keskiviikko 8. lokakuuta 2008

tokotreeniä

Tänään käytiin tokoilemassa Päivin ja Reko-nahkacollien, Hilkan ja Kiri-aussien ja Katja ja Töpö-ranskiksen voimin. Ensin otettiin paikallaolo Rekon, Kirin ja Turbon kanssa n. 2,5min. Mie ja Päivi mentiin piiloon auton taakse, josta kuikuiltiin välillä koiria. Hyvin pysyi Turbo, mutta oli jossain vaiheessa ottanut lonkka-asennon. Sitten vuorotellen joka koiralle omat treenit, jolloin yksi pystyi toimimaan liikkurina ja toiset sanelemaan virheitä ;) Turbolle ensin avoimen luokan luoksetuloa. Ensimmäinen pysäytys olisi saanut olla nopeampi. Eteni yli oman mittansa. Toinen luoksetulo paljon parempi ja palkkasin heti lihapullalla taakse. Kolmannen luoksetulon otin kokonaisena liikkeenä ja oli aikas hyvä :) sitten Turbolle seuraamista ja Hilkka katsoi taakapäin milloin Turbo istuu suorassa, kun otin yhden askeleen seuruuta. Upi on sen verran iso, etten itse oikein hahmota milloin istuu suorassa. Aina, kun Hilkka sanoi asennon olevan suora, näytti se minusta vinolta ylhäältä katsottuna. Ei auta, kuin toistoja, että oppii ITSE katsomaan milloin asento on suora. Liikkeestä maahanmeno oli tosi hyvä ja kuulema meni suoraan maahan, eikä istumisen kautta. Liikkeestä seisomisessa otti 1,5 askelta, muuten ok. Toisen kerran pysähtyi hyvin. Avoimen hypyssä Turbo hyppäsi ja istui käskystä esteen taakse, mutta hyppäsi omine lupineen takasin. Toinen hyppy ja palkkasin heti istumisesta. Kolmas hyppy meni jo ok.

Darralle otin ensin henkilöryhmää. Seuruutin ensin pienen matkan ja sitten mentiin pyörimään henkilöryhmään. Kivasti piti kontaktin, eikä yrittänyt haistella ketään. Vasemmalle käännökset oli todella hankalia, kun edisti niin paljon. Otin hlöryhmän kytkettynä ja vapaana seuraten.
Avoimen luoksetuloa kokeilin niin, että kutsuin Darraa "tule" ja vähän matkaa edettyään heilautin kättä alakautta ja sanoin seis..likka pysähtyi kuin seinään. Toinen pysäytys ja nyt jo ennakoi! Hitsi, kun tuo on niin nopea oppimaan :) Katsoo nyt kumman pysäytyksen merkin otan, suullisen vain käsimerkin ja miten lähdetään tuota liikettä rakentamaan. Lopuksi oikea luoksetulo "tänne"- käskyllä ja se toimi edelleen hyvin.
Liikkeestä maahanmeno tyypillistä Darraa. Nopea, eikä liikkunut, kun kävelin ohi ja palasin sivulle. Liikkeestä seisominen myös tosi hyvä. Kiersin takaa sivulle, eikä liikkunut :) Liikkeestä istumista myös treenattiin. Otin pienen paikallaan askelluksen "istu"-käskyn antaessa. Miten ihmeessä saan kaikki jäävät liikkeet varmoiksi tuolle ipanalle?! Seisomaan jäännissä "top", joka tulee melko korkealta, "maahan" maahanmenossa ja käsky tosi matalalta.."istu" on istumaan jäännissä ja pitää vaan muistaa sanoa mahdollisimman neutraalilla äänellä, ettei sekoita seisomiseen..
Avoimen kaukkarit sujui Darralla loistavasti! Kävin palkkaamassa aina istumaan noususta.
Seuraavaksi noutoja ja likalla oli kauhea vauhti kapulan noudossa, jolloin sähläsi pitkään kapulan saamisessa suuhun. Palautus vauhdikas, mutta hieman vinoon tuli istumaan, josta itse korjasi. Toinen nouto hieman parempi. Avoimen hyppyä harjoiteltiin nyt ekaa kertaa. Hypyn jälkeen jää heti esteen taakse.. Kokeiltiin namipalakippoa esteen taakse, jos sillä saisi etäisyyttä esteeseen.

Lopuksi Turbolle vielä noutoja. Ekassa kapulan noudossa sähläsi kapulan kanssa ja kapula pomppi turbon jaloissa. Tuonti ja luovutus hyvät suoraan sivulle. Toinen nouto ja nyt oli kapulan haku parempi. Avoimen luokan kaukkareita otettiin kisa etäisyydellä ja sujui ok. Voittajan kaukokäskyjä treenasin lähellä seisoen maahan-seiso-maahan ja maahan-istu-seiso-istu. Ei liikkunut juuri eteen, eikä taaksepäin :)

2 kommenttia:

Sini Backholm kirjoitti...

Te ootte kyllä mahtavia, miten sulla riittää aika kaikkeen, oon ymmärtänyt tekstien perusteella että sullakin on vuorotyö?? Käyn täällä kurkkimassa tasaisesti, saako lisätä teidät mun blogilistalle?

Sini, Remu ja Capo

Jenna kirjoitti...

Kiitoksia! Juu vuorotyötä teen ja vapaa-ajan ongelmia ei ole ;) Toisaalta vuorotyössä se hyvä puoli, että pääsee treenaamaan mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Tottakai saat lisätä meidän blogin sun listalle. Linkitän myös teidät tuonne meidän blogilistalle. Miekin käyn kurkkimassa tasaisesti teidän blogia, kun mukava seurata Turbon veljenpoikien elämää :)