sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Ryhmätreeniä

Tänään kotia töistä, äkkiä koirat ja treenikamppeet kyytiin ja tokoilemaan rantakylään ryhmätreeniin. Koirakkoja oli paikalla meidän lisäksi 5-6. Turbolla ei ollut nyt ihan yhtä hyvää virettä tekemisissä, kuin eilen. Tietäähän sen, ettei näiden kanssa kannattaisi kahta treenipäivää peräkkäin tehdä.

Turbo
Ruutu. Ruutuun lähetystä noin 8:sta metristä pari kertaa ja koska eteni hyvin ja suoraan, kokeilin ruutuun pysäytystä. Lähetin ruutuun ihan parin metrin päästä ruutua ja käsky "seiso". En kerennyt reagoida tarpeeksi nopeasti ja käsky tuli liian myöhään, jolloin äijä oli jo tepastellut pois ruudusta. Uusi yritys ja nyt otti pari askelta seis-käskyn jälkeen, mutta oli jo osittain ruudun ulkopuolella.. Kolmannella kerralla pysähtyi ennen ruudun etumerkkejä eli oli kokonaan ruudussa. Siitä isot bileet pystyyn = makkaraa ja rättileikkiä. Ruutuun pysäytyksessä oli ruudussa edelleen se kansi + palkka. Kuinka pääsen eroon makupalan etsimisestä sitten myöhemmin. Nyt söi palkan ja kun kääntyi ympäri tuli seis-käsky. Varmasti tulee ongelmia, kunhan otan palkan pois ruudusta ja alkaa etsimään palkkaa.
Luoksetulo. Tänään puuttui vauhtia. Ensimmäinen oli tarkoitus ottaa läpijuoksuna ja turbo lähti tulemaan ravilla luokse ja kiihdytti vauhtia vasta, kun lähdin juoksemaan pois päin. Otettiin pari kolme läpijuoksua ja sitten yksi pysäytys, joka taisi olla hyvä.
Kaukoja. Takapalkalla maahan-seiso-maahan. Paljon toistoja ja vapautus palkalle tuli vain oikeasta maahansiirtymisestä. Enemmän tuli kyllä niitä hyviä, kuin huonoja. Istu-seiso toimi hienosti ja maahan-istu. Jankattiin vielä naksun kanssa illalla myöhemmin kotona seiso-maahan vaihtoja. Oltaisko tehty joku kymmenen vaihtoa yhteensä ja kaikki meni oikein! Seisoin itse noin metrin päässä. Jes!

Darra
Seuraaminen. Iippa oli lentoon lähdössä, kun huomasi miten paljon koira- ja ihmiskavereita paikalla oli ja pää pyöri kuin mikäkin väkkärä. Otettiin aluksi yhden askeleen seuraamista, jolloin alkoi kontakti löytymään ja keskittymään töihin. Muutama käännös, jotka ok ja täyskäännöksessäkin oli tarpeeksi näpäkkyyttä. Sivuaskeleet oikealle tosi hyvät.
Luoksetulo. Ensin läpijuoksu, joka hyvällä vauhdilla. Sitten pysäytys, joka hyvä. Oisko sitten ollut taas läpijuoksu? Hitsit, kun ei enää muista tarkkaan treenikuvioita.. Välissä otettiin muuta ja ihan loppuun tehtiin vielä läpijuoksu ja pysäytys, jotka molemmat toimi.
Paikallaolo. Darran lisäksi neljä muuta koiraa ja Saija toimi liikkurina. Kun sanoin "valmis" meni Darra maahan. Pyysin sivulle ja valmis-sanasta taas tippui maahan. Kolmannella kerralla jo onnistui. Mitenniin muka ennakoi liikettä?? Käytän valmis-sanaa melkein aina joka liikkeen alussa ja nyt varmaan tajusi muista koirista, mikä liike seuraavana. Paikallaolossa ei muuten mitään ongelmia. Oli kuulema ketsellut siihen suuntaan mihin katosin. Hieman oli asentoaan korjannut lonkalta toiselle. Häiriötä tuli paikallaolon aikana, kun Saija seuruutti Jeriä paikallaolijoiden edessä. Paikallaoloa tuli yhteensä noin reilu kaksi minuuttia ja kerran palkkasin välillä. Lopussa Darran molemmilta puolilta kävivät hakemassa koirat pois ja sitten kävin vasta Darran vapauttamassa ja palkkaamassa. Illalla ruokaaikaan vielä lyhyt paikallaolo toisessa huoneessa, kun laittelin ruokia kuppeihin.
Liikkeestä seisominen. Huippu! Säikähdin ensin, että meni istumaan, kun pysähtyi niin nopeasti.
Kaukot. Pelkkä maasta istumaan nousu, josta heti palkka.

Ei kommentteja: