torstai 29. lokakuuta 2009

Hämärätreeniä

Eilen kokoontui kilpailevat tokoryhmä. Alun perin piti treenata Koivuniemenkentällä, mutta paikka osoittautuikin aivan pimeäksi joten siirryttiin raviradan parkkikselle, jossa edes oli jotain valoa. Aiheena oli tänään ruutu. Tehtiin kisamittainen 3x3m ruutu reunanauhoilla.

Darra
Ruutu. Darralle vain läheltä ruudun hahmotus-harjoitus ja targetille menoja. Eka lähetyksellä meni haistelemaan ruudun merkkejä, jolloin kutsuin pois. Kävin taputtamassa maata targetin kohdalla ja nyt saatiin muutama onnistunut ruutuun meno. Ohjaajan tulisi nyt vain päättää haluaako a) koiran jäävän koskettamaan targettia kunnolla, jolloin jää seisomaan poispäin ja josta naksu ja palkka vai b) menevän targetin luo ilman, että jää sitä koskettamaan ja kun on kääntynyt ympäri naksu ja palkka. Taidan valita b-vaihtoehdon, kun haluan kuitenkin koiran ottavan kontaktin ennen pysäytyskäskyä.

Seuraaminen. Voi, että samettipyllyä tuntui haittaavan märkä hiekka! Ennen Turbo oli se samettipylly, mutta nykyisin on tuntunut vaihtuvan roolit ;) Aluksi ei millään halunnut ottaa perusasentoa ja muutenkin keskittyminen oli huonoa, kun kaikki ympärillä tapahtuva olisi kiinnostanut enempi. Sen siitä saa, kun ottaa koiran suoraan autosta, eikä anna hetken vain olla ja hengailla, jota Darra tarvitsisi, jotta malttaisi keskittyä tekemään töitä. Kunhan paketti saatiin kuntoon tekikin likka hyvävireistä seuraamista hyvine käännöksineen liikkeissä ja paikallaan. Juoksuseuraamisessa hieman paikka seilasi.

Liikkeestä istuminen. Anneli varmisti vierestä, että istuu hyvin ja nopeaan, josta naksu ja palkka taakse. Se meni hienosti.


Turbo
Ruutu. Turbo meni kyllä ruutuun, mutta aluksi oli paikan hahmottamis ongelmia, eikä ollenkaan noteeranut targettia. Jäi aina liian paljon ruudun oikeaan reunaan seisomaan. Joka kerta oli täysin ruudun sisällä, mutta ei keskellä jonne sen haluan. Jos alan nyt lipsumaan paikasta alkaa koira olla kohta ulkona ruudusta. Targettia käytiin taputtamassa ja siirtämässä hieman keskemmälle, jolloin saatiin ihan ok suoritus lopuksi. Olen pitänyt targettia yleensä ruudun oikeassa takanurkassa, koska Turbo isona koirana vaatii ison käännöksen ja Turbo yleensä tekee käännöksen vasemmalle. Vauhti pysyi kuitenkin ruutuun mennessä onneksi hyvänä, vaikka joutui tekemään useampia toistoja. Hämärä vaikeutti ruudun hahmotusta, joten ensikerralla hämärällä treenatessa täytyy muistaa tehdä helpotettuja treenejä.

Paikallaolo. Turbo pääsi makaamaan botsuneitien väliin ;) paikallaolon kesto oli n. 4min, ilman välipalkkaa. Pään oli laskenut välillä maahan, mutta muuten asento pysyi suorana. Häiriötäkin saatiin ihan hyvin . Toinen bortsuneito lähti ohjaajan luo Turbon vierestä ja vietiin takasin paikalleen ja juuri ennen koirien hakua käveli sauvakävelijä paikallamakaavien koirien ohitse. Hyvä, ettei ollut tökkässyt koiria sauvoillaan, kun oli ohittanut ne n. puolen metrin päästä! Aluksi tehtiin evl:n tapaan eli yksitellen käskettiin koirat maahan. Ei ennakointia.

Ohjattu nouto. Myös tässä hämärä vaikutti. Kapulat oli n. 2m:ä merkistä taempana. Vein Turbon merkille vasta kapuloiden viennin jälkeen. Ensin oikealta nouto ja äijä noutaakin vasemman kapulan..uusi yritys ja nyt osui keskikapulalle..voi rähmä! Helpotettiin kunnolla ja vietiin pelkkä oikea haettava kapula, jolloin saatiin onnistunut suoritus.

Tunnari. Kokeenomainen. Kapulat kellotaulun muodostelmassa. Haisteli hyvin kapuloita läpi ja oman toi käteen ilman väärien nostelua :)

Nyt on vielä parit kisat varattuna tälle vuodelle ja ilmoittauduinpa Turbon kanssa Riikka Pulliaisen kisaharjoituskurssille, jossa käydään ensin kokeenmomaisesti liikkeet läpi ja lähdetään sitten korjailemaan ongelmaliikkeitä.

Kuva: Seija Rämö

Ei kommentteja: