lauantai 3. lokakuuta 2009

Darra luonnetestissä

Jaahas, nyt on Darra käytetty luonnetestattavana. Testi meni aika lailla kuten arvelinkin. Darra on kaikkia ja kaikkea rakastava iloinen, erittäin vilkas hännänheiluttaja, joka ei nouse ihmistä vastaan missään tilanteessa.

Kelkkaa pelkäsi ihan tosissaan. Haukkui kelkkaa selkäni takana ja kelkan pysähdyttyä viereen tuijotti lamaantuneena ja hengittämättä kelkkaa. Kun menin itse kelkan luo kykkyyn niin Darrakin uskalsi tulla tutustumaan, eikä sen jälkeen enää juuri noteerannut kelkkaa yhtään. Meitä päin hyökätessä Darra meni jo alussa selkäni taakse ja pyrki pakoon tilanteesta. Tuomarin sanojen mukaan "toivotaan, ettet ole tämän koiran kanssa kahdestaan, jos tulee tositilanne.." Darra kunnioittaa ihmistä niin paljon, ettei halua nousta vastaan. Haalari ja rämisevä tynnyri säikäytti, mutta nopeesti mentiin tutkimaan myös ne. Pimeessä huoneessa tutki paikkoja ennenkuin tuli miut hakemaan nurkasta. Seinään kytkettynä ja uhattuna Darra ensin heilutti häntää uhkaajalle, kunnes alkoi mielistelemään ja esittämään maailman kauneinta hymyään, ettei hälle, pienelle koirarukalle saa tehdä mitään pahaa. Ei puolustanut itseään yhtään. Testin paineet näkyi hieman ampumisessa ja Darra oli vähän levoton ja siitä maininta laukauskokematon. Darralle on ammuttu kentällä tottiksen yhteydessä, eikä paukut ole ikinä olleet Darralle mikään juttu ja tuomarikin sanoi, että voisi laittaa myös laukausvarmaksi, mutta tänään näin.

+1 Toimintakyky (kohtuullinen)
+1 Terävyys (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
+1 Puolustushalu (pieni)
+2 Taisteluhalu (kohtuullinen)
+1 Hermorakenne (hieman rauhaton)
+1 Temperamentti (erittäin vilkas)
+1 Kovuus (hieman pehmeä)
+3 Luoksepäästävyys (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
++ Laukauskokematon

Loppupisteet + 140

Tuomarina Wilhelmiina Virolainen ja Lea Kilpeläinen

Vertailun vuoksi Turbon luonnetestin osa-alueet. Muuten sama rivi, mutta hermorakenne on Turbolla +2, temperamentti +3 ja laukausvarma. Molemmat koirat on luonnetestattu melkein tasan kolme vuotiaana. Turbo päivää vaille 3-vee ja Darra on nyt 3 vuotta ja 1kk ja muutama päivä yli.

+1 Toimintakyky (kohtuullinen)
+1 Terävyys (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
+1 Puolustushalu (pieni)
+2 Taisteluhalu (kohtuullinen)
+2 Hermorakenne (tasapainoinen)
+3 Temperamentti (vilkas)
+1 Kovuus (hieman pehmeä)
+3 Luoksepäästävyys (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
+++ Laukausvarma
Loppupisteet + 205

Tuomareina Lea Kilpeläinen ja Jorma Kerkkä

Testin jälkeen käytiin joku 1,5h lenkki kokoonpanolla Urho, Turbo ja Darra. Darrasta huomasi, ettei ollut aivan niin vauhti päällä, kuin normaalisti..taisi testi viedä mehuja ;) Piia sai räpsittyä muutaman kivan syksyisen vauhtikuvan lenkiltä. Katsotaan miltä näyttää koneelle siirrettäessä, jos julkaisen sitten niitä kuvia täällä blogissa.

Tunnari. Kotiin palatessa tein Turbolle tunnarin. Neljä hajustamatonta ja oma rivissä I I I 0 I omaa hajustettu hieman lihapullalla. Lähetin omaa etsimään aivan kapuloiden läheltä. Lähti haistelemaan oikealta päin riviä. Ensin oikean puolimmaisimman, sitten oman, sitten nuuhkaisi seuraavaa, mutta palasi omalle, jota haisteli vielä ja otti suuhun ja toi :)

3 kommenttia:

Aija kirjoitti...

Onnittelut Darran luonnetestistä! :D

Riikka kirjoitti...

Onnittelut, hieno tulos !

Jenna kirjoitti...

Kiitoksia! Ensin hieman epäröin viedä testiin, kun siitä kohdunpoistosta on kulunut vasta 4kk ja mietin heittääkö hormonit vielä jollain lailla, mutta kyllä ihan Darran oloinen testitulos tuli :)