sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kivat tokotreenit kera uuden wubban!

Koirat saivat tänään päiväruokansa taas pienen treenin jälkeen. Jaoin molemmille ruoka-annokset 3:een osaan. Turbolle tein ensin pätkän seuraamista ennen kupille vapautusta. Vire oli tooosi korkealla ja paikoin jopa edisti. Sitten pari ruutuun menoa. Ekalla kerralla jäi seisomaan ruudun eteen, mutta korjasi itse oikealle paikalle. Toinen ruutu super! Darralle myös seuraamista ennen ekaa ruoka satsia ja sitten parit ruutuun lähetykset. Ensin jäi seisomaan ruudun eteen, mutta etsi sitten targetin ruudusta, jolle käskin ensin seisomaan ja sitten maahan. Toisella kerralla taas jäi ensin ruudun eteen seisomaan ja kutsuin Darran pois ja lähetin uudelleen jolloin meni suoraan ruutuun.

Illemmalla käytiin ottamassa "pienet" iltatokot läheisen ampumaradan parkkiksella. Paikalla olivat vain Eve ja Bono, sekä Piia ja Urho. Silti saatiin treeneille kestoa 3,5h.. ;) Ostin Turbolle jo harrastuspiireissä monelle koiralle hitiksi nousseen wubba-lelun entisen ison tilalle ja kylläpä äijä tykkäsikin taistella ja saalistaa sitä :) wubbassa yhdistyy pallo, joka vinkuu ja siinä roikkuu nauhoja, joista on hyvä pitää kiinni taistellessa. Saa alkaa kohta jo käsiä varomaan, ettei hammas osu vahingossa, kun innoissaan leikkii.. Mutta sitä saa mitä tilaa! Parisen vuotta sitten Turbo ei juuri yhtään leikkinyt leluilla ja pikkuhiljaa olen saanut kasvatettua taisteluhalua. Ruoalla palkkaamisella on kuitenkin rauhoittava vaikutus ja taistelulla saa virettä nostettua. Se vain on huono puoli, kun Turbo hyppää päin lelua saalistessaan ja 50kg painollaan kera kynsien saa kivoja mustelmia aikaiseksi..täytyy vain itse olla skarppina ja liikkua pois alta ;D

Darra
Seuraaminen, jäävät ja luoksetulo. Urho laitettiin paikallaoloon ja tein Darran kanssa lähistöllä hieman häiriö seuruutusta. Tehtiin ensin puolikas BH-kaavion seuruuosuudesta ja sitten jäävät BH-kaavion tyyliin. Sekä liikkeestä istuminen ja maahanmeno upeat. Luoksetulossa tuli laukalla, mutta olisi saanut olla nopeampi. Hitsit, kun molemmilla koirilla on luoksetulon vauhti kärsinyt sen jälkeen, kun ollaan alettu tekemään pysäytyksiä.. Seuruutin Darraa myös aika läheltä Urhoa ja likalla pysyi vire ja seuruupaikka melko kivasti koko pitkän seuruutuksen ajan.
Ruutu. Ekalla lähetyksellä kiinnosti kesken ruutuun menon maassa oleva haju ja jäi haistelemaan maata. Ärähdin, kutsuin luokse ja lähetin uudelleen ruutuun, mutta paikka oli hieman hakusessa, eikä meinannut millään löytää targettia. Jätin Darran istumaan ja kävin taputtamassa ruutua ja nyt oikea paikka löytyi leikiten. Toinen lähetys perään ja pysäytys ensin seisomaan ja sitten maahan. Toimii!

Turbo
Seuraaminen. Tänään meillä oli aiheena joka koiran kohdalla, kuinka saada seuratessa liikkeen pysähtyessä koiralle kerralla suora perusasento.. kokeiltiin joka koiralla kaikenlaisia eri käsi- ja muita apuja. Turbolla parani asento, kun otin pienen askeleen oikealle ennen pysähtymistä. Piia ja Eve seurasivat takana ja sanoivat, kun asento oli suora, josta naksautin ja palkkasin. On jotenkin hankala itse hahmottaa ison koiran kanssa milloin asento on suorana.
Luoksetulo. Kokeilin miten onnistuisi wubballa palkkaus luoksetulossa. Pelkkä seisomaan pysäytys ja heitin wuban heti, kun pysähtyi. Ensin jäi Turbo ihmettelemään eikö lihapullaa lennäkkään, mutta sitten juoksi wubballe.
Idioottirinki. Ekan kerran tehtiin kokonainen idari ilman välipalkkaa. Turbo teki kaikki jäävät oikein ja nopeasti :)) seisomisessa oli ottanut askeleen, mutta muuten upea suoritus. Seuraamaan lähti joka kerta hyvin ja kontakti, sekä vire kesti! Tähän olin ihan hirmu tyytyväinen :D
Ruutu. Ruutuun meni ja vauhdilla, mutta ei meinannut ensin noudattaa seisomis-käskyä vaan pyöri hetken paikallaan ruudussa etsien sopivaa paikkaa :P Toinen lähetys tosi hyvä ja wubba lensi palkaksi.

Ei kommentteja: