sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Pekotreenit

Tänään oltiin ensimmäisissä pekotreeneissä Onttolan pelastuskoira raunioilla. On ollut mietinnässä perustaa meidän pk-seuralle oma pekoryhmä ja nyt oli sitten vihdoin ekat treenit.
Tehtiin etsinnät molemmille koirille partioimalla alue ja molemmilla kaksi maalimiestä. Toinen maalimies sellaisen vajan sisällä ja toinen muovisen kaaren alla. Otin uuden etsimiskäskyn "ukko" käyttöön, jos auttaisi koiria erottamaan milloin ollaan pk-haussa ja milloin pelastushaussa. Pk-haussa edetään suoraan pistolle, kun taas pelastushaussa etsitään laajemmalta alueelta. Turbo etsi tosi hyvin ja laajalta alueelta. Vajan luona piti tuumia hetken ja kiertää vajaa ympäri ennenkun hokasi, mistä sinne sisään pääse. Toinen ukko löytyi myös pienen etsimisen jälkeen. Äijä oli ihan innoissaan, kun on ollut pari viikkoa tauolla hausta antibioottikuurin takia.
Darralla oli ukot samoissa paikoissa. Ensimmäistä ukkoa etsittiin jonkin aikaa. Hyvin likka irtosi, mutta annoin välillä uuden etsimiskäskyn, kun tuntui olevan hieman ihmeissään, kun perässä käveli minun lisäksi muita ihmisiä, joita piti käydä aina välillä moikkaamassa. Oikeissa kisoissakin on kuulema noita "häiriöihmisiä". Darra ei ensin millään meinannut löytää tietä vajan sisälle, mutta lopulta löysi ja hienosti toi rullan. Toista ukkoa etsittiin myös jonkin aikaa, mutta kyllä se sieltä lopulta löytyi :)

Vitsit, kun innostuin nyt kovasti tuosta pekotouhusta :) Koiratkin olivat innoissaan, että saivat etsiä aivan itsenäisesti, eikä emäntä määrännyt erikseen suuntia mihin mennä.

Ei kommentteja: