sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Raunioilla

Rauniotreenit pelastuskoiraradalla. Ensin avattiin nenää roskistreenin avulla eli kolme roskista vierekkäin maassa, joista yhdessä ihminen sisällä. Turbo ilmaisi hieman epäselvästi oikean roskiksen ja annoin sen tehdä kunnolla töitä, että varmasti tuli oikea roskis ilmaistua. Darralla meni alku säheltäessä, mutta sitten keskittyi ja ilmaisi oikean roskiksen.
Sitten itse etsintään..Darralle kolme ukkoa niin, että en tiennyt etukäteen piiloja. Näin tulisi ainakin käytyä koko alue varmasti läpi enkä johdattaisi tietämilleni piiloille. Ajattelin etukäteen, että kun lähetän likan etsimään sinkoaa se heti näkymättömiin, mutta toisin kävi. Darra etsi alue kerrallaan ja ukot nousivat hienosti yksi kerrallaan. Raunioalue on vaikea kulkuinen kaiken maailman esteineen, joten Darrakin joutui etenemään maltillisesti. Rullan haut ja tuonnin olivat hyvät.

Turbolle myös kolme ukkoa ja yhden piilon tiesin etukäteen, koska halusin Turbolle ukon sellaiseen betoniputken päähän, joka menee maan alla. Turbo teki myös hienosti töitä ja etsi tarkasti alue karralla ja kaikki ukot löytyivät hienosti. Yhden ukon löydön minä itse kämmäsin, kun alkoi olla jo hämärää ja Turbo oli pyörinyt jonkun aikaa yhdessä alueen kulmauksessa ja kutsuin jo sitä pois päin muualle etsimään. Äijä olikin jo tuomassa rullaa, mutta menikin hämilleen kutsusta ja lähtikin takaisin ukon luo ja maalimes palkkasi Turbon tultua takasin. Rullakin tippui jonnekkin, eikä sitä enää löytynyt hämärässä. Mitä taas opimme.. anna koiran tehdä rauhassa töitä ja näin jälkeenpäin mietittynä Turbo oli aiemmin saanut vainun, mutta en osannut lukea koiraa ja tyhmä kutsuin sen pois.

Kaiken kaikkiaan tosi onnistunut treeni molemmilta otuksilta!

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Siis te treenaatte monipuolisesti kaikkea, mie ihan kateellisena lueskelen ja häpeän omaa saamattomuutta :(
meillä oli pelastuskoiratreenit ja viime viikollakin valitsin itse ennemmin metsälenkin kuin ne treenit *häpeää* sun pitää jossain vaiheessa hommata oikea pk-rotuinen :)

Jenna kirjoitti...

Seuraava koira tuleekin olemaan pk-rotuinen, mutta aina siinä rinnalla tulee varmasti olemaan yksi bullmastiffikin ;) Tää peko-touhu aloitettiin ihan just. Pk-hakua ollaan treenattu pari kesää ja pk-haku jääkin nyt varmasti vähemmälle pekon myötä. Meillä taas ne oikeat lenkit meinaa jäädä vähemmälle, kun on melkein jokapäivä joku treeni.. *häpeää*

Riikka kirjoitti...

Eiköhän sun koirat saa "metsälenkkeilyä" ihan tarpeeksi noissa treeneissä :) Peko treenejä täälläkin olis tarjolla joka sunnuntai, jos ei olis niin saamaton ...
mitä pk-rotua olet miettinyt?

Jenna kirjoitti...

Belggareista malinois, tervueren tai sit sakemanni, aussie, riiseni.. Siinäpä noita vaihtoehtoja ;) Tässä on vielä aikaa miettiä useampi vuosi. Itse olen innostunut nyt hirveästi tuosta pekosta ja koiratkin käyvät intopinkeenä liivejä päälle pukiessa :) Suosittelen menemään pekotreeneihin, jos on tarjolla. Pekossahan voi tämänrotuisella kisatakin ;) En vain ole vielä keksinyt kuinka saan kannettua näitä 10m.. Turbo on hoikassa lihaksikkaassa kunnossa ja silti painaa n.54kg..Darra painaa n. 48kg. Punttiksella vissiin pitäs alkaa käydä, mutta missä välissä?!