sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Kuumeilua ja yöllisiä treenisuunnitelmia

Olen maannut nyt kolme päivää kuumeessa kotona ja eilen oli ensimmäinen kuumeeton päivä ja nyt ensimmäinen kuumeeton yö. Aiempina öinä ei saanut nukuttua, kun kuume huiteli öisin siellä 39 asteen paikkoilla.. Päivällä sain nukuttua, mutta pätkissä. Jospa tästä parantua alkaisi. Joutaisi nyt makoileman neljän seinän sisällä ollenkaan. Koiratkin alkaa kaivata jotain tekemistä. Harri niitä on pikkulenkeillä pyöräyttänyt ja omalla pihallaan saavat juosta ja telmiä vapaasti, mutta eihän se korvaa kunnon metsälenkkiä ja treeniä. Tänään Turbo toi tietsikalla istuessani lempilelunsa teurastetun pehmolampaan (lelusta jäljellä nahat Darran suolistuksen jälkeen) ja taisteltiin hetki lelusta. Välistä sain pari kertaa ryövättyä lelun ja teetin maahanmenon ja istumisen, jotka oli huippunopeat.

Tässä oon nyt tänä yönä tehnyt meidän pk-seuran viime vuoden toimintakertomusta ja kasannut toimintasuunnitelmaa ensi vuodelle. Toimin viime vuonna Josepan eli Joensuun Seudun Palveluskoirayhdistyksen sihteerinä ja näyttää vähän "pahalle", että jatkan myös tälle vuodelle.. Jep, no seuraava vuosi on varmasti jo paaaljon helpompi ja ainakin muistan ajoissa hoitaa ne asian, jotka on unohtunut viime vuotena. Ihan hauskaakin tämä sihteerikkönä toimiminen on välillä. Oikean rotuista koiraahan mulla ei vielä ole, mutta se asia korjaantuu sitten myöhemmin. Olkoot nyt vielä nuo wannabe-pk bullmastiffit :P

Suunnittelin tulevia treenikuvioita..
Ruutua taidan alkaa opettamaan ihan uudella tavalla, kun sain kaverilta vinkkiä eri opetustavasta. Elikkäs ensin mennään yhdessä ruutuun Turbon kanssa ja taputan ruudussa maata oikeassa kohdassa ja toistan ruutu-sanaa ja palkitsen. Seuraavaksi jätän Turbon noin metrin päähän ruudusta ja menen itse ruudun toiselle puolelle, taputan ruudun oikeaa kohtaa ja kutsun Turbon ruutuun. Oikeasta paikasta naksautus. Näitä toistoja paljon. Pikkuhiljaa jossain vaiheessa sitten palaan koiran viereen, josta lähetän viereltä ruutuun jne.. Ei tuo makupala ruudussa saata kovin pitkälle viedä, mitä ollaan tähän asti tehty. Pitäisihän sitä tietty alkaa Darrallekkin jotain vaikeampia kuvioita tekemään ja mm. ruutuun tutustuttaa. Se on hyvä ensin kokeilla Turbon kanssa mikä ehkä toimisi ja sitten vasta opettaa likalle.

Tunnarista on muodostunut itselleni epämiellyttävä liike. Eipä kyllä olla sitten viime syksyn sitä juurikaan tehty. Silloinkin Turbo etsi omaa kapulaa ruohikosta, välillä tosi vaikeasti piilotettuakin, jolloin joutui varmasti nenäänsä käyttämään. Kerran kokeilin laittaa maahan vieraita hajustamattomia kapuloita 3kpl kasaan ja kasan viereen lähelle oman. Kuten arvata saattaa eihän siitä mitään tullut. Turbo nosteli melkeimpä kaikkia kapuloita ja jätin sen harjoituksen siihen. Tehtiin vielä muutama oman etsintä ennen lumien tuloa, mutta sittenpä se tunnari jäi.
Nyt ajattelin ensin antaa etsiä pelkkää omaa sieltä täältä ulkona ja sisällä ja sitten jossain vaiheessa ottaa vieraat kapulat mukaan, mutta tälläkertaa niitä onkin se iso kasa (20-30kpl) kasassa ja oma reilusti kasasta erillään. Siitä vähitellen lähteä piilottelemaan omaa eripuolille kasaa ja siitä pikkupikkuhiljaa lähteä kasaa hajottamaan, yms.. Jos alkaisi sitten vasta puuttua siihen tunnarikapulan oikea-oppiseen tuomiseen pureskelematta..

Muut voittajaliikkeet alkaa olla jotenkin hallinnassa. Paljon on vielä tekemistä, mutta teen vielä pienen taso kertauksen ennen kun yritän alkaa nukkumaan.

Seuraaminen. Eniten löytyy parannettavaa perusasennoissa, jotka vaikuttaakin sitten kaikessa. Itse seuraaminen on ok. Mukavan tiivistä ja kontakti melko kiva. Askelsiirtymät vasemmalle toimii, samoin peruutus ihan hyvällä mallilla. Oikealle askelsiirtymiä treenattava ja parin askeen eteenpäin kävelyä.
Luoksetulo. Käsimerkki seisomaan pysäytyksessä, suullinen maahanmenossa. Maahanmeno toimii yllättävän hyvin. Nyt keskittyy vain seisomaan pysäytykseen ja yrittää tasapainoilla sopivassa määrässä läpijuoksuja ja pysäytyksiä, ettei ala vauhti kärsimään tai pysäytykset venymään.
Hyppynouto. Aika valmis liike. Turbokin tuntuu tykkäävän liikkeestä. Nyt vain vaikeuttaa heittämällä kapulan ihan vinoon esteeseen nähden ja tehdä vierailla erilaisilla kapuloilla, yms..
Kaukkarit. Istu-maahan, maahan-istu toimii. Maasta seisomaan nousee tosi hyvin hissillä. Seisomasta maahan osaa tehdä hissillä, mutta täytyy tehdä tätä paljon ihan läheltä ja joku este etutassujen edessä apuna ollen. Istumasta seisomaan siirtää etujalkoja eteenpäin ja seisomasta istumaan siirtää etujalkoja taaksepäin. Näihin siirtymiin ei olla vielä hirveästi paneuduttu ja kokeessa vaadittava välimatka 10m onkin ihan asia erikseen..
Liikkeestä istuminen. Perus-liikkeestä-istu-Turboa.. Nopeutta täytyy liikkeeseen saada, muuten hyvä.
Paikallaolo. Paljon treeniä ja kaikenlaista häiriötä. Ja aina muistettava palkata herkkurasialla suorituksen päätyttyä.
Metallinouto. Turbo (ja Darra) on noutanut metskua tasan 4 kertaa. Viime kesänä pari kertaa metskun ostettuani ja nyt talvella nouti pari kertaa lainakapulaa, jossa teippiä suu-osan ympärillä, ettei kieli jää metalliin kiinni. Tässä ei pitäisi olla mitään ongelmia.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

kato mitä sain tehtyy!!!! käyttöä pitää viel opetella =)