tiistai 10. marraskuuta 2009

Tokotreenit

Eilen käytiin ottamassa Piian kanssa pienet tokotreenit yhdellä parkkiksella, jonka Piia oli bongannut. Tosi hyvä paikka treenata; sopivan kokoinen ja valoisa :) Paikalla kävi myös Katja ja 10vko vanha lapinporokoiran pentu Laku. Laku saikin tutustua kerralla kolmeen bullmastiffiin. Aluksi oli penneli hieman hämillään, mutta hetken päästä uteliaisuus iski ja käytiin tutustumassa uusiin kavereihin. Todella rohkea ja avoin tapaus.

Turbo
Paikallaolo. Urhon kanssa 2min. Katja toimi liikkurina. Ei ennakoinut käskyjä ja suora asento kokoajan.
Ruutu. Paikan tarkennusta targetilla. Nyt oli hirveä kiire mennä ruutuun :) Alun "missä ruu" valmisteluissa sykähteli paikallaan sivulla, kun odotti käskyä mennä ruutuun. Hassu koira! Ihanaa, kun on ruudusta tullut noin mieleinen liike.
Liikkeestä istuminen. Heti istumisesta naksu ja palkka. Oli kuulema hyvä ja nopea.
Seuraaminen. Turbolla mahoton into päällä, niin into, että välillä jopa edisti ja meni ns. peräänannossa. Paikka korjautui kuitenkin taaksemmaksi, kun hidastin vauhtia. Aluksi ei käyttänyt takapäätä kunnolla vasemmalle käännöksissä, mutta naksun tultua mukaan alkoi toimia. Sivuaskeleissa, yms hieman tepasteli paikallaan ja oli levoton, kun oli niin korkeassa vireessä.
Tunnari. Treenin jälkeen kotipihassa. Ei kannata sitten tehdä tunnaria sellaiseen paikkaan, jossa kapulat uppoavat lumeen, eikä myöskään huonossa valaistuksessa. Kapulat ympyrämuodostelmassa. Vaikka lähetin aivan vierestä omaa etsimään, juoksi Turbo ensin kapuloiden yli ja alkoi sitten vasta etsimään ja samalla talloi kapulat hankeen. Ensin nousi väärä kapula ja lähetin uudelleen etsimään ja sitten löytyi oma. En palkannut, vaan kehuin suullisesti. Toinen harjoitus perään vähemmän lumettomalla kohdalla ja hetken haistelun jälkeen oma nousi. Herkuteltiin monella lihapullan palasella.

Darra
Luoksetulo. Ajattelin kokeilla kokonaista voittajan luoksetuloa, kuinka toimii. Läpijuoksuksi meni. Toisella kerralla tultiinkin ravilla, innostaessa nosti laukan ja saatiin hyvä seisomaan pysäytys aikaiseksi. Oon tehnyt nyt lenkillä, yms paljon Darralle pelkkiä läpijuoksuja ja vauhti ollaan saatu suht kivaksi, mutta sitten ei toimi pysäytys.. Voi pee mitä tuon likan kanssa oikein teen tämän liikkeen kanssa.
Seuraaminen. Ihan kiva vire. Sivuaskeleet ja paikallaankäännökset hyvät. Jännä, kun Darralla menee paikka nykyisin aina taaemmaksi juoksuseuraamisessa. Naksuttelin pari kertaa oikeasta paikasta juoksun yhteydessä.
Liikkeestä istuminen. Hyvin teki ja heti naksu ja palkka.
Ruutu. Eka lähetys n. 5m:stä. En käynyt taputtamassa ruutua ennen lähetystä. Löysi ruutuun, mutta jäi ensin seisomaan ruudun etureunaan, kunnes uudella käskyllä korjasi oikealle paikalle. Kun Darra seisoo ruudun keskellä ja mennessään maahan paikka liikkuu eteenpäin ja tassut on silloin hyvin lähellä ruudun nauhaa tai jopa sen yli. Kokeilin pari kertaa käskeä suoraan maahan ruudussa, mutta ei saatu tätäkään oikein toimimaan, kun maahan mennessä etenee. Lopuksi sai Darra juosta pitkältä matkalta ruutuun syömään neuherkut.
Tunnari. Darran tunnarin älysin tehdä auton renkaiden tamppaamalla alueella. Kapulat rivissä I I O I, oma hyvin maustettu lihapullalla. Meni ensin haistelemaan oikean puolimmaiset ja otti toisen suuhun, pudotti jatkoi etsimistä löysi oman ja toi.

Tunaroinnin jälkeen käytiin tunnin lenkki ja lenkin jälkeen kokeiltiin hieman vetää autonrengasta ekaa kertaa tänä talvena. Molemmat vetivät nyt aluksi ihan lyhkäsen matkan vuorotellen ja lopuksi käytiin verryttelylenkki. Darra veti viime talvena muutaman kerran rengasta ja nyt aluksi meinasi olla aivan kamalaa, kun joku raahautuu perässä. Hetken päästä likka tyytyi kohtaloonsa ja veti oikein hienosti. Turbolla vetäminen sujui, kuin vanhalta tekijältä. Toissapäivänä koirat saivat myös matolääkkeet. En ole varma koirien nykyisestä painosta, mutta annoin n. 50kg:n verran molemmille matolääkettä.

Joka päivä ollaan tehty ruokakupin avulla kaukokäskyjä molempien kanssa. Darralla alkaa olla kaikki muut vaihdot melko hyvät, paitsi seisomasta maahan. Seisomasta istumaan käskynä on "peruist" ja tänään kokeilin se-ma vaihtoon "perumaa" ja sehän toimi! Darra on oppinut peruuttamaan "peru" käskyllä, kun ruokia valmistellessa apukeittiössä, jossa on myös Turbon ruokapaikka änkeää Darra huoneeseen ja on oppinut peruuttamaan pois huoneesta peruu-käskyllä :D nykyisin kyllä riittää äkäinen tuijotus ja likka peruuttaa kiltisti pois huoneesta.

Ei kommentteja: