torstai 16. lokakuuta 2008

Tokoa ja hirvenluita

Tänään oli aamupäivästä tottistreenit linnunlahden koulutuskentällä Typyn ja Faldon kanssa. Kerkesin ennen Satun tuloa testata pelastuskoiraraunioilta tuotuja ketteryys esteitä Turbolle ja Darralle. Pari siltaa toinen n.4-5m pitkä, jossa astinlautojen välissä raot ja toinen huojuva silta, jonka molemmissa päissä tynnyrit laudan alla. (Kai noilla esteillä on jotkut nimetkin??) Turbo ei ensin uskaltanut edetä kummallakaan sillalla ja siirsin tassuja aina askeleen eteenpäin ja houkuttelin lihapullalla. Lopulta, kun oltiin päästy sillan loppuun alkoi kunnon lihapullabileet, josta äijä innostui hirveästi ja uudelleen sillalle mentäessä käveli itse hienosti sen läpi. Tuo "huojuva silta" oli pahempi Upin mielestä ja pitkään sain maanitella, että nousee koko sillan päälle. Puolessavälin Upille iski tutinakohtaus ja koko silta tutisi mukana. Otin kiinni Turbosta haliotteella ja rauhoittelin, jolloin tutina lakkasi ja käveltiin silta loppuun. Olin ihan varma, ettei enää edes nouse sillalle, mutta äijäpä yllätti ja ylitti sillan, eikä ollut mitään ongelmaa.

Darralle ei tuottanut huojuva silta ongelmia, mutta toisessa sillassa ensin eteni niin vauhdilla, että tippui välillä puoliksi pois ja jalat lipesi milloin mihin väliin.. Toppuuttelin parhaani mukaan vauhtia ja ohjasin jalkoja oikeille paikoille. Toinen kerta sujui jo hienosti.

Turbon kanssa kokeiltiin metristä pystyestettä ja äijä hyppäsi yli kuin tyhjää vain! Eikä edes hipaissut esteeseen. Pari kertaa hypättiin ja aina pääsi ongelmitta yli. Ei todellakaan tulla hyppimään tuon korkuista estettä kuin harvakseltaan, mutta kiva oli kokeilla, että yli päästään. Pekokisoissa taitaa olla kuitenkin tuo metrin este..

Darralle paikallaolo samalla, kun Satu otti Faldolle tottista. Seisoin n. 25 askeleen päässä sivuttain Darraa kohti n.10min ja hienosti makasi rauhallisena, eikä edes ottanut lonkka-asentoa :) Seuraavaksi Darralle BH-kaavion jäävät ja luoksetulo. Liikkeestä istuminen ensi kertaa kokonaisena liikkeenä ja oli kuulema tosi hyvä, kun Satu tarkasti vierestä. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo myös tosi hienot, lukuunottamatta hieman vinoa eteenistumista. Avoimen hypyssä hyppäsi hyvin ja istui käskyn saadessaan, mutta pari kertaa piti toistaa hyppy käsky takasin tullessa. Avoimen kaukokäskyt, joissa ei ollut mitään parantamista :) Pari noutoa, jotka lukuunottamatta hieman vinoa eteenistumista loistavat. Lähti niin kovaa kapulalle, että ruohotupsut lenteli alkurevittelyssä ilmaan, sieppasi hienosti ja varmasti kapulan suuhun ja palautus myös todella vauhdikas. Luoksetulon pysäytyksessä olen käyttänyt samaa käsimerkkiä, kuin Turbolle ja likka pysähtyy kuin seinään! Darra ennakoi pysäytyskäskyä ja täytyykin muistaa nyt ottaa pysäytyksiä vain kerran kymmenestä luoksetulosta.

Turbolle kaukoja maahan-seiso-maahan ja seisomasta maahanmenossa eteni hieman. En nyt käyttänyt takapalkkaa. Täytyy nyt jankata pitkään kaukkareita takapalkan avulla, että varmasti menee oikea liikerata luihin ja ytimiin. Nouto ok, paitsi sivulle tullessa istui vinoon. Toisessa noudossa loppu meni jo paremmin. Luoksetulon pysäytykset eivät olleet ihan niin napakoita, kuin olisin halunnut. Alkoi selvästi väsyä pitkästä treenistä.

Ihan lopuksi otettiin Turbolle hupina piilonkiertoja. Satu oli piilon takana ja lähetin Turbon kiertämään, josta kutsuin luokse. Viimeisenä kahden piilon kierto niin, että ensimmäinen oli tyhjä ja toisessa piilossa Satu. Ei ensin meinannut kiertää tyhjää piiloa, kun vasta lähempää lähettäessä. Turbo tuntui tykkäävän tästä leikistä, kun sai juosta kunnolla ja kovaa :) Tästä voisi tehdä alkulämmittelyn ennen treenejä.

Treenin jälkeen ajelin työkaverin luo, joka oli varannut meille hirvenluita ja lihoja :) Sitten noin tunnin pyörälenkki suurinosa ajasta vapaana juosten ja illalla olikin "teurastajaiset" autotallissa, kun yritettiin Harrin kanssa paloitella hirven luita pienemmiksi. Sain metalli/kuvioisahan työkaverilta lainaan, mutta sillä jurruuttaessa olisi mennyt ikä ja terveys. Niimpä pilkottiin luut rälläkällä ;) Hyi hitto, mikä kalman käry oli sen jälkeen autotallissa..

Ei kommentteja: