torstai 6. elokuuta 2009

Häiriötokoa ja maanantain ei-niin-onnistuneet hakutreenit

Eilen keskiviikkona käytiin tokoilemassa koivuniemen kentällä, jossa saatiin taas vaikka vallan mitä häiriötekijöitä. Samalla kentällä pelattiin jalkapalloa ja viereisellä nurtsilla heiteltiin frisbeetä ja jotkut treenasivat jopa amerikkalaista jalkapalloakin :O mutta siis mukavasti häiriötä :) Turbo ei juurikaan ota häiriötä ulkopuolelta, mutta Darralle tekee hyvää häiriötreenit.

Darra
Paikallaolo. Melko tiiviisti makasivat vierekkäin Nitya, Dino-snautseri ja Darra. Otettiin kerralla 3min ja piiloteltiin rakennuksen nurkan takana. Dinon ohjaaja Seija teki alokasluokan paikallaolon ja jäi näkösälle seuraamaan koiria. Darra ei ollut juuri pyöritellyt päätä ja asento pysyi hienosti suorana koko ajan. Palatessa seisoin aikas pitkään Darran vierellä ennen kuin vapautin maasta. Ei yrittänytkään ennakoida perusasentoa.
Seuraaminen. Reija käskytti aika pitkän voittajaluokan kaavion. Darra teki upeaa seuruuta lukuunottamatta juoksuosuutta, jossa kontakti katosi ja otti väljyyttä ja jouduin palauttamaan likan takasin ruotuun. Myös täyskäännökset tarvii lisää treeniä. Tehtiin kaikki sivuaskeleet ja paikallaankäännökset ja kaikki pelasi hyvin :) Paikoitellen hieman painoikin seuratessa, mutta siitä itse vain tykkään ;)
Liikkeestä istuminen. Reija varmisti, että istuu kunnolla ja heti palkkasin makupalan heitolla taakse. Oli kuulema nopea istuminen.
Ruutu. Kolmisen lähetystä n. 5m:stä. Kävin aluksi taputtamassa ruutua maassa targetin kohdalla. Hienosti haki ruudun joka kerta ja tarkasti targetille.
Hyppynouto. Ekassa jouduin varmistamaan käsimerkillä paluuhypyn, koska heitin kapulan vinoon esteestä (en sitten voinut tehdä uusintaheittoa..?? näin jälkeenpäin ajateltuna). Toinen kerta meni ihan huipusti mutten, mutta hipaisi estettä mennen tullen hypästessä. Molemmat palautukset hyvin tiiviisti ja suoraan! eteen.

Darralla oli taas se kunnon tekemisen vire hieman kateissa. Likka suorittaa hienosti kaikki liikkeet mitä vaadin, mutta se entinen sählääjä-höseltäjä on jäänyt pois. Outoa, että mua jopa harmittaa se asia :D Voi tietenkin vielä se leikkaus vaikuttaa. Kaipaisin Darralta sitä mahotonta innokkuutta ja vauhtia, mikä varsinkin luoksetuloissa näkyi.

Turbo
Seuraaminen. Urho treenasi BH-paikallaoloa ja tein häiriönä vieressä Turbon kanssa seuraamista. Ihan jees vire, vaikka en palkannut kovin paljoa. Täyskäännöksistä saatiinkin nyt oikea murheenkryyni, koska ohjaaja ei osaa päättää millä tavoin täyskäännöksen tekisi :P Turbo ei enää osaa sitä entistä pk-täykkäriä, jossa ohjaaja kääntyy vasemmalle ja koira kiertää ympäri selän takaa, vaan tarjoaa nyt enempi sitä, että tekee täyskäännöksen paikallaan, jossa pysyy kokoajan vasemmalla puolen. Tästä ei vaan saada tehtyä ikinä sellaista näyttävän näköistä täykkäriä..viime kisoissa Turbo muuten tarjosi sitä entistä tyyliä.
Idiootti. Tein jotain idioottiringin tapaista ja kaikki jäävät onnistui hyvin :)
Ruutu. Tää oli ihan mahti!! Lähetys ruutuun n. 20m:stä. Haki ruudun hienosti ja koko matka laukalla. Pysähtyi seisomaan eikä ennakoinut maahanmeno-käskyä. Maahan jäi aivan ruudun keskelle ja hieman sinne takaosaan, juuri minne pitikin :))
Luoksetulo. Pelkkä pysäytys seisomaan pitkältä matkalta. Ihan ok, olisi saanut olla nopeampikin. Löysällä laukalla alku.
Hyppynouto. Itse sähläsin käskyjen kanssa, mutta onneksi koira teki oikein. Ekalla kerralla heitin kapulan melko kauas ja tulikin ravilla paluuhyppyyn. Toiseen kerran lähdin juoksemaan takaperin, kun lähti palauttamaan kapulaa, jolloin saatiin hieman vauhtia lisää.

Maanantaina oltiin Turbon kanssa hakutreeneissä, jotka ei menneet niin hyvin.. lyhyt kertomus treeneistä, että otettiin taas ukot etukulmiin ja Turbo näki, kun ukot lähtivät piiloon ja lähdettiin hetkeksi pois alueelta. Lähetin ensin vasempaan etukulmaan, jonne meni ensin suoraan, mutta kaartoi vasemmalle ja teki siellä melko pitkän kierroksen ja kutsuin pois. Uusi lähetys, jolloin ukko löytyi melko suoralla pistolla, mutta näytölle mennessä kadotti ukon! Mentiin takasin keskilinjalle ja uusi rulla juoksutettiin maalimiehelle ja tehtiin uusi pisto. Nyt ukko löytyi myöskin näytöllä..
Päätettiin sitten ottaa oikea etukulma varman päälle ja tehtiin ennen ukolle lähettämistä haamu. Turbo silti joutui etsimään hetken aikaa Auli-ukkoa ja löydettyään ei ensin millään meinannut lähteä tuomaan rullaa mulle!? Pari kertaa yritti tarjota rulla takasin Aulille ja lopulta jouduin kutsumaan Turboa, jotta toisi sen rullan. Äijältä oli todella puhti pois ja juuri ja juuri pystyi läähätykseltään tuomaan rullan suussaan perille. Näytölle mentiin vielä tuhatta ja sataa ja ukkokin löytyi vielä. Jaksoi se vielä kuitenkin pallon perässä juosta ennen autolle vientiä. Jotenkin tuntui, että Turbolla ei nenä ollut auki tai joku vaivasi. Otettiin vielä myöhemmin viimeiseksi Turbolle yksi helppo pisto puolipaolla, jotta jäisi parempi mieli treeneistä koiralle (ja emännälle..) ja pelattiin pallolla innoissaan ukon löytymisen jälkeen. Oltiin käyty aiemmin päivällä vajaa parin tunnin lenkki ja pari tuntia ennen hakutreenejä treenattiin ruutua pihalla ja molemmat saivat siinä samalla ruokansa. Turbolle otin myös useamman tokoliikkeen. Oliko siinä sitten jo liikaa aktiviointia, jotta pienen bullmastiffin motivaatio ei yksinkertaisesti riitä useampaan treeniin samalle päivälle..

Piian ottama kuva Turbosta lepäilemässä kesken lenkin.
(oli piehtaroimassa kuvan otto hetkellä)

Ei kommentteja: