maanantai 5. tammikuuta 2009

Menneen vuoden muisteloita

Monessa blogissa on muisteltu viime vuoden saavutuksia ja tapahtumia, joten ajattelin myös tänne kasailla vuoden 2008 tapahtumia.

2008 vuonna alkoi meidän "kilpailu-ura" tokossa. Ensin Turbo suoritti hyväksytysti BH:n läpi Iisalmessa 26.4.2008 ja ensimmäinen toko-startti tapahtui Joensuussa 15.5, jolloin saatiin alon eka ykköstulos (174p) luokkavoitolla. Siitä sai emäntä aikamoisen kimmokkeen tokoon ja kesä-08, sekä syksy ja talvi on mennytkin tokokisoissa joustessa ja treenatessa. Turbo sai ensin peräkkäin kokoon kolme tarvittavaa ykkostulosta alokkaasta ja sitämyöten TK1:sen. Seuraavaksi Darra sai TK1:sen kokoon kolmesta kisasta kolmella luokkavoitolla. BH suoritettiin likan kanssa 8.11 Joensuussa. Turbo on startannut avoimessa nyt viisi kertaa ja enää puuttuisi se yksi ykköstulos, jolloin siirrytään voittajaluokkaan ja Darra pääsisi korkkaamaan avoimen luokan. Tavoitteita siis tulevalle vuodelle riittää ;)

Näyttelyrintamalla on ollut nyt meidän puolelta hiljaista. Viime vuonna käytiin muutamassa näyttelyssä molempien kanssa. Käytiin jopa maailmannäyttelyssä Tukholmassa pieni kesälomareissu tekemässä. Turbo hyvästeli näyttelykehät Kuopiossa elokuussa. Tykkään pitää äijää hoikassa ja lihaksikkaassa kunnossa, jota näyttelytuomarit ei oikein arvosta. Nauhan väri vaihtui pinkistä ja punaisesta siniseen, kun massaa alkoi lähtemään.. Turbo ei muutenkaan viihtynyt näyttelypaikoilla tungoksessa ja odotella ikuisuuksia häkissä kököttäen. Darralta uupuisi se yksi serti valioituakseen. Pitää Darraa parissa näyttelyssä kiikutella nyt tulevana vuotena, mutta pääasiassa keskitytään nyt tuonne toko-puolelle molempien kanssa.

Ainiin on ihan unohtunut mainita ja hehkuttaa, että Darra on vuoden 2007 menestyksekkäin bullmastiffi narttu! Siis näyttelytuloksista tulee pisteitä, joiden perusteella lasketaan pistesijoitukset ja tulokset julkaistaan bullmastiffit & mastiffit ry:n lehdessä seuraavan vuoden lopussa. Ei Darra monessa näytelmässä vuonna 2007 käynyt, mutta voittaja-07 rop ja ryp4-sijoilla oli vissiin vaikutusta ;)

Viime vuoteen mahtui myös yksi surullinen tapahtuma, kun rakas lapsuuden koirani Nappe nukutettiin syliini elokuun 12. päivä. Nappe sairasti pehmytkudosreumaa melkein 7 vuotta ja söi kortisonia ja nesteenpoisto lääkkeitä joka päivä. Viimein reuma oli edennyt keuhkoihin asti, jolloin jouduin tekemään raskaan päätöksen ja päästää rakkaani ikiuneen. Nappe asui vanhemmillani, koska siellä oli muita samankokoisia koirakavereita ja elänyt muutenkin koko ikänsä siellä. Nappe oli rodultaan bichon frisé ja minun ensimmäinen koirani ja opetti paljon koiramaailmasta. Käytiin alussa muutamassa näyttelyssäkin, mutta Nappe ei ollut oikein kunnon "näyttely-yksilö". Nappe oppi kaikenlaisia temppuja ja pientä kotitokoa tehtiin ja hypittiin kotitekoisilla agility-esteillä :) Viimeiseen asti Nappe oli iloinen ja pirteä sairaudestaan huolimatta. Rakas sylihauvani ja se kaikista viisain.
Nappe tulee aina olemaan The Elämäni Koira.

Topwhite Layfigure "Nappe"
14.05.1997-12.08.2008

Ei kommentteja: