keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Kilpailevat tokoryhmän treenit ja viimeistä hiontaa ennen koetta

Tokon kilpailevat ryhmä treenasi tänään Pilkon citymarketin parkkiksella. Hyvä valoisa treenipaikka kylläkin asfaltilla joutui treenaa, mutta vaihtelua sekin. Ensin ajoin väärään paikkaan treenaamaan, jossa piti kokoontua vasta seuraavalla kerralla (onneksi en ollut ainut ;)), mutta ajeltiin kiireellä oikealle paikalle.

Turbo
Seuraaminen. Anneli käskytti voi-evl-sekoituskaavion. Tein hieman tyhmästi, kun otin koiran suoraan autosta sivulle. Mantteli pois päältä ja heti töihin, eikä mitään valmisteluita.. No, ihan ok seuruuta Turbo teki, mutta juoksuseuraamisessa paikka hieman seilasi ja paikoin oli väljä. Sitten tulikin juoksusta seis, jota ei olla edes juuri harjoiteltu ja pitkäksihän se meni ;) hyvin äijä kuitenkin korjasi ja pakitti sivulle. Ei välipalkaa vaan lopuksi ruokarasia autolla. Hetkeksi autoon lepäämään.
Ruutu. Vierailla nauhoilla ja vierailla punaisilla tötsillä. Ruudussa targettina pieni kankaanpalanen. Eka lähetys n. 15m:stä. Hyvin hakeutui ruutuun, vaikka vieressä seisoi treenikavereita ja kuunteli hienosti seiso ja maahan-käskyjä. Ainut vain, kun ei tehnyt sitä tavanomaista pyörähdystään vasemmalle, vaan pyörähti paikallaan ympäri oikealle ja jäi aivan ruudun oikeaan reunaan, missä targettikin oli. Palkkasin, kun teki kuitenkin oikein. Pysähtyi minne käskettiin. Siirrettiin targettia hieman keskemmälle ja nyt jäi juuri oikealle paikalle ruutuun seisomaan käskystä , josta naksu ja palkka.
Paikallaolo. Mukana Turbo, Fico, Ani ja Selma. Kestoa joku 3min. Asento pysyi suorana!! :)) nyt alkaa ehkä pikkuhiljaa tajuta olla siirtelemättä koipia erinäisiin asentoihin ja olla kääntymättä lonkalleen. Niistä, kun lähtee niin paljon pisteitä voi ja evl-luokissa.
Tunnari. Kotipihassa. Kapulat ympyrässä ja oma n. klo 8:n kohdalla. Aloitti haistelemaan n. klo 3:n kohdalta ja eteni myötäpäivään melko nopsaan, mutta oman kohdalla pysähtyi, haisteli ja toi luokse :)

Darra
Ruutu. Ensin jätin istumaan ruudun ulkopuolelle ja kävin taputtamassa maata targetin kohdalla. Parit lähetykset pisimmillään n. 8:mstä. Ekalla kerralla likka hakeutui hyvin oikealle paikalle, mutta seuraavaksi meni kyllä ruutuun, mutta ei targetin kohdalle. Tarvitsi vain hieman sanoa "ä-ää" ja korjasi heti oikealle paikalle :P Tiesi hyvin minne mennä, mutta ei sitten keskittynyt kunnolla tekemiseen. Iloisesti kuitenkin juoksi ruutuun joka kerta.
Luoksetulo. Ruutu-treenin jälkeen vapautin tervehtimään treenikavereita ja siitäpä likka vasta innostui. Sai hepulin ja pylly pyöri :) Käytin tilannetta hyväksi ja tein Darralle luoksetulon seisomaan pysäytyksellä. Vauhti olisi saanut olla vielä parempi, mutta laukalla tuli ja seisominenkin oli ihan jees.
Seuraaminen. Enimmäkseen hyvävireistä seuruuta, mutta hieman oli levoton ja ympärillä tapahtuvat asiat veivät välillä kontaktin hetkeksi, kunnes muisti, että seuraamistahan tässä oltiin tekemässä. Anneli käskytti juoksuseuraamisessa käännöksiä oikealle ja vasemmalle, joissa likka otti hieman väljyyttä, mutta eihän me olla näitä juuri treenattu. Sivuaskeleissa vasemmalle ensin kompuroitiin, kun ei tajuttu sitä peppua hilata edestä.. Peruutus meni vaihdikkaasti ja Darra oikeasti peruutti! Nyt täytyy alkaa naksuttelemaan juoksuseuraamisia ja etenkin juoksussa käännöksiä.
Tunnari. Kotiin tullessa tehtiin etupihalla tunnari. Kapulat rivissä I I I O I . Omaa maustettu voimakkaasti lihapullalla. Annoin ensin haistaa omaa kapulaa kädestä ja sanoin "oma", kunnes vein Darran näkemättä oman riviin. Haisteli ensin oikean puolimmaisen väärän ja sitten omaa ja toi luokse.

Kiva oli saada Turbolle onnistuneet treenit alle ennen viikonlopun kisoja. Nyt enää kaukojen vaihtoja ja tunnaria kotona, mutta muuten ei enää paljoa treenata kisoja varten. Tavoitteena kisoissa on taas saada vire kestämään koko pitkän suorituksen ja saada tulos :)

Tässä Piian ottama nappilaukaus Darrasta.
Kuva kertoo Darran luonteesta kaiken ;)

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Zemppiä teille kisoihin! Nyt te nappaatte 1. tuloksen kun treenitkin on menneet niin loistavasti !!!

Jenna kirjoitti...

Kiitos tsemppailuista! :)
En edes uskalla ajatella lähteväni ykköstä metsästämään..kun tavoitteet on oikeasti realistiset ei tule sitten pettymystä ;)

JOS Turbon vire kestää niin osaamisen puolesta meillä olisi mahikset ykköstulokseen, mutta katotaan! Parin viikon päästä on sitten toiset kisat :)