torstai 15. tammikuuta 2009

Uudet ruutumerkit

Tänään oltiin tokoilemassa Typyn ja Satun kanssa raviradalla. Paikallaoloja ei raaskittu ottaa ollenkaan, kun pakkasta oli noin -10 astetta. Nyt oli posti tuonut tilaamamme oranssit ruutumerkit ja heti piti päästä testaamaan niitä.

Turbolle
Ruutu. Pelkkiä ruutuun lähetyksiä kahteen eri ruutuun. Matka vaihteli 5m:stä 10m:iin. Ruutu oli kooltaan sen 3x3m ja Satu vei ruutuun pienen rasian kannen päälle makupalan, niin ettei Turbo nähnyt viemistä. Hienosti äijä eteni suoraan ensimmäisten merkkien välistä sisään, vaikka ei olla tehty vähään aikaan ruutu-lähetyksiä. Ekaan ruutuun juoksutin muutaman kerran ja sitten siirryttiin toiselle ruudulle. Ensimmäisessä lähetyksessä kiersi ruudun sisään oikealta, jolloin kutsuin pois ja uusi lähetys, joka onnistui.

Luoksetulo. Pelkkää seisomaan pysäytystä takapalkalla. Satu vahti, että palkan saa vain oikein tehdystä, eikä pääse varastamaan palkalle. Ensimmäinen kerta meni läpijuoksuksi, kun tuli niin himmaillen luokse. Tehtiin pari läpijuoksua, jotta saatiin vauhtia ja seuraavat pysäytykset oli ok. Nyt täytyy muistaa tehdä välillä myös noita läpijuoksuja, ettei vauhti ala kärsimään.

Hyppynouto. Pari noutoa, jotka meni ihan mukavasti. Hieman olisi saanut vauhtia olla enempi, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen. Luovutuskin oli edessä suora molemmilla kerroilla. Kapula lensi aika vinoonkin esteestä, mutta silti takasin tullessa hyppäsi.

Darralle
Seuraamista. Satu toimi liikkurina ja teki aika pitkän kaavion, jossa paljon käännöksiä. Korjattavaa jäi täyskäännöksiin, joissa otti väljyyttä. Vasemmalle ja oikealle käännökset olivat tarpeeksi tiiviitä ja seuraamispaikka pysyi suurimmaksi osaksi oikeana. Liikkeille lähdöissä saattoi edistää hieman.

Liikkeestä seisominen. Kaksi seisomista ja molemmat ihan huiput. Ekasta palasin palkkaaman heti ja toisessa kävin kääntymässä Darran takana ja sitten palkkasin.

Luoksetulo. Ensimmäinen luoksetulo oli melkoisen hitaanlainen, jolloin tehtiin läpijuoksu. Toinen luoksetulo oli jo vauhdikkaampi ja pysäytys onnistui hienosti. Matkaa oli noin 10m. Seuraavaksi kasvatettiin matkaa n. 20m:iin ja luoksetulon alku ja pysäytys oli tosi hienot. Vielä yksi luoksetulo, jossa hyvä pystytys, mutta Darra ei nähnyt, kun makupala lensi taakse :( Iippa ei kerennyt saamaan kunnon palkkaa pysäytyksestä. Otettiin sitten vielä yksi pysäytys lyhyeltä matkalta, joka meni vielä hyvin ja nyt sai kunnon palkan.

Avoimen hyppy. Ensimmäisellä kerralla meinasi kiertää esteen takasin tullessa, jolloin ohjasin takasin istumaan esteen taakse. Toinen hyppy Satun toimiessa liikkurina ja hyvin meni. Hieno hyppy, istui esteen taakse ja hyppy-käskyllä tuli suoraan eteen istumaan.

Kaukokäskyt. Loppuun avoimen kaukkareita ja Satu heilutteli esteenpalasta häiriönä ensin Darran etupuolella ja sitten takana. Meinasin itse pilata koko liikkeen, kun sain jonkin ihmeen naurukohtauksen, kun Satu pyöritteli esteenpalasta. En onneksi nauranut ääneen, mutta vedet valui silmistä ja sai purra kunnolla huulta, että sai pidäteltyä naurun. Likka makasi kokoajan maassa ja odotti vain seuraava käskyä. Vihdoin sain kootuksi itseni ja Darra teki tosi nätit vaihdot, eikä juurikaan huomioinut häiriötä. Tulipahan kunnon häiriöt ohjaajankin puolelta..

Seuraaminen. Turbolle loppuun pikkupätkä seuraamista. Otin oikealle ja vasemmalle käännökset, sekä täyskäännökset normaalissa kävelyssä, hitaassa ja juoksussa. Meni ihan hienosti. Liikkeen pysähtyessä jäi vinoon istumaan, josta korjasi suoraksi pienellä vartalonavulla. Peruutukset oli loistavat ja nyt tuli tosi hyvin mukana. Sivuaskeleet vasemmalle oikein hyvät, mutta oikealle tehdessä jäi perusasento vinoon. Saatiin loppuun pari hyvääkin tehtyä, josta siankorva palkaksi.

Kaukokäskyt. Kotona ennen ruokaa tehtii vielä Turbon kanssa vaihtoja. Maasta seisomaan super! nousee nätisti hissillä. Seisomasta maahan saattaa edetä hieman. Tähän täytyy nyt panostaa kunnolla. Seisomasta istumaan siirtää etujalkoja taaksepäin ja istumasta seisomaan siirtää vastaavasti etujalkoja eteenpäin. Kaikenkaikkiaan ihan hyvällä mallilla kaukkarit.

Ei kommentteja: