keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Tokoa eiliseltä ja tältä päivältä

Tänään käytiin Typyn ja Faldon kanssa tottistelemassa raviradalla.
Darra
Ensin otettiin paikallaolo Darralle ja Typylle.
Ohjaajat oli piilossa sellaisen pienen huoltomökin takana. Paikallaolon alussa Darra ei ennakoinut "valmis" sanaan, kun olin varautunut siihen, mutta Satun käskiessä Typyn maahan meni myös Darra. Otettiin alusta uudelleen ja nyt ei ennakoinut maahanmenoa. Paikallaoloa yhteensä noin pari minuuttia. Kerran palkkaus välissä. Lopussa Satu haki ensin Typyn paikallaolosta, jonka jälkeen kävin vasta Darran. Hyvin meni.

Luoksetulo. Ensin läpijuoksu, sitten pysäytys ja läpijuoksu. Pysäytyksessä eteni korkeintaan oman mittansa.
Seuraaminen. Tehtiin vain sivuaskeleet, pari askelta eteen ja taakse. Kaikki toimi hyvin ja perusasento pysyi hienosti suorana.
Turbo
Ruutu-sähläystä. Monta toistoa siten, että ruudussa ei ollut valmiina yhtään mitään. Minä hölmö lähetin ensin liian kaukaa jolloin pysäytys tuli melko lähelle ruudun etumerkkejä. Lähempää lähetys toimi paljon paremmin. Naksautus oikeasta paikasta ja kävelin ruutuun antamaan palkan.
Luoksetulo. Muutamia läpijuoksuja ja pysäytyksiä. Pysäytyksissä apuna kokonainen lihapulla, jonka heitin ekan käsimerkin yhteydessä. Ensin Turbo ei tajunnut, kun palkka lensikin heti, vaan jäi odottamaan toista käsimerkkiä. Mutta jokainen pysäytys oli äly hyvä, josta olen huipputyytyväinen!
Darra
Nouto. Loppuun 3 noutoa ja heittolinjalla häiriönä ruutu toisella puolella ja Satu toisella. Tarkoitus oli että Darra katsoisi varmasti minne on kapulaa palauttamassa. Joka kerta lähtö noutoon oli tosi räjähtävä ja poimi varmalla otteella kapulan suuhun. Palautus kahdella ekalla kerralla hieman hitaasti, kylläkin laukalla. Kolmannella kerralla lähdin takaperin juoksemaan kapulaa palauttaessa, jolloin saatiin vauhtia lissää. Ja häiriöistä Darra ei välittänyt. Paulautukset oli melko suoria. Istuu suoraan edessä, mutta pää ojentuu enemmän vasemmalle päin. Pientä hienosäätöä..
Kotona ennen ruokaa molemmille kaukkareita. Turbolle ma-se-ma vaihtoja monta toistoa ja kahdesti jouduin korjaamaan maahanmeno paikkaa taaemmaksi. Oisko ollut ma-se vaihtoja yhteensä joku 15 ja niistä kaksi väärin. Ihan hyvä onnistumisprosentti :)
Darralle avoimen kaukkareita, joissa ei korjattavaa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Eilen käytiin tuossa läheisen koulun pihassa pienet iltatreenit ottamassa ennen iltalenkkiä. Kello oli silloin jotain kymmenen illalla ja häiriötä tietysti nolla.

Turbo
Seuraaminen. Alussa edisti ja vinotti, joten piti muistutella oikeaa seuruupaikkaa. Tehtiin yhden askeleen seuruuta ja naksaus suorasta perusasennosta. Alkoi se perusasento korjautumaan muutamalla toistolla. Sivuaskeleet oikealle meinasi taas jäädä vinoksi ja tätä jankattiin jonkin aikaa, kunnes alkoi kerralla tulla suoraan. Naksaus suorasta asennosta. Peruutus ja vasemmalle sivuaskeleet ihan jees.

Ruutu. Tein etukäteen ruudun valmiiksi, niin ettei Turbo nähnyt rakentamista ja lähetin ensin noin kymmenestä metristä. Ruudussa keskellä lähellä takamerkkejä alusta + palkka. Kysyin Turbolta "missä ruutu?" ja heti haki hyvin katseellaan ruudun suuntaa. Lähetys, joka oli tosi hyvä. Sitten mentiin ihan lähelle ruutua ja kävin viemässä makkaranpalan ruutuun ilman alustaa. Lähetys ja heti seis-käsky, kun oli syönyt palkan. Paikka vaihteli ruudussa, mihin Turbo pysähtyi välillä keskelle, välillä ruudun takaosaan, mutta aina kuitenkin ruudun sisälle. Muutaman kerran kävin korjaamassa paikkaa paremmaksi. Tätä tehtiin jonkin aikaa ja sitten en vienytkään palkkaa ollenkaan ruutuun. Lähetys ja Turbo meni hyvin ruudun sisälle, jäi haistelemaan maata ja pysähtyi vasta etumerkkien väliin. Kävin korjaamassa paikan ja uusi lähetys, joka meni paremmin. Haisteli maata, mutta pysähtyi kuitenkin hyvin melko keskelle ruutua :) Tätä tehtiin monta toistoa ja loppuun saatiinkin muutama tosi hyvä ja nopea pysähdys, josta sitten bileet.

Paikallaolo. Häiriötä nolla.. Menin auton taakse piiloon ja paikallaoloa oli noin kaksi minuuttia ja puolessa välin kävin palkkaamassa. Pysyi sfinksi-asennossa.

Darra.
Luoksetulo. Aloitettiin läpijuoksulla. Ei ennakointia. Toisella pysäytys, ok. Tehtiin aika monta luoksetuloa ja välillä pysäytys ja välillä läpijuoksuja. Pysäytykset toimi hyvin ja väliin tuli tosi näpäköitä pysäytyksiä. Heitin aina kokonaisen lihapullan käsimerkin yhteydessä, mutta ei tuo likka huomaa, kun iso lihapulla lentää pään yli.. No, kävelin sitten aina palkkaamaan. Muuten olen tyytyväinen luoksarin etenemiseen.

Liikkeestä maahanmeno. Valmistelevalla osuudella heti edisti, joten otettiin liike alusta ja nyt pysyi seuruupaikka hyvänä. Maahanmeno loistava, josta heti palkka ja vapautus suoraan maasta.

Liikkeestä seisominen. Täydellinen :) Ihanaa, kun tämä liike saatiin taas toimivaksi. Heti pysähtymisestä suora palkka ja vapautus.

Seuraaminen. Pientä edistystä paikoitellen, mutta muuten teki hyvää seuruuta ja käännökset vasemmalle ja oikealle hyvät, sekä täyskäännökset 2kpl myös onnistui hyvin. Sivuaskeleet oikealle ja vasemmalle ok. Peruutus ok.

Paikallaolo. Pieni häiriö saatiin pyöräilijästä, joka ajoi Darran takana kävelytiellä ohi. Darralle otin yhteensä noin 2,5min paikallaoloa ja pari kertaa kävin palkkaamassa puolessa välin ja lopussa, jolloin menin vielä hetkeksi piiloon ja sitten vapautus.

Kaukokäskyt. Turbolle vielä lopuksi kaukkareita. Esteenpalanen aluksi apuna edessä. Teki hyvät vaihdot. Tässä on tosi hyvin apuna tuo naksu, kun saa merkattua heti oikein tekemisestä. Esteen kanssa se-ma-se vaihdot toimi. Vaihtelin omaa etäisyyttä 2-4m. Otin sitten esteen pois ja tehtiin vielä ilman sitä vaihtoja. Välimatkaa noin 1,5m maasta seisomaan toimi hyvin joka kerta, mutta pari kertaa teki seisomasta maahanmenon väärin, jolloin eteni ja kävin viemässä takasin ja uudelleen liike alusta. Ihan loppuun kaukot siankorva takapalkkana ja johan tuli täsmälliset ja nopeat vaihdot. Turbo autoon palkkaa syömään ja Darralle vielä avoimen kaukkarit. Ensin pelkkä maasta istumaan nousu ja välimatkaa joku 15m. Sitten ma-is-ma-is vaihdot välimatkaa n.10m. Toimi hyvin.

Ei kommentteja: