lauantai 18. lokakuuta 2008

Eilisen pimeätreeneistä

Eilen oli pimeä etsinnät raunioradalla. Pääsi testaamaan tuliteriä valovälineitä :) Hankin pk-liiveihin sellaisen punaisen pyörävalon, joka näkyy kauas ja taskulamppu, joka osoittautui huonoksi ostokseksi, kun ei näyttänyt kuin pienen valopisteen.. No otsalampun avulla pystyi toimimaan oikein hyvin etsinnöissä. Darralle oli palkaksi maksalaatikkoa ja Turbolle lihapullan palasia. Saivat itse valita kumpi on enemmän mieleen palkkarasioita täyttäessäni ;) Turbolle kolme ukkoa suunnilleen alueen oikealle ja vasemmalle puolelle ja keskelle. Piilot saivat ukot itse valita, mutta suunnan tiesin etukäteen. Tämä oli meidän ensimmäinen pimeätreeni, joten hieman jännityksellä odotin, kuinka koirat toimivat. Ja omakin pimeäkammo saa tässä hyvin harjoitusta ;)
Turbo teki kokoajan hyvin töitä ja eteni alueella. Nyt tarkasti aluetta tarkemmin, kuin valosalla ja pystyin jopa ohjailemaan Turboa alueella huutelemalla täälläpäin-käskyä, jos lähti kovin kauas ja halusi sen etsivän tietyltä suunnalta. Kaikki ukot löytyivät, mutta viimeisellä ukolla rullaa takasin tuodessa oli rulla tippunut Turbon suusta ja äijä oli kääntynyt takasin maalimiehen luo, jolla ei ollut toista rullaa antaa..Mulla ei ole kuin enää 3 irtorullaa jälellä niistä kymmenestä, jotka ostin viimevuonna. Onneksi tein juuri tilauksen 9:lle uudelle irtorullalle ja kankaisille pelastuskoira-liiveille. Voi sitten antaa maalimiehelle kaksi rullaa mukaan. Turbo tuli pois ukon luota ja yksi löydetyistä maalimiehistä vei uuden rullan viimeiselle maalimiehelle, jolloin lähetin Turbon uudelleen etsimään ja nyt tuli rulla mulle perille asti. Rulla oli aivan kuolainen ja limainen, joten ei mikään ihme jos ei pysy kunnolla suussa. Turbo juoksi aika pitkään alueella ja joutui käyttämään nyt ihan oikeasti nenäänsä, eikä ollenkaan voinut turvautua näköön, jolloin treeni oli varmasti aika rankka. Kunto ei juuri loppunut, mutta läähättäessä kertyy kuolaa, joka liukastaa rullan.

Darra oli viimeinen, joka pääsi etsintöihin, jolloin se tuntui oikein keräävän painetta itselleen, kun näki, että muita tultiin hakemaan. Alueelle mennessä ei meinannut pysyä nahoissa ensinkään ja oli kuin räjähtäisi mikä hetki hyvänsä. Darralle myös kolme ukkoa, joista ensimmäinen piti ottaa ns. "näkölähdöllä" eli maalimiehellä oli otsalamppu ja Darra näki mihin päin ukko suunnilleen piiloutui, jolloin maalimies sammutti otsalampun. Otettiin "näkölähtö" ennen varsinaista etsintäaluetta. Tarkoitus oli varmistaa likalle, että ukkoja tänne tullaan etsimään ja kun kerta on ensimmäinen treeni pimeällä niin pieni "helpotus" tuohon alkuun. Darra kävi tarkistamassa huolimattomasti "näkölähtöukon" ja kun ei heti löytänyt juoksikin alueelle etsimään. Yritin kutsua pois, mutta likka oli lukinnut korvansa. Tottiskentällä Darra toimii hyvin ja on kuuliainen, mutta pk-liivit yllä ei sitten kuunnella yhtään varsinkaan treenin alussa. Kunhan saa enimmän energian purettua alkaa se sitten jo hieman kuuntelemaankin..Laitetaan osa nuoruuden innokkuuden piikkiin.. ekan ukon löydettyään oli rullan kanssa hieman ongelmia käsittelyssä, kun neiti oli niin intona löydöstään, että pudotti rullan ennenkun sain otettua sen pois. Pyysin nostamaan rullaa ja nostikin, mutta tiputti taas kun ojensin kättä rulla kohti..aargh! Taas uusi nosto ja nyt pysyi rulla suussa miun käteen saakkaa. Näyttö ukolle varsin vauhdikas ja Darra oli innoissaan kun sai maksalaatikkoa. Toisen ukon piilon tiesin etukäteen ja Darra kävikin piilolla, mutta koska vauhtia oli liikaa ei huomannut ukkoa vaan juoksi pari kertaa vierestä ennenkun hokasi, että siinähän se ukko on. Kolmatta ukkoa etsittiin tovi, mutta lopulta löytyi. Lopussa alkoi jopa kuunnella hieman käskyjäkin. Otetaan nyt joku päivä kentällä harjoitus jossa maalimiehet molemmilla puolilla kenttää ja itse kävelen ns. keskilinjalla. josta lähetän Darran ukon luo, jolta saa palkan ja yliheittona toisen puolen ukolle. Ensimmäinen ukko siirtyy eteenpäin ja taas lähetän yliheittona Darran toiselle puolelle. Tarkoitus olisi saada likka uskomaan, että kannattaa kuunnella ja noudattaa miun neuvoja ja käsimerkkejä, että ukko löytyisi nopeammin.

Ei kommentteja: