lauantai 17. tammikuuta 2009

Riskitreeniä

Tänään oli ensin aamuvuoron jälkeen vain suunnitelmissa käydä Minnin kanssa lenkillä illalla, mutta töistä kotiin tultua tuli hinku päästä tekemään Turbolle ruutua ja Darralle luoksetuloa, joten niinpä ajelin läheisen koulun pihaan. Pakkasta oli noin 12 astetta ja otin pikaiset treenit molemmille.

Darra
Seuraamista. Iippa teki kivasti töitä ja seuruupaikka pysyi tosi hyvänä kokoajan :) Tehtiin käännöksiä molempiin suuntiin ja keskityttiin etenkin täyskäännöksiin, joihin tarvitsee lisää tiiviyttä. Saatiin pari tosi hyvää täyskäännöstä, joista tuli heti palkka.
Luoksetulo. Otin riskin ja tein ensin pitemmältä matkalta pysäytyksen. Halusin kokeilla tajuaako likka oikeasti tuon pysäytyksen käsimerkin. Kyllä se vaan tajuaa ;) Hieman eteni - oisko ollut jotain oman mittansa, mutta muuten tosi huippu ja vauhtiakin oli mukavasti. Seuraavaksi tehtiin pysäytys lyhyemmältä matkalta ja taas teki hyvin ja vauhdilla! Sitten yksi "oikea" luoksetulo läpijuoksuna pitemmältä matkalta, eikä ennakoinut yhtään. Vielä yksi pysäytys lyhyeltä matkalta, joka onnistui ja äippä oli tyytyväinen :D
Liikkeestä maahanmeno. Tosi hyvä. Likka tippui maahan.
Liikkeestä seisominen. Otin taas riskin ja tein heti perään seisomisen, jolloin on iso riski liikkeen epäonnistua.. mutta liike onnistui ja likka pysähtyi, kuin seinään. Olin ihan älyttömän tyytyväinen ja palkka tuli heti perään.
Nouto. Kaksi noutoa ja molemmat hyvät. Ensin meinasi jäädä hieman vinoon eteen istumaan ja odotin hetken, että tajuaa itse korjata suoremmaksi ja niin teki.

Turbo
Ruutu. Turbo odotti autossa sillä aikaa, kun kasasin ruudun. Jätin ruutuun melkein keskelle, mutta lähemmäksi takarajaa pienen rasian kannen ja makkaranpalasen siihen päälle. Hain Upin autosta ja äijä oikein sykyili innoissaan. Tein lähetyksen jostain viidestä metristä. Ensin apusana "missä ruutu" ja ruutuun lähetys. Turbo meni suoraan ruutuun, jolloin kutsuin pois ja hirmu kehut päälle ja rättileikit.
Seuraaminen. Vein Turbon autoon ja vaihdoin ruudun paikkaa. Sitten tehtiin hieman seuraamista, jossa Turbolla oli ihan ältsin hyvä vire päällä. Käännökset oikealle, vasemmalle ja täyskäännökset tosi hyvät ja paikallaan käännös oikealle ja vasemmalle toimi myös hyvin ja tuli suoraan säpäkästi sivulle mukana. Pari sivuaskelta oikealle ja ensimmäisessä piti korjata suoremmaksi asentoa, mutta toinen meni jo paremmin.
Liikkeestä istuminen. Hieman saisi olla lisää nopeutta, muuten hyvä.
Ruutu. Lähetys noin 8m:stä. Turbo katsoi ensin oikeaan suuntaan, mutta kun kysyi "missä ruutu?" alkoi katsomaan siihen suuntaan missä aiempi ruutu oli ollut. Näytin kädellä oikeaa suuntaa ja sitten tajusi uudelleen missä ruutu on. Lähetys onnistui hyvin ja taas eteni suoraan ruutuun.
Luoksetulo. Ensin seisomaan pysäytys pitemmältä matkalta. Palkka tuli multa. Pysäytys oli hyvä, eteni noin oman mittansa. Seuraavaksi pysäytys lyhyemmältä matkalta takapalkalla. Onnistui erinomaisesti hyvällä vauhdilla. Sitten otin kunnolla matkaa ja kokeiltiin kuinka onnistuu luoksetulo kokonaisuudessaan. Seisomaan pysäytys aika hyvä, uusi "tule"-käsky ja maahanmeno. Seisomaan jäämisen jälkeen vauhtia olisin kaivannut enemmän, mutta kuitenkin laukkasi, joka riittää toistaiseksi.. Maahanmeno tosi hyvä, josta vapautus takapalkalle ja rättileikkiä.
Kaukokäskyjä. Maasta seisomaan hyvä, mutta seisomasta maahan meinasi edetä. Tehtiin muutama vaihto ihan läheltä, jolloin teki oikein. Pikkuhiljaa kasvatin matkan puoleen metriin ja kun saatiin yksi onnistunut seisomasta maahan, tuli loppupalkka ja rättileikit. Äijä on syttynyt hyvin rättileikkiin ja on alkanut taistelemaan hyvin ja tuntuu todella tykkäävän taistelusta.

Tosi hyvä treeni molemmilta kaikenkaikkiaan. Nyt alkaa varmistua Darran ilmoittaminen ihan oikeasti kisoihin lähiaikoina. Paikallaoloa täytyy vielä treenata paljon erilaisissa häiriötekijöissä. Nyt on vain huono treenata paikallaoloja, kun on pakkaskelejä.

Sitten lähdettiin Minnin kanssa jaamankankaalle ja kierrettiin semmoinen 1,5h lenkki. Välillä sai vauhtikolmikkoa hieman toppuutella, kun huimat veti menemään molossipainia ja polku oli osittain ihan jäinen.

Ei kommentteja: