sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Tokokoe Pieksämäki 15.11.09

Tuomari Markku Mäntynen

Paikallaolo 10
Seuraaminen 8,5
Liikkeestä istuminen 0
Luoksetulo 8,5
Ruutu 9
Hyppynouto 0
Metalliesineen nouto 7
Tunnari 7,5
Kauko-ohjaus 9,5
Kokonaisvaikutus 8

Yht. 234p 2-tulos, sij. 5/9

Paikallaolossa piilosta palatessa oli etujalka TAAS kiepsautettu alle ja pää alhaalla, ei kuitenkaan lonkka-asentoa.
Seuraamisessa olisin toivonut parempaa virettä. Kyllähän se seurasi, mutta en ollut tyytyväinen. Paikoin matkalaukkumallia. Suoritimme ensin yksilöliikkeet ja ohjaajalla meni aina hetki hakiessa kumpaan suuntaan liikkuri käskikään kääntyä.. ;)
Liikkeestä istumisessa Turbo jäi seisomaan :( alkuseuraaminen oli huonoa, sitä matkalaukkumallia ja liikkurin sanoessa käsky sanoin istu liian hätäisesti.
Luoksetulo oli muistaakseni ihan jees. Suht hyvällä vauhdilla tuli ja seisominen taisi hieman venyä, maahanmeno hyvä. Oliskohan tullut vielä hieman vinoon eteen/ sivulle??
Ruutuun hakeutui hyvin takarajalle ja tarvis lisäkäskyn maahanmenoon, joka oli sitten laiskahko. Sivulle tuli vauhdilla, mutta ensin huitaisi ohi, kunnes palasi seuraamaan. Loppuperusasento jäi vinoon.
Hyppynouto jäi eniten harmittamaan! Liikkuri ojensi kapulan suoraan käteen, enkä tajunnut vaihtaa kapulaa, kun ei ollut Turbolle sopiva, kun keskityin vain niin koiraan. Yleensä liikkurit kysyvät onko kapula ok, mutta nyt ei muistettu kysyä. Kapula oli sellainen tasapötkylämalli, jonka pito-osassa ei ollut juuri maavaraa. Turbo hyppäsi noutamaan, yritti ottaa kapulaa suuhun keskeltä, mutta ei saanut otetta. Otti sitten suuhun kapulan päästä, hyppäsi esteen, mutta kapula putosi suusta. Äijä teki pitkään töitä ja pyöritteli kapulaa ympäri hallia, jotta olisi saanut sen suuhun, mutta kuin ei niin ei. Voi, että kun olisin älynnyt pyytää toisen kapulan!!
Metallinoudon alussa Turbolla oli vielä pasmat sekaisin hyppynouto-sählingin jälkeen ja lisäksi ei sain monesti käskeä sivulle alun perusasentoon, kunnes hilasi takamuksensa oikealle kohdalle. Samaan aikaan liikkuri kysyi "onko valmista?" ja sanoin Turbolle odota, kuten yleensä noudoissa ennen valmis-sanaa, jotta ei varastaisi kapulalle. Liikkuri sanoikin käsky ja minä vasta sen jälkeen valmis ja liikkuri toisti käskysanan (kunnon hämmennys koiralle). Meni muutama sekunti ennen kuin Turbo lähti noutamaan. Meni kapulan luo ilmeellä, että "millanenkohan hirvitys se tämä on", mutta huomasi kapulan olevan ihan kiva noudettava, lähti puolihuolimattomasti palauttamaan ja palautti sen ensin liikkeenohjaajalle, kunnes älysi menneensä väärän osoitteeseen ja toi kapulan mulle. Luovutti täysin vinossa edessä ja silti saatiin 7 liikkeestä. Mielestäni meni arvosana hieman yläkanttiin ;)
Tunnarissa haisteli pitkään kapuloita läpi ja kiersi moneen kertaan läjää ympäri. Oma sieltä palasi takasin!! Jes! Edessä luovutus ja sivulla oli vinossa, mutta en ole varma miksi rokotti noin paljon pisteitä.
Kaukot olivat Turbon varmaa suorittamista. Seisomasta istumaan ei peruuttanut kunnolla, jolloin hieman eteni. Sivulle nousi tälläkertaa liikkumatta eteenpäin :)

Turbon vire ei ollut sellainen, kuin olisin toivonut, mutta loppupelissä näin jälkeenpäin tuntuu hyvältä, että jos tuolla vireellä saadaan noin hyvä kakkostulos ja vieläpä kaksi liikettä nollaamalla niin ei voi olla, kuin tyytyväinen!! Ykköstulos jäi vain 22 pisteen päähän..ja TUNNARI ONNISTUI!!!!!! *hehkuttelua!!* Nuo kaksi nollattua liikettä ovat vieläpä Turbon varmimpia liikkeitä. Video tulossa ehkä myöhemmin kisoista.

Kotiin palattua piti tehdä pieni palautustreeni pihassa ja kylläpä tekikin hienot istumiset ja hyppynoudot :) Darralle myös tein pikkutreenin hyppynoutoa, kaukoja, seuraamista ja tunnaria. Hypätessä tuo kohelo ei yhtään katso miten kaukaa ponnistaa ja kerran rämäyttikin päin estettä ja este kaatui, mutta likka jatkoi silti kapulan hakemista :) Kaukoja tehtiin takapalkalla ja ihan kivat vaihdot teki. Vielä saa aika voimakkaan PERU-sanan sanoa sei-maa ja sei-is vaihdoissa, jotta varmasti tekee liikkeet taaksepäin. Seuraamisessa naksuteltiin sivuaskeleita ja oikeaa paikkaa. loppuun otettiin kolme tunnariharjoitusta, eikä nyt keskittynyt kunnolla ja pari kertaa toi ensin väärän ja toisella kerralla oikean. Kolmannella kerralla tuli oma kerralla perille.

3 kommenttia:

Chevrott´s Daen kirjoitti...

Onnittelut hienoista pisteistä!

Riikka kirjoitti...

ONNITTELUT! Tosi harmittava tuo kapula juttu:( mutta ensi kerralla muistat varmasti katsoa millainen se on :) meillä oli avoimessa oma kapula mukana, eikö VOI-luokassakin saa olla? sellainen jossa oli isot laipat josta sai helposti otteen. Hitsi mua nauratti kun luin ton että turbo oli kiikuttanu ensin metalliesinettä liikkurille ;)Sekin oli varmaan niin keskittynyt "töihin" ;) tuosta on hyvä jatkaa, onnea tuleviin kisoihin!

Jenna kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!
Voittajassa ja erivoissa tulee kapulat aina kisojen järjestäjän puolelta. Kyllä vieläkin sapettaa, kun en älynnyt vaihtaa kapulaa! Juuri aiemmassa kokeessa sentään älysin vaihtaa, mutta nyt en, kun ei liikkurikaan kysynyt mitään. No tästä taas oppii ja varmasti muistaa ensi kerralla ;) Seuraavat kisat saattais olla ehkä jo ensi kuussa.. ja aion pyytää hyppynoutoon ohjatun noudon laipallista kapulaa. Siinä on ainakin maavaraa!

Mie oon vieläkin niin onnellinen tuosta tunnarista :D uskomatonta, että vihdoin on saatu se johonkin kuosiin! On sen liikkeen kanssa kyllä painittukin ja hakattu päätä seinään!