehtiin vielä kokonainen ruutuliike ja kävelin ylimääräisen kiekon ennen sivulle kutsumista. Tuli seuraamaan vasta toisella käskyllä..päätti ettei nousta täältä ruudusta sitten ollenkaan. Kivaa, kun tällaista tulee juuri ennen kisoja..
Paikallaolo. Tehtiin paikallaolo ulkona hiekkaparkkiksella. Kestoa n. 2min. Ani ja Turbo käskettiin yksitellen maahan ja sivulle evl:n tapaan ja Ficolle, sekä Urholle yhtäaikaa käskyt alo/avo tapaan. Turbon asento pysyi suorassa kokoajan, eikä ennakoinut muiden käskyjä.
Tunnari. Treenin jälkeen käytiin lenkillä ja lenkiltä palatessa kotipihassa tehtiin vielä tunnari. Kapulat ympyrämuodostelmassa. Joutui aika pitkään etsimään omaa ja pelkäsin jo, että nostaa vielä väärän, mutta löytyi se oma sitten sieltä :)

Darra
Luoksetulo. Tehtiin pelkkiä läpijuoksuja innostaen, kun meinasi jatkuvasti ennakoida pysäytystä.
Seuraaminen. Ihan kiva vire tekemisessä. Juoksussa paikka hieman takeni. Jatkossa täytyy kiinnittää huomio Darran perusasentoihin, jotta jää aina suoraan, kun nyt tuntui paikoin jäävän vinoon, vaikka yleensä perusasennon Darralla ovat suorat.
Liikkeestä istuminen. Piia varmisti vierestä, että tekee hyvin ja pääsin naksauttamaan ja palkkaamaan ilman, että tarvii kääntää omaa kroppaa.
Tunnari. Kotipihassa taas niin, että oli kaksi hajustamatonta kapulaa vierekkäin ja oma niiden vieressä. Tälläkertaa en jättänyt lihapullan nokaretta, vaan vain maustoin oman kapulan lihapullan hajulla. Kapuloille mennessä haisteli hetken maata ja nappasi sitten oman suuhun ja toi. Toinen samanmoinen harjoitus perään ja onnistui. Katsotaan saadaanko tällä tyylillä tunnaria Darralle opetettua. Myöhemmin lisätään hajustamattomien kapuloiden määrää, yms..

Huomenna mennään hakuilemaan heti aamusta! Pitkästä aikaa ukkoja etsimään :)

Ei kommentteja: