maanantai 12. tammikuuta 2009

Treeniä treeniä..

Eilen oltiin tokoilemassa rantakylässä yhden koulun pihassa. Välillä oli häiriötä, kun treenialueen läpi kulki ihmisiä, mutta muuten hyvä paikka treenata. Varmasti ollaan jatkossakin tuolla, kun paikalla on valaistus ja aurattu alue. Ensin treenattiin Sannan ja Minnin kanssa ja olin avustamassa, kun Minnille tehtiin alokasluokan liikkeitä. Minnin treenin päätyttyä otin Darralle seuraamista. Häiriötä tuli kentän laidalla penkan päällä istuvasta tenavalaumasta ja Minnistä, joka treenasi paikallaoloa. Likka ei juurikaan huomioinut muuta ympäristöä ja piti tosi hyvin kontaktia. Käännöksissä tuli hyvin mukana ja liikkeen pysäytykset onnistui, samoin juoksuseuraaminen. Olin tosi tyytyväinen kaikenkaikkiaan. Pieni treenitauko teki hyvää ja likalla oli mukava vire päällä. Alussa hieman edisti, mutta korjasi kuitenkin itse paikan oikeaksi. Seuraavaksi liikkeestä maahanmeno, jossa jäi istumaan..huoh. Liike uusiksi ja nyt saatiin tosi nopea maahanmeno ja hyvin pysyi paikallaan, kun kävin kääntymässä Darran takana. Luoksetulossa lyhyeltä matkalta toimi pysäytykset hyvin, joten kasvatin matkaa, jolloin vauhti kasvoi taas niin suureksi, että tuli läpijuoksu. Eikun vain toistoja niin jospa se alkaisi sujumaan pitemmältäkin matkalta. Liikkeestä seisomisen varmistin vielä pienellä käsiavulla ja saatiin parit todella hyvät seisomiset tehdyksi, eikä liikkunut, kun kiersin takakautta sivulle. Pari noutoa, joissa ei oikeastaan mitään korjattavaa :) luovutus olisi saanut olla hieman tiivimpi, mutta kuitenkin suora asento. Avoimen kaukkarit n.10m:stä ja teki loistavat vaihdot :) Lopuksi avoimen hyppy ja korjattavaa jäi ainoastaan eteenistuminen suoremmaksi takasin hypyn jälkeen.

Myöhemmin otettiin ryhmäpaikallaolot Darralle, Dinolle ja Demille. Oiskohan kestoa ollut yhteensä noin 1,5min ja mentiin piiloon rakennuksen nurkan taakse, jossa pystyi ikkunan kautta hyvin kyttäämään koiria. Darra makasi suorassa asennossa ja rauhallisena kokoajan. Kerran käytiin palkkaamassa paikallaolon aikana ja pientä häiriötä saatiin, kun Seija kävi Dinon hakemassa Darran ja Demin välistä paikallaolon loppuvaiheessa.

Turbolle seuraamisessa sivuaskeleita. Vasemmalle toimii suht hyvin, mutta oikealle meinaa jäädä aina vinoon, josta kyllä hienosti itse korjaa "pienellä" kehonavustuksella. Hyppynoudoissa meinasi ensin kiertää esteen takasinhypyssä, mutta saatiin sitten tosi hyvät hyppynoudot aikaiseksi. Kapulan toi kuitenkin sivulle, kun avoimen hypyssä tuli suoraan sivulle, mutta noudon palautti eteen. Muutan kuitenkin tuon luovutuksen eteen hypyn jälkeen, koska se tuntuu paremmalta, kuin sivulle tuonti. Lainattiin Demin metallikapulaa ja tehtiin pari noutoa, jotka oli tosi vauhdikkaat, eikä empinyt yhtään kapulan suuhun ottoa. Kapulan pito-osaan oli laitettu hieman teippiä, ettei kieli jää kuitenkaan kiinni kapulaan ;) Kaukoissa seisomasta maahan meinasi edetä, jolloin tehtiin muutama vaihto ihan läheltä, niin että laitoin jalan Turbon etutassujen eteen, jolloin ei edennyt. Oikeaa liikerataa täytyy jankata sisällä kotona paljon.

Lopuksi otettiin ne paikallaolot ja testasin Darrallekin metallinoutoa. Ensin pito-harjoituksia ja sitten nouto. Luulin, että empisi kapulan suuhun ottoa, mutta poimikin kapulan maasta varmalla otteella suuhun ja toi luokse!

Darralla alkaa olla hyvällä mallilla avoimen liikkeet ja olen vähän sillä silmällä katsellut kisojakin, jos pääsisi starttaamaan avoimen. Luoksetulon pysäytys on vielä epävarma pitemmältä pitemmältä matkalta ja liikkeestä seisominen, ettei mene istumaan, mutta muuten näyttää ihan hyvältä.

Loppuun vielä kuva uudesta hienosta nahkalelusta, jonka Katja oli tehnyt Turbon TK2:sen kunniaksi. Kiitos vielä erittäin paljon Katjalle! Lelu oli oikein mieluinen.


1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Vähän ison näköinen =D
Pitäiskö tehdä toinen vähän pienempi?