tiistai 20. lokakuuta 2009

Tokokoe Kulho 18.10.09

Turbon toinen tokon voittajaluokan koe oli viime sunnuntaina. 3-tulosta lähdettiin hakemaan ja tavoitteena oli, että saisi Turbon vireen kestämään koko suorituksen ajan. Voittajaluokka on niin pitkä, että vire pääsee laskemaan helposti suorituksen aikana. Koe meni yli odotusten ja lopputuloksena saatiin 2-tulos! Vain 9 pistettä jäi vaille ykköstulos..!! Luokassamme oli vain kaksi koirakkoa ja me saatiin luokkavoitto. Kyllä tunteet purkautui, kun kuuli pistemäärät palkintojen jaossa..Taitava äijä! Treenimotivaatio nousi huippuunsa tätä myöten :D

Tokokoe Kulho 18.10.2009, tuomari Anne Nokelainen

Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen taluttimetta 9
Liikkeestä istuminen 10
Luoksetulo 6,5
Ruutu 8
Hyppynouto 10
Metalliesineen nouto 8
Tunnistusnouto 0
Kauko-ohjaus 9
Kokonaisvaikutus 9
Yht. 247p, 2-tulos, sij. 1/2

Paikallaolossa asento pysyi suorana. Pään oli laskenut kerran alas ja nostanut ylös, mutta tästä ei tuomari sakottanut. Ehkä himpun vinoon nousi sivulle istumaan. Seuraamisessa tosi kivaa työskentelyä. Paketti suht kasassa :)
Liikkeestä istumisessa vilkasin olan yli, että varmasti istui. Alkuseuruussa olisi saanut olla paremmin mukana. Luoksetulossa seisomaan pysäytys hidas ja maahanmenon pysäytykseen tarvis toisen käskyn. Ruudussa ohjaajalla oli ruudunhahmotus-ongelmia..ennen suoritusta Turbo haki hyvin katseellaan ruudun, mutta käänsi katseen sivulle. Kysyin uudelleen "missä ruu" ja nyt merkkasi ruudun paremmin. Kaarsi hieman oikealle ruutuun mennessä, mutta muuten suora linja. Ohjaaja tumpeloi ja Turbo kerkesi juosta ruudun ohi, kun käskin seisomaan. Onneksi ei noudattanut käskyä, vaan korjasi ruudun sisälle, jonne uusi seiso käsky. Maahan meni hyvin ja loppuosio toimi. Hyppynouto ei mielestäni ihan kympin arvoinen suoritus ollut..ravilla tuli esteelle ja taisi takajalat kolahtaa hieman esteeseen paluuhypyssä ja hieman vino eteen luovutus. Metskua noutaessaan joutui hetken etsimään maasta, mutta muuten muistaakseni hyvä suoritus. Nopeampi palautus olisi saanut olla ja luovutus oli edessä hieman vino. Tunnarissa alkukuviot meni nappiin, eikä hyppinyt liikkuria vasten ;) haisteli hyvin kapuloita läpi, otti ensin oman suuhun, mutta pudotti ja toi väärän. Kaukot meni muistaakseni nappiin lukuunottamatta (ylläri) seiso-istu vaihdon pientä etenemistä. Tuomari tykkäsi, kun iso koira tekee innolla ja vauhdilla töitä. Mielestäni tuomari otti hyvin huomioon rodunominaisuuden arvosteluissa.

Seuraaminen


Liikkeestä istuminen


Luoksetulo


Ruutu


Hyppynouto


Metalliesineen nouto


Tunnistusnouto


Kauko-ohjaus

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hitsi että näyttää hyvältä!
Me ei olla vieläkään aloitettu tokon harjoittelua vaikka se on suunnitelmissa ollu jo pitkään..

Riikka kirjoitti...

ONNEA ihan huippu tuloksesta ! Kolmas kerta toden sanoo, ja silloin nappaatte 1. tuloksen! nytkin oli jo TOSI LÄHELLÄ!!!