torstai 12. marraskuuta 2009

Kilpailevat tokoryhmän treenit

Keskiviikkona oli kilpailevat tokoryhmän treenit. Treenattiin niinivaaran koulun parkkiksella, joka oli hyvin valaistu, kun vieressä oli jääkiekkokaukalo kunnon spottivaloineen.

Turbo
Paikallaolo. Mukana Selma, Turbo, Pami ja Fico n. 2min paikallaolo. Asento pysyi suorana.
Seuraaminen. Liikkurin kanssa pieni seuruukaavio. Alussa ei ollut aivan kunnolla mukana, mutta loppu kohti paransi hienosti ja sivuaskeleet, yms pelitti hienosti. Tästä palkaksi neurasia.
Ruutu. Sinisillä reunanauhoilla. Ensin lähetys n. 20m:stä. Aluksi ei meinannut hahmottaa ruutua, vaan katseli ensin jonnekkin oikealle päin. Otettiin askel ruutua kohti ja kysyin uudelleen "missä ruu". Nyt haki katseellaan treenikavereita vasemmalla puolella. Vielä yksi askel kohti ruutua ja nyt lukitsi ruudun katseellaan. Hyvä vauhti ruutuun mennessä ja jäi käskystä seisomaan aivan ruudun takarajalle targetin luo. Toinen lähetys ja taas hienosti takarajalle, jonne ensin seiso ja sitten maahan. Upeasti teki! Lopuksi vetonarulla taistelua.
Tunnari. Aivan viimeiseksi tehtiin tunnari kokeenomaisesti. Kapulat ympyrämuodostelmassa. Meni aika vauhdilla kapuloilla ja leväytti kapulat ympäriinsä ja samalla talloi niitä. Oma sieltä kuitenkin nousi ilman väärien nostelua, josta sai taas palkaksi pienen rasiallisen neuta.
Kaukot. Kotona iltaruoan aikaan muutama kaukojen vaihto ja kaikki meni täydellisesti.

Darra
Ruutu. Kivasti haki alun valmisteluissa katseellaan ruudun. Lähetys n. 5m:stä. Nyt sain pysäytettyä oikeaan kohtaan Darran ruutuun. Pari seisomaan hakua targetille ja yksi maahanmeno. Lisäksi treenattiin ilman ruutua maasta seuraamaan tuloa. Vielä joutui lisäkäskyn antamaan, jotta "uskalsi" nousta ylös. Luuli varmaan paikallaololiikkeeksi tai jotain..
Luoksetulo. Hyvä seisomaan pysäytys saatiin tehtyä ja ihan mukavalla vauhdilla tuli alkumatkan.
Seuraaminen. Asta käskytti pienen voittajakaavion. Sivuaskeleissa ja peruutuksissa "sivu"-käskyllä Darra oli aluksi aina eteenpäin lähdössä, eikä tullut hyvin mukana. Kun pikkasen ärähdin alkoi homma toimia ja likka keskittymään töihin ja tuli nätisti kiinni jalassa. Lopuksi Darra vierellä sivulla istumassa ja Asta huuteli vierestä milloin "käsky", "maahan", "istu", yms ja aina, kun tuli "maahan" maastoutui myös Darra. Tätä sitten hetki jauhettiin, että Darra istuu vain sivulla, kun vierestä käsketään maahan. Lopuksi ei enää ennakoinut, mutta aina käskyn kuullessaan Darra hieman värähti. Näitä pitää treenata nyt paljon!
Liikkeestä istuminen. Heti istumisesta naksu ja palkka. Super!
Tunnari. Kapulat rivissä. I I O I oma hajustettu makkaran hajulla. Haisteli ensin oikean puolimmaisen, siirtyi omalle, haisteli ja toi luokse :)
Kaukot. Iltaruoan aikaan. Tehtiin kaikki vaihdot n. metrin etäisyydellä ja nehän pelitti loistavasti!! Kun käskin seisomasta maahan "perumaa" Darra mietti sekunnin, "nojasi" taaksepäin ja meni maahan, eikä yhtään edennyt. Mahtavaa!

Kyllä syyhyttäisi tuon Darrankin kanssa jo käydä kokeilemassa voittajaluokkaa. Kunhan tuon tunnarin ja ruudun saisi vielä paremmin toimimaan.. Luoksetulon pysäytykset Darra osaa, mutta päivästä riippuu vauhdin määrä. Tänään käydään pitkä iltalenkki ja huomenna Turbo saa olla täysin toimettomana, kun sunnuntaina on sitten koe Pieksämäellä. Voittajaluokkaan on ilmoittautunut 8 koirakkoa ja arpaonni "suosi" meitä, kun joudutaan TAAS ensin yksilösuorituksiin :(

Ei kommentteja: