sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Motivoivat hakutreenit

Eilen aamuvarhain suunnattiin hakuilemaan pitkästä aikaa. Sovittiin treenit Annelin kanssa kahdestaan ja oli mukava suunnitella treenit ja treenata koirat rauhassa ja keskittyä oikeasti kunnolla jokaisen koiran työskentelyyn. Keskilinjana toimi hiekkatie ja keskilinjan molemmin puolin nousi loiva rinne. Näkyvyys oli melko selkeä, jotta näki hyvin koirien työskentelyä. Tallattiin ja merkattiin alue ja tehtiin pari hämypiiloa vasempaan etunurkkaan. Aivan nurkkaan laitettiin metallinen näyttelyhäkki ja pressu päälle ja ovi jätettiin auki, jotta koirat pystyi tarkistamaan, että piilo on tyhjä. Häkistä n. 10 m:n päähän jätettiin puun ympärille maastoverkko hämypiiloksi. Treenattiin vuorotellen molempien koiria.

Turbo pääsi ensin hommiin. Äijä oli aivan intopinkeänä, kun tajusi, että ukkoja lähdetään etsimään. Turbolle suunniteltiin, että ensin lähetän sen vasemmalle tyhjälle piilolle ja sieltä yliheittona oikeaan etunurkkaan, jossa Anneli oli ja teki vielä pienen äänekkään puolipaon. Kun olin lähettämässä Turboa vasempaan etukulmaan bongasi äijä häkin, joka näkyi hyvin keskilinjalle. Oli aivan sen näköinen, että "ahaa, tuolla se ukko on! Minä tiedän!" lähti, kuin tykinsuusta ja kävi tarkastamassa piilon, jatkoi hienosti syvemmälle alueella häkin ohi, palasi takasin ja kävi tarkistamassa toisen hämypiilon. Silloin kutsuin luokse, jota hienosti totteli ja samaan aikaan Anneli lähti pinkomaan pakoon. Yliheitto ja vauhdilla Annelin luo. Hyvä rullan tuonti ja näytöllä suora palkkaus. Teki juuri niinkuin pitikin. Keskilinjalle asti näkyi Turbon pettynyt olemus, kun ukkoa ei löytynytkään häkistä, missä kuvitteli sen varmasti olevan. Hienosti kuitenkin lähti jatkamaan etsimistä ja lopulta löysi ukon mun ohjeita kuuntelemalla ja kun sai vielä juosta täysillä pitkän matkan ukolle, niin mikäs sen parempaa! Loppuun tehtiin vielä yksi pisto vasempaan takanurkkaan käyttämällä hyväksi näkömuistia. Turbo näki, kun Anneli meni metsään ja lähdettiin kävelemään poispäin. Teki hienon suoran piston ja rullan tuonti ja näyttö hyvät. Lopuksi pallopeliä ja oli kivvaa!

Darralle otettiin hämypiilot myös mukaan, mutta nyt Anneli jäi maastoverkko-hämypiilon lähelle n. 5m:n etäisyydelle. Darra meinasi revetä nahoissaan, kun oltiin menossa alueelle. Myös Darra bongasi häkkipiilon keskilinjalta ja sinne mentiin tuhatta ja sataa. Huomattuaan, ettei siellä ollutkaan ukkoa, juoksi maastoverkko-hämypiilolle, meni hämilleen ja lähti juoksemaan aluetta syvemmälle. Kerkesi olla hetken aikaa näkymättömissä mäen harjanteen takana ja kutsuin palaamaan takasin. Likkaa ei näkynyt hetkeen missään ja kutsuin uudelleen. Lopulta palasi takasin näköpiiriin ja paluumatkalla bongasi Annelin maastoverkkoon käriytyneenä. Rullan tuonti hyvä. Näytölle mentiin niin vauhdilla, että unohdettiin missä se ukko olikaan ja meni ensin häkkipiilolle, kunnes muisti, ettei se ukko ollutkaan täällä ja juoksi Annelin luo. Toinen pisto tehtiin alueen oikealle puolelle. Anneli meni valmiiksi metsään ja ennen lähetystä tehtiin haamu. Darra teki hienon suoran piston, mutta ei heti malttanut lähteä palauttamaan rullaa, vaan yritti josko saisi palkan etukäteen. Lopulta toi rullan luokse ja vauhdilla mentiin näytölle, jossa suora palkkaus.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hitsi että kuulostaa hyviltä noi teidän treenit.Mekin mentiin kerran hakutreeneihin mutta ei päästy treenaamiseen saakka.. Unto otti ja vetäisi päänsä irti pannasta ( hakutreenari ilmoitti ettei kiristävää saa pitää ) ja juoksi ihan älyttömän vilkkaasti liikennöidyn tien yli. Oli sitten niin pienestä kiinni ettei koiraa kaavittu jonkun auton tuulilasista. Teillä on kyllä tosi aktiivista harrastamista ja kilpailemista, ei ihme että koirat näyttävät NIIN hyviltä. Piut ja paut sellaisille tuomareille jotka väittävät liian laihoiksi, Turbo ja Darra näyttävät ihanan atleettisilta. Niih!