tiistai 7. lokakuuta 2008

Tokoa ja pyörälenkkiä

Tänään otettiin pientä tokoa etupihalla. Darralle on nykyään tullut taisteluhalua ja ostinkin sille pienen patukan, jonka kanssa leikittiin ennen treeniä. Kivasti likka taisteli, saalisti ja juoksi patukan perässä. Darralle ensin seuraamista ja harjoiteltiin juoksusta siirtymistä hitaaseen kävelyyn, että seuraamispaikka pysyisi kokoajan, eikä nopeuden muuttuessa edistäisi. Liikkeestä istumista harjoiteltiin. Hyvin likka tajusi jäädä istumaan. Kerran tarjosi seisomaan jääntiä, mutta muuten meni ihan kivasti. Liikkeestä maahanmeno, josta luoksetulo olivat loistavat ja tuli jopa suoraan eteen istumaan. Avoimen luokan kaukokäskyt alkaa myös sujumaan. Ollaan harjoiteltu useampana päivänä maasta istumaan nousua joka kerta ruoka-aikaan ja nyt alkaa tuottaa tulosta. Välimatkaa oli n. 5-6 askelta ja joka kerta nousi hyvin istumaan :) Noutoa pari kertaa ja hyvin haki hirveällä vauhdilla, sieppasi vauhdista kapulan suuhun ja toi hyvin eteen. Piti jopa melko varmalla otteella kapulasta kiinni. Hieman piti korjata suoraksi eteenistumista, mutta muuten loistava! Leikittiin välillä patukalla palkaksi liikkeitten välissä ja likka oli innoissaan.

Turbon kanssa jankattiin yhden askeleen seuruuta, paikallaan käännöksiä oikeaan ja vasempaan. Oikealle paikallaan käännös sujui paremmin, kuin vasemmalle. Vasempaan käännyttäessä jäi istumaan aivan vinoon ja tosi monta toistoa piti tehdä, ennenkun tajusi siirtää takamustaan itse käännöksessä mukana.
Avoimen luoksetulon pysäytyksiä. Tää alkaa olla tosi hyvä liike. Ensin palkkasin pysäytyksen suoraan taakse heittämällä lihapullan ja toisen luoksetulon otin kokonaisena liikkeenä. Hyvin pysähtyi ja "sivulle"- käskyllä tuli laukalla luokse ja kiersi sivulle. Noutoa pari kertaa. Kapulaa palauttaessa sanoin sivulle, josta kapulan luovutus. Toinen nouto ja nyt kiersi itse sivulle :) Tää toimii paljon paremmin, kuin että luovuttaisi kapulan edestä, jolloin saattaa istua vinoon.

Treenin jälkeen käytiin vielä n. tunnin pyörälenkki. Tuossa meidän lähellä metsässä on n. 1km pitkä ravihevosten hiittirata, jossa on hyvä "hiitata" koiriakin. Hiittiradalle kajastaa läheiseltä maantieltä katuvalot, jolloin ei ihan sokkona tarvitse mennä.

------------------------------------------------

Vitsit, kun kätevää.. Nyt vasta tajusin siirtää tuon Darran 27.9 Pieksämäen kokeen youtubeen, josta sain linkitettyä sitten tänne blogiin :) Huomaa, että aikataulua piti saada kokeessa kiinni kurottua ja tuomarilla taisi olla kiire junaan..ei paljon väliarvosteluja tuomari sanaillut ;)

Ei kommentteja: